Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 28 lip 2013, 11:53

Dolecą razem z Abate, De Sciglio, Zapatą, prawdopodobnie wróci też Robinho, bo o jego urazie dochodzą raczej pozytywne wieści + zszedł o własnych siłach z murawy. Faraon przed wczorajszym meczem rozegrał dwa treningi, więc też będzie w innej formie - poleciał, bo nie było kogo brać na ławkę.
Jak dodać do tego nadchodzący co najmniej jeden transfer (odsuwam na bok plotki o przychodzącym Mangali czy Kongodbi, ale takiego Hondy w lecie jestem pewien), to wychodzi, że z wczorajszego składu zostaną cztery nazwiska, ale tylko trzy pozycje będą te same: bramkarz, środkowy obrońca, defensywny pomocnik i ktoś nowy na mezz'ali, pytanie tylko czy Boateng czy Poli.
Występ Milanu w drugiej połowie był gorszy niż żałosny, ale właśnie dlatego mnie to nie rusza specjalnie - na murawie byli Gabriel, Cristante, Bonera, Emanuelson, Nocerino, a rywalem była walcząca o zwycięstwo Valencia.
Wydaje mi się, że przydałby się nam drugi DM, który może zastępować Nigela jak i grać obok niego.
Nie widzę w naszej taktyce miejsca dla drugiego DM grającego obok De Jonga, a już na pewno nie widzę szans na występy Luiza Gustavo w Milanie jako zmiennika De Jonga. Nie ta klasa, słusznie będzie się domagał gwarancji gry.
z tym, że nie daje ani jeden procent szans na jego przyjście.
Jeśli faktycznie nie ustawi się po niego nikt ponad Wolfsburg (co mnie zaskoczy), to nie zdziwi mnie nagły ruch w stylu Gallianiego - wyczeka do 1 września, gdy okienka się pozamykają, i postawi Bayern pod ścianą - musicie nam go sprzedać, bo trener go nie chce (?), a nikt inny go już nie może kupić.
No ale to takie sobie gdybanie, nie chce mi się wierzyć, że Bayern nie chce tej klasy piłkarza, a nie zgłoszą się po niego bogatsze kluby (choć który potrzebuje do pierwszego składu takiego gracza?).

Wróć do „Włochy”