Teoretycznie może i tak by to się skończyło, ale jestem praktycznie pewien, że kilkunastu kontuzji w JUVE nie będzie. Od kiedy Conte trenuje chłopaków kontuzje zdarzają się epizodycznie. Zresztą kadra jest na tyle szeroka, że nawet jeśli wypadnie ktoś ważny jest dla niego gotowa alternatywa na najwyższym poziomie. Teraz wypadł Marchisio i zastępujący go Pogba był jednym z dwóch najlepszych graczy JUVE. Tym bardziej to imponujące, że on wznowił treningi jako ostatni (Mistrzostwa Świata U20).Wilmore pisze:Dobrze zrozumiałeś. Jeśli przez cały sezon będziecie grać bez kilkunastu graczy i w decydujących meczach Milan będzie wygrywał dzięki sędziom, to nie widzę powodu, dla którego miałby nie zdobyć mistrzostwa.
.
A twoja wypowiedź Wilmore mnie o tyle zaskakuje, bo myślałem, że już trochę zrewidowałeś swój pogląd o tamtym JUVE. Trochę czasu minęło zawodnicy udowodnili, że to co wtedy się wydarzyło to nie tylko chwilowa zwyżka formy, że nie są tylko wyrobnikami nadrabiającymi braki w jakości walecznością i przygotowaniem fizycznym, które zresztą miało się rozsypać wraz z powrotem do Ligi Mistrzów.