Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 910

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 sie 2013, 12:12

Bayern przy zakupie Martineza chyba dogadał się z Bilbao tak, że wpłacił kwotę równą klauzuli bezpośrednio na konto klubu, wówczas uniknęli dodatkowych opłat. Na to jednak musi zgodzić się klub.
Bayern nie dogadał się z Bilbao w ogóle. Prawnicy znaleźli jakieś obejście i poszło bez podatku. Z Thiago można by było postąpić podobnie, ale my z Barcą mamy dobre stosunki i nie ma sensu ich psuć za 5 czy 6 mln. Dlatego Bayern wolał się dogadać z Barcą po dżentelmeńsku, bez kombinacji. Z Bilbao się tak nie dało, bo oni nie chcieli w ogóle rozmawiać. Nawet od Heynckesa nie chcieli nic słyszeć, a od Uliego to prezes Athleticu nie odbierał telefonów :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 sie 2013, 12:24

Ryba- City kupilo jakiegoś Brazylijczyka ktory nigdy nie powąchał dobrej ligi w życiu za 40 mln. Herrera gra w LL, ostatni sezon klub miał słaby ale wcześniej grał doskonałą piłke w sezonie kiedy doszli do finału.

metol- Za człowieka słonia dostaliście chyba 3 razy więcej niż był i jest wart.

Teraz co do ceny Evry- na cene składa się wiek długość kontraktu umiejętności itp.Evra najmłodszy nie jest i w celach zarobkowych napewno byśmy kokosów nie dostali, jakbyśmy dostali dobrego LB za niego to możliwe że kwota 10 mln za wielokrotnego mistrza Anglii z mniejwiecej równą formą od 8 lat powinna tyle wynieś.
Problem w tym że Evra jak odejdzie to do klubu gdzie zaczynał-Monaco, Bayern obecnie lepszy klub od nas daje mu to samo- walke o wszystko, Everton daje Bainesowi walke o top 6 z Liverpoolem- zero walki o LM ,zero walki o mistrza- jak klub spełnia marzenia Anglika skoro jest(a jest) tak świetnym pilkarzem?

Oczywiście że Herrera nie jest wart takich pieniędzy ale z tego co widziałem jego klasa sportowa nie jest napewno mniejsza od Fellainiego choć to inna pozycja i inne funkcje. Za Herrerę przepłacimy bo wiemy że ma klazule i jeśli go chcemy trzeba bulić, Belg takowej już nie posiada.
Rozumiem metola że chciałby jak największej kasy za swoich graczy- to jest zrozumiałe że się nie dogadamy.Umówmy się że nikt nie da 20 mln funtów za 29 letniego lewego obrońcę, no chyba że City :wink:

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 31 sie 2013, 12:25

Liga Mistrzow to nie dobra liga? :D

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 sie 2013, 12:34

Nie Gallu :wink: chodziło mi o to że Herrerze wypomina się brak gry w Prem.

Dziennik Belgijski Sportwereld- potwierdza że Fellaini przyjdzie do MU za 24 mln funtów.Myślę że kasa uczciwa dla wszystkich.

Sunderland chce wypożyczyć Buttnera.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 31 sie 2013, 13:23

Ryba- City kupilo jakiegoś Brazylijczyka ktory nigdy nie powąchał dobrej ligi w życiu za 40 mln.
Gall już Ci wyjaśnił kwestię dobrej ligi :D
40mln. czego?Fernandinho kosztował 34mln. funtów z czego 4mln. sam dołożył do transferu,piszę z pamięci i wydaje mi się,że nic nie pomieszałem.

MGiggs,majer13

Do tej pory nie usłyszałem żadnego sensownego argumentu,że Baines nie jest wart tych 20 baniek.Tylko jakieś pokrętne tłumaczenia o klauzulach i stawianie na równi Bainsa i Evry co nijak ma się do rzeczywistości,bo Anglik w chwili obecnej jest lepszym piłkarzem niż Francuz a do tego trzy lata młodszym.Powtórzę się:transfermarkt wycenia zawodnika Evertonu na kwotę dwa razy wyższą i oni bardziej wydają się znać na rzeczy niż Wy,sorry chłopaki.A aluzje MGiggsa do City to już w ogóle sensowna argumentacja wyceny Bainsa.

Z mojej strony koniec rozmowy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 sie 2013, 13:28

Ryba podałem Ci ocene wyceny Evry i się dziwnie do tego nie odniosłeś.

Własnie sprawdzam stronke którą podałeś- Henderson z Liverpoolu wyceniony na 13 Carrick wyceniony na 11.Faktycznie przy takiej argumentacji zakończ lepiej rozmowe bo szklanka jest do połowy pełna a jak nie pasuje do teorii jest do połowy pusta.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 31 sie 2013, 13:28

MGiggs pisze: metol- Za człowieka słonia dostaliście chyba 3 razy więcej niż był i jest wart.

Zdaję sobie z tego sprawę, ale to miał być właśnie dowód na to, że Everton nie sprzedaje tanio. Przynajmniej nie taniej niż wyceni swoich zawodników.
MGiggs pisze:Rozumiem metola że chciałby jak największej kasy za swoich graczy- to jest zrozumiałe że się nie dogadamy.Umówmy się że nikt nie da 20 mln funtów za 29 letniego lewego obrońcę, no chyba że City :wink:
Naturalnie. Ale jeśli nie dacie tylu pieniędzy za Bainesa ile chcemy to po prostu go nie dostaniecie. :) Strata Bainesa byłaby dla nas bardziej odczuwalna niż Fellainiego. Zaryzykuję stwierdzenie, że Baines to zdecydowanie najlepszy lewy obrońca ligi ostatnich kilku lat (o ile nie najlepszy boczny obrońca ligi), kasy niby za niego nie dostaniemy tyle ile byśmy sobie życzyli, a w dodatku to lokalny, miejscowy chłopak. Niemalże esencja tego klubu. Fellainiego można spokojnie kimś zastąpić (choć podobnego zawodnika raczej na rynku już nie ma, a np. McCarthy to zupełni inny typ piłkarza).

Tak samo dużo bardziej bolałoby mnie gdyby wtedy zamiast Lescotta odszedł Jagielka. Choć fakt, że Człowieka-słonia chwilę przeżywałem, ale to głównie ze względu na to jak się zachował.

A tak poza tym to dziwne, że jeszcze żaden poważny angielski portal lub gazeta nic nie pisała o Fellainim. Tym bardziej, że to niby gość ze skysports takie rewelacje podawał...

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 31 sie 2013, 13:35

MGiggs pisze:Ryba podałem Ci ocene wyceny Evry i się dziwnie do tego nie odniosłeś.

Własnie sprawdzam stronke którą podałeś- Henderson z Liverpoolu wyceniony na 13 Carrick wyceniony na 11.Faktycznie przy takiej argumentacji zakończ lepiej rozmowe bo szklanka jest do połowy pełna a jak nie pasuje do teorii jest do połowy pusta.
Ostatni raz.
Podałeś wycenę Evry z którą się nawet zgadzam,ale to wcale nie znaczy,że Baines jest wart tyle co Francuz.
Carrick ma 32 lata,na prawdę trzeba to tłumaczyć?

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 31 sie 2013, 13:39

MGiggs pisze: Własnie sprawdzam stronke którą podałeś- Henderson z Liverpoolu wyceniony na 13 Carrick wyceniony na 11.Faktycznie przy takiej argumentacji zakończ lepiej rozmowe bo szklanka jest do połowy pełna a jak nie pasuje do teorii jest do połowy pusta.
Lampard na 3,5.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 31 sie 2013, 13:41

metol pisze:Naturalnie. Ale jeśli nie dacie tylu pieniędzy za Bainesa ile chcemy to po prostu go nie dostaniecie
No i w końcu chyba znaleźliśmy jakieś porozumienie. To że za jakiegoś zawodnika chcecie x pieniędzy nie znaczy że jest ich tyle warty ;) Ja cały czas powtarzam, jeśli transakcja zamknie się w 15 milionach (na dzień dzisiejszy nie widzę sensu dawania większej kwoty mając w składzie Evrę + 2 młodych zawodników), to nie ma sensu dla mnie prowadzić dalszych negocjacji.
metol pisze:Strata Bainesa byłaby dla nas bardziej odczuwalna niż Fellainiego.
No i tu jest kolejny punkt. To że dla WAS Baines jest ważniejszym i bardziej wartościowym zawodnikiem, nie znaczy że tak samo jest dla klubu z którym negocjujecie. Nam bardziej potrzebny jest Fells więc jesteśmy za niego skłonni zapłacić więcej i ma on dla nas większą artośc, takie realia rynku i tyle :D

Na transfermarkt bym raczej nie patrzył, wiele tam cenowych kwiatków ...

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 31 sie 2013, 13:41

Kamil_77 pisze:Lampard na 3,5.
A ile według Ciebie miałby kosztować 35letni Lampard?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 sie 2013, 13:43

Mowie tylko o Twoim zrodle.Powiedz mi kto da za 29 letniego bocznego defensora taką kase jakiej oczekuje Everton? 20 mln to można było zapłacić za 29 letniego R.Carlosa a nie za Anglika- litości . Mam nadzieje że nikt nie rzuci takiej kasy i Anglik zostanie w Evertonie by za 10 lat wspominać walke o 6 miejsce w lidze.To nie jest pstryczek w strone City Ryba- Wy potraficie przepłacać i nie liczyć się z kosztami dlatego tylko Wy możecie sobie rzucić kwote nieadekwatną do wartości gracza.

Ryba a ile ma kosztować 29 letni boczny obrońca?

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 31 sie 2013, 13:45

ryba_82 pisze:
Kamil_77 pisze:Lampard na 3,5.
A ile według Ciebie miałby kosztować 35letni Lampard?
No właśnie chciałem MGiggs'owi zobrazować o co chodzi z wyceną na tej stronie :wink:
Ja tam się Evertonowi nie dziwię. Nie muszą go sprzedawać, najlepszy lewy obrońca ligi i do tego Anglik (pamiętajmy że to PL).

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 31 sie 2013, 13:47

MGiggs pisze:Ryba a ile ma kosztować 29 letni boczny obrońca?
mała poprawka:29letni najlepszy lewy obrońca Premier League.
Tyle mam do dodania,swoje już powiedziałem.Z resztą City już zaczęło.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2013, 13:49

MGiggs pisze:Powiedz mi kto da za 29 letniego bocznego defensora taką kase jakiej oczekuje Everton?
o to chodzi, by nikt nie dał, bo oni go nie chcą sprzedawać

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”