Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 923

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Nebula RN » 08 sie 2013, 14:00

Balo podobno zwykły skurcz i nie ma żadnych powodów do obaw.

Tak jak już ktoś pisał: Łysy szybko (początek lipca) załatwił w miarę proste sprawy transferowe jak Zapata, Vergara, Poli, Saponara
Do drużyny dołączyli także: Petagna, Cristante, Silvestre, wrócił Urby + De Jong po kontuzji

Allegri dostał praktycznie 8 nowych graczy do zespołu i musiał jakoś to poukładać (dodatkowo przez długi czas nie było z zespołem reprezentantów Włoch i Vergary), więc zmiany w zespole są całkiem spore.

Z graczy 1 drużyny odszedł na razie tylko Flamini i Taiwo + masa młodzików na wypożyczenia. Ciągle przydałoby się odpalić jeszcze 3-4 graczy z kadry.

Na koniec sierpnia na pewno przybędzie ktoś nowy i nie będzie to jeden gracz, a raczej 2-3 zawodników: po pierwsze LM będzie już pewna, a po drugie spadną ceny graczy i Łysy będzie mógł działać w trybie Low Cost :)

Ja póki co oceniam zmiany bardzo pozytywnie i wiem, że z każdym tygodniem będzie coraz lepiej.
Nie można zapominać, że trzon drużyny pozostał ten sam (w odróżneniu od zeszłego sezonu, kiedy odeszło tak naprawdę kilku graczy pierwszej jedenastki i kilku będących ciągle blisko 1 składu) i drużyna jest znacznie bardziej stabilna.

Wróć do „Włochy”