Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 02 sie 2013, 11:39

wydaje mi się że Łysy czuje że nic z transferu Hondy nie będzie dlatego rozpoczął starania o młodego Serba. Jakby mieli przyjść obaj robi nam się niesamowity tłok z przodu a na środku obrony czy zmiennika dla de jonga nie widać. Strasznie irytuję mnie brak chęci pozyskania pomocnika czy godnego rywala dla Zapaty czy Mexesa.
Ja to widzę tak:

Galliani wie, że CSKA nie chce sprzedać Honde. Mamy z nim porozumienie i jeżeli nic złego się nie zdarzy to trafi do nas w grudniu i zacznie grać od stycznia. Z drugiej strony widzi, że nadarza się okazja ściagnąć już bardzo dobrego gracza z wielkim potencjałem za bardzo rozsądne pieniądze, więc stara się to wykorzystać zwłaszcza, że Serb daje kilka możlwiości taktycznych. Suma sumarum jest nadzieja, że dostaniemy obu co nas bardzo wzmocni.

Co do obrony i pomocy to IMHO Galliani chce je wzmocnić, ale na razie ma związnie ręce z kilku powodów. Po pierwsze czeka na to kogo wylosujemy w eliminacjach LM (wielu włoskich dziennikarzy pisze, że po awansie przyjdzie obrońca - pisało się o Astorim czy Ranocchi oraz pomocnik i tu się podaje Kucke). Jest jeszcze druga strona medalu, czyli to, że nie ma chętnych na naszych graczy co nie ułatwia zadania Gallianiemu, bo nie może znów zrobić kadrę na +30 ludzi, bo to się odbije na budżecie.

Nie jeteśmy w takiej sytuacji, że stać nas na wydanie grubej kasy w mercato, więc trzeba korzystać z takich okazji jak Ljajic czy Eriksen (jego pewnie nam się nie uda, ale podobna sytuacja jak Serb) gdzie na prawdę jest sporo do wygrania.

Obrazek

EDIT
After the official bid Ljajic reportedly left training ground a while ago as soon as the bid was submitted, this bid comes few hours before the supposed meeting of the player with Fiorentina's officials for a possible renewal.

Wróć do „Włochy”