Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 17 sie 2013, 11:04
Kniaź
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 sie 2013, 11:13
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 17 sie 2013, 11:26
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 17 sie 2013, 11:34
dexter12
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 sie 2013, 11:39
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 17 sie 2013, 11:48
Przez opieszałość naszych działaczy co rok ucieka nam przynajmniej 2 zawodników, po których płaczemy.
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 sie 2013, 11:51
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 17 sie 2013, 12:08
Zgoda, mają, ale jak tak będą szastać to skończą podobnie do nas, do tego biłem.mete pisze:To jak się wykorzystuje pieniądze to inna bajka. Oni je przynajmniej mają do wykorzystania. My nie.
seba82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sie 2013, 12:27
Milan nigdy nie płacił ~3 milionów takiemu zawodnikowi. Przepłacaliśmy, bo dawaliśmy duże pieniądze zawodnikom z wielką przeszłością, gdy wierzyliśmy, że mają w Milanie przyszłość, ale nie graczom takim jak Matri.Real ich ograbił, brak sukcesów przez 2 sezony i szybciutko będą wyprzedaże. Podobno Matriemu oferują ok. 3 mln za sezon. My w taki właśnie sposób znaleźliśmy się w miejscu w którym jesteśmy.
To znaczy wygrywając LM przy okazji notowania 65 milionowej straty?Zgoda, mają, ale jak tak będą szastać to skończą podobnie do nas, do tego biłem.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 17 sie 2013, 12:40
Aż tak dobrzy jak my to oni nie sąTo znaczy wygrywając LM przy okazji notowania 65 milionowej straty?
seba82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sie 2013, 12:55
1. Na Amelię są chętni;seba82 pisze:Też słyszałem plotkę, że Coppola wraca bo Amelia prawdopodobnie odejdzie i taki scenariusz podoba mi się bardziej a było by super gdyby Amelia został sprzedany bez pokrywania części pensji z naszej strony.
Dlaczego tak z Traore nie zrobią? IMO to większy "problem" niż Amelia.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 17 sie 2013, 14:24
prężną marką na rynku piłkarskim to milan nie jest od jakiegoś czasu, nie oszukujmy sięAstori zagra w Neapoli, proszę bardzo jak się robi transfery. Jeżeli się kogoś chce to się go kupuje, a nie czeka na okazje, promocję czy koniec kontraktu. Z taką polityką to niedługo AC Milan pozostanie tylko nazwą jakiegoś włoskiego klubu, a nie prężną marką na rynku piłkarskim.
też bym nie podawał arsenalu za wzór, zobaczmy gdzie oni są i kiedy ostatnio wygrali cokolwiekNie chcę podać Arsenalu za wzór przeprowadzania transferów, ale oni byli zmuszeni zrobić to samo, gdy grali w eliminacjach do Ligi Mistrzów. Na łowy ruszyli po zapewnieniu sobie awansu i w ciągu dwóch dni wydali 30 milionów euro.
tak, taki klub jak milan powinien wydać raz na jakiś czas takie kwoty.Mam wrażenie, że kompletnie nie rozumiecie (albo całkowicie nie doceniacie) znaczenia LM dla takiego klubu jak Milan i wydaje wam się, że bez tego Milan powinien wydać 60 milionów, a z zapewnioną LM ze 100. Tak nie jest.
rekinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 sie 2013, 15:36
Potrzeba być głupim, żeby w to wierzyć. Po prostu Berlu ma w dupie klub, a sam klub powinien się nazywać Associazione Circo Milan. Jedynym wyjściem jest ścieżka Interu - grać słabo, wypaść na 3 lata z LM i sprzedajemy klub. Od początku sprzedaży Zlatana przeszło nam kilka ciekawych nazwisk za śmieszne pieniądze.seba82 pisze:Płacimy za błędy przeszłości, wysokie kontrakty, kary dla Mediasetu itd.. wiele czynników się złożyło na obecną sytuację.
Koleżko zobacz jakich oni mają rywali w swojej lidze. Milan na dzień dzisiejszy nie złapałby się do TOP 4 PL.rekinho pisze:też bym nie podawał arsenalu za wzór, zobaczmy gdzie oni są i kiedy ostatnio wygrali cokolwiek
A kogo to winarekinho pisze:prężną marką na rynku piłkarskim to milan nie jest od jakiegoś czasu, nie oszukujmy się
GdzieWilmore pisze:Przypomnę tylko, że to nie tak, że Milan nic nie wydaje - wydaliśmy spokojnie ponad 20 milionów euro już, nie mając (poza bonusami od PSG) właściwie żadnych dochodów z transferów.
Slim91
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 17 sie 2013, 15:49
trzeba mierzyć siły na zamiaryKoleżko zobacz jakich oni mają rywali w swojej lidze. Milan na dzień dzisiejszy nie złapałby się do TOP 4 PL.
wiem, pisałem juz o tymA kogo to winaBungacza.
rekinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 sie 2013, 15:59
Kupiliśmy Vergarę, Poliego, Silvestra i Zapatę. Łączna kwota to jakieś 10 mln euro - 5 za Zapatę, niecałe 2 za Silvestra, 1 mln za Poliego i pewnie jakieś groszę za drugiego Kolumbijczyka. Raty za Mario nie liczę z prostego powodu - lwią część jego zakupu sfinalizowalo odejście Pato a jak już jesteśmy przy ratach to zdaje się, że Real jeszcze nam Kakę spłaca (rok temu były informacje, że jeszcze zalegają ponad 10 baniek i dlatego tyle żądali za Ricardo), PSG nam rzuciło kasę za bonusy, Corinthians spłaca Pato.Przypomnę tylko, że to nie tak, że Milan nic nie wydaje - wydaliśmy spokojnie ponad 20 milionów euro już, nie mając (poza bonusami od PSG) właściwie żadnych dochodów z transferów. Wydaje mi się (choć to raczej życzenie, ale nie bezpodstawne), że do końca okienka podwoimy tę kwotę, o ile awansujemy.
mete
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio