Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Enjo » 20 sie 2013, 13:25

Snipp_ pisze:Mocno przesadzasz. Jakiej kwoty oczekujesz za napastnika w kwiecie wieku, który mimo bycia rezerwowym strzela ponad 10 bramek w sezonie?
Ja bym nigdy nie zapłacił za rezerwowego, który nadaje się tylko na Bologne, Celtic czy Chievo około 12 mln € bo jak już wspomniałem mecz z Bayernem pokazał, że na tle klasowych drużyn ten zawodnik jest mało przydatny.W dodatku chyba nieprzypadkowo Matri grał ogony mimo, że jakość ataku Juve w poprzednim sezonie pozostawiała wiele do życzenia.
Snipp_ pisze:Nie do końca. Klub oczywiście wysłucha ofert, ale nie jest tak, że za wszelką cenę chce się Matreigo pozbyć. Za 12mln, czyli dobrą cenę nikt nie będzie się zastanawiał nad sprzedażą, ale jeśli sugerujesz że nie jest wart połowy tej kwoty to zaręczam, że za mniej niż 10mln Juventus go na pewno nie sprzeda.
Mogę tylko trzymać kciuki za to aby nikt w Milanie nie chciał sięgnąć po Matriego.

Ostatniego nie da się zacytować, a to świadczy o sile argumentu, ale w gwoli sprostowania - rynek tak nie działa jak moje porównanie, ale kto śledzi Serie A może zauważyć wkład oby dwóch piłkarzy w sukcesy drużyn, w których grają stąd uważam, że wartość Pazzo powinna być znacznie wyższa.

Wróć do „Włochy”