Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 921

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 wrz 2013, 14:21

Własnie zobaczyłem skróty ze spotkań i zapomnial napisaćo Rio- pare blędów mu się ostatnio przytrafia, takich w jego stylu gdzie przyśnie lub zlekceważy akcje.O niego mam jednak pewność że sie ogarnie. Najśmieszniejsze jest to że tylko 2 obronców nie zagrało w tym sezonie- Buttner i ...Evans :lol: . Dziwne nie dziwne ale Moyes jednak chce pary Vida-Rio bo ta gwarantuje najlepszą gre w defensywie. Mysle jednak że Evans już wejdzie do gry od meczu w Doniecku bo Rio nie jest na granie co 3 dni.Cieszy jednak forma serba .

Fellaini jak na debiut od 1 minuty w MU i debiut w LM zagrał bardzo fajnie- oczywiście była trema pare niecelnych podań ale gurował fizycznie nad rywalami. Zgranie jak na 1 mecz było bardzo dobre, teraz tylko trzeba czekać na kolejne mecze i coraz lepsze zgranie Afro.Cholernie mi się podoba u niego zgarnianie górnych piłek głową w środkowej strefie no i siła fizyczna- może przepłacony ale bardzo ciekawy transfer, od dawien dawna rywale się od nas nie odbijali w środku pola.

Kagawa zagrał 1 mecz w sezonie. Dla mnie jemu zawsze czegoś brakuje- albo zle przyjmie albo poda albo fizycznie zostanie zniszczony- szczególnie w 2 połowie miał mase strat. Niestety na jego pozycji gra Roo który wygląda fizycznie najlepiej od lat i wczoraj zagrał genialnie.

Wiarygodne zródła podaja ze Juve chce Ando w zimie :shock: :shock: :shock: - czas najwyższy- Ando Aut Ander in :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 18 wrz 2013, 14:29

Skąd to info o andersonie :)? Dawno go nie widziałem w grze, moze ma byc jakaś alternatywa gdyby cagliari nie puściło Radjy?

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 wrz 2013, 14:29

MGiggs pisze:Kagawa zagrał 1 mecz w sezonie. Dla mnie jemu zawsze czegoś brakuje- albo zle przyjmie albo poda albo fizycznie zostanie zniszczony- szczególnie w 2 połowie miał mase strat. Niestety na jego pozycji gra Roo który wygląda fizycznie najlepiej od lat i wczoraj zagrał genialnie.
Więc jak ma grać dobrze i ma mu się udawać rozgrywać dobrze spotkania, skoro nie jest ustawiany na swojej nominalnej pozycji? Marnujemy jego potencjał i tyle.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 wrz 2013, 14:33

bagg pisze:Skąd to info o andersonie :)? Dawno go nie widziałem w grze, moze ma byc jakaś alternatywa gdyby cagliari nie puściło Radjy?

Di Marzio podał taką informacje że jest alternatywą dla Niggolana.

U Kagawy nie chodzi o pozycje bo mogłbym miec pretensje jakby nie wygrywał pojedynków 1 na 1 jak rasowy skrzydłowy ale często popełnia błędy technicznie jak przyjecie i podania a to nie jest zależne od pozycji .

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 18 wrz 2013, 20:16

Akurat Kagawa to ma lepsza technike od polowy naszego skladu. Biorac pod lupe mecze od poczatku sezonu , w kazdym znajdziesz mecz gdzie ktos cos odfajkoli. Japoniec wczoraj zagral pierwszy mecz, w dodatku grał po grypie. Wstrzymalbym sie mocno z jakakolwiek krytyką na jego temat.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 21 wrz 2013, 16:47

Jesse Lindgard w swoim debiucie w Birmingham City, do którego został wypożyczony ustrzelił hattricka w 33 minuty. Liczę, że Moyes zainwestuje w tego chłopaka tak jak robi to z Januzajem, bo potencjał chłopak ma wcale nie mniejszy niż Adnan.

Edit.

Czwartą wsadził :lol:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 wrz 2013, 18:52

Żenada wstyd kompromitacja :roll:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 wrz 2013, 18:54

E: Pomyliłem tematy. :lol:
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2013, 18:57 przez guru, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 wrz 2013, 18:55

Przepraszam guru ale co robi wpis w tym temacie?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 wrz 2013, 19:50

Kiedy niedawno napisałem tu całkiem na chłodno, że MU zmierza ku przeciętności, że ekipie brakuje jakości a jej gra to tylko cień wspaniałego okresu 2007-2011 gawiedź niemal mnie zlinczowała choć zjazd jest widoczny gołym okiem (już ubiegłoroczny mistrz wynikał z przetasowań innych zespołów i innych problemów). Dzisiaj nagle te same jednostki załamują ręce i płaczą nad trupem. Cóż za metamorfoza, ale to dobrze - zawsze taki kubeł lodowatej wody jest solidnym środkiem trzeźwiącym.

Wiem, co może boleć poczytalnych fanów MU. Dokładnie to samo, co bolało kibiców Bayernu w nie tak znowu odległej przeszłości. Kadra wygląda naprawdę licho, pod względem formy jej członków to chyba 5 albo nawet 6 zespół w Anglii! (nie liczcie "nazwisk" tylko formę). Jeśli w porę nie przyjdzie obudzenie i chyba (dla dobra klubu) szybkie odpadnięcie z wszelakich pucharów to może ich zabraknąć w TOP 4.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 wrz 2013, 20:02

Gadałeś głupoty to zostałeś "zlinczowany". Teraz naprawdę łatwo jechać po tej ekipie, bo zagrali beznadziejne zawody, ale w gruncie rzeczy niemal każdy zakładał, że przed sezonem będzie trudno. Jest i zobaczymy jak Moyes na to zareaguje. Moim zdaniem materiał, żeby grać dużo lepiej jest, ale trzeba zdecydowanie lepiej nim zarządzać. Smalling? Young? Ferdinand w takiej dyspozycji?

Czy to faktycznie jest zjazd, to dopiero pokażą nadchodzące miesiące. Póki co w zeszłym sezonie goliliśmy wszystkich równo. Teraz też można by powiedzieć, że każdy traci punkty i jak mistrza zdobędzie City, to też bedzie gadka, że to wynikało ze słabości innych? Bzdura.

Stać nas na zdecydowanie więcej, ale Moyes źle wybiera IMO. Może w końcu zastanowiłby się czy uparta gra skrzydłami, to jest najlepszy pomysł na tą drużynę. Kagawa, czy Nani to zawodnicy, którzy IMO potrafiliby tchnąć w tą drużynę ducha.

PS City całkiem niedawno wyglądali wręcz beznadziejnie z Cardiff, czy ze Stoke. Oni wyciągneli wnioski, teraz pora na nas. Z Fergiem na pokładzie bym się bardzo nie obawiał, ale DM to dla mnie niewiadoma.

PS 2 Clev do składu
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2013, 20:10 przez red85, łącznie zmieniany 2 razy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 wrz 2013, 20:05

Ależ oczywiscie ubiegłoroczny majster był spowodowany tym że inni przegrywali a nie MU wygrało.Odszedł terner który miał druzyne 27 lat czyli tyle ile ma chyba pare % piszących na forum, odeszli wszyscy pomocnicy Safa- nastapiła największa zmiana w historii swiatowej piłki. Ebi pomyśl sobie że Pep was trenuje 27 lat i odchodzi- jak myslisz czy wszystko by poszło idealnie?
Rok temu wygralismy majstra bo mieliśmy jakosc- kupilismy RVP która nam dał cholernie wiele. Za duzo sie wydarzyło by nie miało to przełożenia na wyniki.Rio fenomenalny w tamtym roku gra kiszke, słabszy Carrick niż zwykle. Naprawde dajmy troche czasu Moyesowi i oceniemy to juz w nowych roku- kadra nie jest tak silna jak z Ronaldo czy Tevezem ale jest lepsza niz w sezonie z finalem LM na Wembley.-Jest RVP ,Rafael zaliczył progres , jest DDG, świetnie zaczął grac Evans- w porównaniu z 2011 i finalem Barca kadra jest lepsza.Możlliwe że Moyes chce dać szanse wszystkim i po sezonie pozmienia- Fellaini to nie jest gracz ktory nas zbawi jednak to wazne wzocnienie.Mozliwe ze Ando Young Small opuszczą MU a ktos zostanie kupiony. Tylko spokojnie- mamy młodych zdolnych i trzeba dac Moyesowi pracować. To nie FM czy CM.Możliwe że musimy przejsc taki sezon- jesli za rok mamy miec wzmocniony srodek i inne transfery to ja jestem za.

Ebi- nie mamy ekipy z 2008 kiedy był młodszy Scholes Hargo Ronaldo Tevez ale mamy mocniejsza niż w 2011.problem jest gdzie indziej.Nie wiem tylko czemu Rio gra co 3 dni kiedy wygląda naprawde słabo.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 wrz 2013, 20:11

red85 pisze:Gadałeś głupoty to zostałeś "zlinczowany". Teraz naprawdę łatwo jechać po tej ekipie, bo zagrali beznadziejne zawody, ale w gruncie rzeczy niemal każdy zakładał, że przed sezonem będzie trudno. Jest i zobaczymy jak Moyes na to zareaguje. Moim zdaniem materiał, żeby grać dużo lepiej jest, ale trzeba zdecydowanie lepiej nim zarządzać. Smalling? Young? Ferdinand w takiej dyspozycji?

Czy to faktycznie jest zjazd, to dopiero pokażą nadchodzące miesiące. Póki co w zeszłym sezonie goliliśmy wszystkich równo. Teraz też można by powiedzieć, że każdy traci punkty i jak mistrza zdobędzie City, to też bedzie gadka, że to wynikało ze słabości innych? Bzdura.

Stać nas na zdecydowanie więcej, ale Moyes źle wybiera IMO. Może w końcu zastanowiłby się czy uparta gra skrzydłami, to jest najlepszy pomysł na tą drużynę. Kagawa, czy Nani to zawodnicy, którzy IMO potrafiliby tchnąć w tą drużynę ducha.

PS City całkiem niedawno wyglądali wręcz beznadziejnie z Cardiff, czy ze Stoke. Oni wyciągneli wnioski, teraz pora na nas. Z Fergiem na pokładzie bym się bardzo nie obawiał, ale DM to dla mnie niewiadoma.
Ja skrytykowałem ekipę jeszcze przed dzisiejszym meczem.

Twój post dowodzi tylko tego, że nadal nie możesz się pogodzić, że to już nie ten MU, który wygrywał LM w 2008 roku czy grał 3 finały w 4 lata. Zjazd jest od dwóch lat. Pytanie tylko czy go zatrzymacie czy dalej będzie postępował.
MGiggs pisze:Ebi- nie mamy ekipy z 2008 kiedy był młodszy Scholes Hargo Ronaldo Tevez ale mamy mocniejsza niż w 2011.problem jest gdzie indziej.Nie wiem tylko czemu Rio gra co 3 dni kiedy wygląda naprawde słabo.
Mi się nadal wydaje, że ekipa z 2011 była jednak mocniejsza. Dzisiaj za dużo gra "nazwisk", które się zestarzały.

Co do zmiany trenera - oczywiście nikt nie neguje, że to spory szok dla kibiców, piłkarzy itp. Miną miesiące zanim albo zatrybi Moyes albo poleci (w dzisiejszej piłce już chyba nie ma szans dawać komuś kilku lat na wdrapanie się do czołówki jak Fergudonowi 25 lat temu - wtedy był inny futbol).

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 22 wrz 2013, 20:14

Ebi pisze: Zjazd jest od dwóch lat. Pytanie tylko czy go zatrzymacie czy dalej będzie postępował.
Skoro zjazd oznacza wicemistrzostwo i mistrzostwo, to ja chcę żeby ta drużyna nadal tak zaliczała taki zjazd :lol:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 wrz 2013, 20:16

Arwin pisze:
Ebi pisze: Zjazd jest od dwóch lat. Pytanie tylko czy go zatrzymacie czy dalej będzie postępował.
Skoro zjazd oznacza wicemistrzostwo i mistrzostwo, to ja chcę żeby ta drużyna nadal tak zaliczała taki zjazd :lol:
LM - odpadnięcie w grupie plus 1/8. A i w pucharach krajowych sporo gorzej. Jezu... czemu ja takie rzeczy muszę tłumaczyć?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”