Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 577

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2124

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 06 wrz 2013, 22:47

Mirko grał, kontuzja i musiał zejść w pierwszej połowie.
Spalony z końcówki spotkania niepodważalny, ale wcześniej mocno błędna decyzja na naszą niekorzyść. Ale na lepszy wynik nie zapracowaliśmy.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 06 wrz 2013, 22:50

Dwoch czyli normalnie jest to bramkarz i jakis obronca, ale jak wyszedl bramkarz to zostal tylko jako ostatni ten obronca. Tłumaczenie dla Mirka :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 wrz 2013, 22:51

Na moje też spalony i bramka słusznie nieuznana, Polak był za bramkarzem i miał przed sobą tylko obrońcę. Za to wcześniej powinien być karny na Sobocie.

O dziwo, przez długi okres fajna gra naszej drużyny. Fornalik zabił nam ten mecz ściągając najpierw Sobotę a potem Zielińskiego. Nawet jakby mieli na czworaka ganiać ze zmęczenia byli sto razy lepsi od Mierzejewskiego i Wszołka. Żeby nie było za łatwo to jeszcze rzucił ich na odwrotne strony, zajebisty manewr.

Lewa noga Mierzeja to temat dla Fornalika, co chciał osiągnąć dając go na prawą stronę nie wie chyba nikt.

No i brawa dla naszej obrony, znakomicie zaprzeczyli teorii, że jak się gra w klubie to powinno się grać w kadrze. [k****] takiej amatorki to chłopaki na Orlikach nawet nie odwalają.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2013, 22:51 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 wrz 2013, 22:51

dokładnie tak, spalony jak w pysk strzelił, na polsacie nie znają przepisów, w tvp też Zewłak i Szpaku jak zobaczyli powtórki, krzyknęli - nie ma spalonego. Po czym Szpakowskiego ktoś na ucho powiedział, ze jednak był.... na twitterze Kucharski pisze, ze gol prawidlowy. :badziewie:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 wrz 2013, 22:53

A no i Lewandowski. Szacunek za tę ostatnią akcję. I sporo innych. Właśnie tam w taki sposób powinien zapierdalać Wszołek, który nie wiem ani dlaczego wrócił do składu ani po co wszedł.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 06 wrz 2013, 22:56

Gall pisze:Dwoch czyli normalnie jest to bramkarz i jakis obronca, ale jak wyszedl bramkarz to zostal tylko jako ostatni ten obronca. Tłumaczenie dla Mirka :)
Spoko czytałem na szybkości i inaczej wyobraziłem sytuację którą napisałeś dlatego edytowałem posta jak widać.

Nie wiem czy ta kara ma jakiekolwiek postawy skoro na całe eliminacje wygrają najprawdopodobniej 3 mecze i to te najłatwiejsze. Trener owszem też słaby, ale no bez jaj. Kadra Janasa byłaby dzisiaj o krok od mundialu.

Komentatorzy podczas meczu zachowali się jak w meczu przeciwko Austrii gdzie nie widzieli ewidentnego karnego.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2013, 22:58 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 wrz 2013, 22:58

Obrazek

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 06 wrz 2013, 23:05

O dzizas, słuchacie co mówi Lewy w polsacie ?
"Nie wiem co sędzia zrobił, gol dla mnie prawidłowy"

Ale nie ma się co przesadnie czepiać, Lewandowski to chyba jedyny wygrany tego meczu.
No może jeszcze Klich. Jako środkowy pomocnik, powiedzmy Ósemka, może być pewniakiem na kilka lat

Małe podsumowanie:
obrona(gra obronna) - dramat
zmiany Fornalika - dramat(Wszołek WTF)

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 06 wrz 2013, 23:09

Tak czy inaczej liniowy fatalny. Sytuacja z drugiej połowy - faul na Sobocie i karny, a ten gwiżdże spalonego z dupy. Strasznie szkoda tego meczu, ale daliśmy dupy już wcześniej. Z Mołdawią w Kiszyniowie powinny być trzy punkty, teraz też, z Ukrainą u siebie co najmniej remis. Z takimi wynikami nie zasłużyliśmy na awans.

I brawa dla Lewego, przełamanie w dobrym stylu, szkoda, że nic nie dała centra w 90. minucie...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 wrz 2013, 23:12

Lewy pewnie śledzi swojego agenta na twitterze, który własnie stwierdził, że on przepisów nie musi znać i że inny sędzia by gola uznał :roftl3:

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 06 wrz 2013, 23:28

Nie wiem dlaczego, ale pierwszy raz od ostatniego meczu na Euro, zdażyło mi się bardziej emocjonalnie zaangażować w grę naszej reprezentacji pierwszy raz od tamtego czasu było mi ich rzeczywiście żal po ostatnim gwizdku. Na mundial nie liczyłem i tak, ale liczyłem na choć 1 dobre zwyciestwo nad jakimś znaczącym rywalem. Z Anglią nie wygramy na pewno, a z Ukrainą na wyjeździe są już bardzo niewielkie szanse.

Jak zawsze obrona archaiczna, nie tylko w reprezentacji, ale i w naszych klubach. Jak zawsze musi być conajmniej 1 głupio stracona bramka. Łatwo mozna porównać obronę Czarnogóry aobronę naszych -tam działało jakieś krycie, jak któryś atakował to było od rau przy nim kilku zawodników, a u nas jeden stoi kilometr od 2 jak jakieś kaktusy na pustyni. Kilka razy, że nie strzelili bramki to mieliśmy mega szczęście. Atak jak zawsze trochę lepszy, wreszcie bramka Lewandowskiego po dobrej akcji. Ale generalnie to u nas decydujacy udział w bramkach mają zawodnicy z Dormundu, którzy sami meczu nie wygrają. Dobrze, ze Fornalik w końcu wpuścił od poczatku meczu młodych zawodników, ale powinien zrobić to już długo długo wcześniej. Ale już zmiany w trakcie meczu wiele nie przyniosły. Fornalik oczywiście do wymiany, polska myśl szkoleniowa była dobra na lata 70 i 80, a świat idzie do przodu, póki nie mamy już w zasadzie żadnych renomowanych szkoleniwców, musimy zatrudnić trenera zagranicznego. Byle nie takiego dziadka jak Leo, który też jak prowadził naszą kadrę już nie był z tej epoki ;).

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 07 wrz 2013, 0:29

Kiedy Polska wygrała mecz o punkty poza meczami z amatorami? w październiku 2008. A tu pisanie JAKBY JAKBY.... ta JAKBY. :rozga:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6198
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 07 wrz 2013, 9:32

Bardzo przyjemnie oglądało mi się wczoraj reprezentację Polski. Największe pochwały dla duetu Krychowiak-Klich, którzy opanowali środek pola. Ten pierwszy wykonał tytaniczną pracę, drugi całkiem nieźle rozgrywał... choć do klasy chociażby Szymkowiaka wciąż mu bardzo daleko. Całkiem niezła postawa Lewego, faktycznie wczoraj starał się za dwóch, zaś w polu karnym partnerzy nie potrafili go znaleźć. Tragicznie obrona. Glik wyglądał jak amator, Benisz w reprze też nie przekonuje. Szkoda tej przewrotki Szukały z 94 min.

Czarnogórcy tragiczni. Fakt, mieli swoje sytuacji które powinni strzelić, jednak skoro wyglądali cienko na tle Polaków, to przeciwko silnym drużynom powinni zostać zmieceni. 'Nie' dla Czarnogórców w Rio, ta drużyna nie ma nic ciekawego do zaprezentowania. Kto stawia autobus przeciwko reprezentacji Polskii? :roftl3:

Osobny akapit dla sędziego. Oczywiście bramka w końcówce nieuznana prawidłowo, ale ogólnie same zawody tragiczne. Wielokrotnie odgwizdywał faul podczas czystego wślizgu, jego liniowy o wyglądzie Sebastiana Mili okradł nas z rzutu karnego.

Na zakończenie jedna rzecz, za którą należy chwalić reprezentantów Polski od zawsze, niezależnie czy mówimy o kadrze Janasa, Smudy (!) czy Fornalika. Otóż, nie zamieniamy boiska na teatr, nie łapiemy się za twarz po dotknięciu w ramię, nie robimy potrójnego salta po wytrąceniu z biegu, nie lecimy z łapami do sędziego po niesłusznie odgwizdanym aucie. Przegrywamy piłkarsko, ale nie schodzimy z boiska jak pipy. Świetnym podsumowanie tego co mówię była sytuacja z wczorajszego meczu, kiedy to Czarnogórzec wjechał w Szukałę dość ostrą nakładką, po czym Szukała od razu wstał i pokazał się do gry, zaś faulujący go Czarnogórzec leżał na murawie jeszcze przez dobrą minutę. Piłkarzy mamy kiepskich, ale przynajmniej mężczyzn, a nie kobiety które naoglądały się Barcelony i leżą przy każdej okazji. Za to należy się szacunek. Przynajmniej za to...

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 07 wrz 2013, 10:14

Moje wrażenia są takie, że po meczu nie oczekiwałem fajerwerków, a tu na prawdę jest co chwalić. Nie jesteśmy jeszcze ekipą na MŚ 2016, natomiast pierwszy raz od długiego czasu ktoś rozgrywał piłkę. Klich chyba jest idealnym partnerem dla Lewego. Ten także zamknął usta krytykom wczorajszym dobrym występem. W obronie tragedia, wiadomo- jak zwykle trzeba głupio stracić gola :foch: Mecz z San Marino mnie nie obchodzi, ale jeśli będzie progres to z ochotę zobaczę jak prezentujemy się na tle Anglii lub Ukrainy. Szkoda awansu, ale jeśli ktoś ma jakaś wizje to dla mnie nie problemu. Pytanie tylko czy ją ma- bo komentarz Lewego po meczu był znamienny.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 07 wrz 2013, 10:21

a co powiedział?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”