Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 347

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 24 wrz 2013, 23:57

http://www.sport1.de/de/fussball/fussba ... 82106.html

Lewy po meczu pucharowym potwierdził, że na 100% dołącza po sezonie do Bayernu i 2 stycznia podpisuje kontrakt.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 wrz 2013, 8:20

nie chce mi sie wierzyc ze oglosza transfer w polowie sezonu

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 25 wrz 2013, 11:11

Bienias pisze:nie chce mi sie wierzyc ze oglosza transfer w polowie sezonu
A czemu nie? Będą mogli to zrobić, a że i tak już praktycznie wszyscy wiedzą, że ten transfer nastąpi, to będzie po prostu oficjalne potwierdzenie i zamknięcie ust wszelkim dziwnym pogłoskom w stylu Chelsea ;)

W Bayernie raczej zamieszania to nie zrobi. Mandzukic raczej nie odda swojego miejsca bez walki, a z kolei co do Pizarro to chyba nie ma wątpliwości, że to jego ostatni sezon w Bayernie (pewnie jeszcze dla kogoś zagra, może nawet w BL, no ale na Monachium już teraz ledwo daje radę ;)). Dwóch klasowych napastników i tak musi być. Lewy-Mandzu to idealny układ w mojej opinii 8)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 25 wrz 2013, 21:06

Nawet coś tam Bayern dziś pokazuje. Dwa gole po dwóch ładnych akcjach i spokojne prowadzenie 2:0. Skład nieco eksperymentalny, nieco rezerwowy (Pizarro, Contento), ale gra wygląda dość przyzwoicie. Dziwi mnie Neuer w bramce - szczerze mówiąc Guardiola mógłby wystawić Starke i dać chłopu zagrać - to nie jakiśtam ogórek.

Hannover się odgryza - może być ciekawie!

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 25 wrz 2013, 21:40

Od momentu gola na 2:0 Bayern gra żenująco. Rafinha tak forowany przez Pepa nigdy pewnego poziomu nie przeskoczy. Dosyć już Lahma na defensywnym - wracać Basti i Javimar i jedziemy. Brazylijczyk jest dobry na ligowych ogórków.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 wrz 2013, 9:25

Ebi, ja mam wrażenie, że co by się nie działo w tym sezonie, Ty i tak będziesz narzekał. Chyba, że obronimy potrójną koronę :lol:

Jak nie było rotacji, narzekałeś że jej nie ma. Teraz Guardiola słusznie zarotował (i wstawił odpowiednich piłkarzy!), to znów narzekanie, że za duża rotacja. Tymczasem ten mocno przemeblowany skład wygrywa - może nie na luzie, ale na pewno w lepszym stylu, niż większość czołówki w P. Niemiec - 4:1 z czwartą obecnie ekipą BL. Ale co tam, lepiej narzekać, prawda? :roll:

Jedyne, o co moim zdaniem można mieć pretensje do środowego spotkania, to przyśnięcie po bramce na 2:0. Chyba chłopaki poczuli, że są już jedną nogą w kolejnej rundzie, a że za pasem takie mecze jak z Man City i Leverkusen, to w sumie nie dziwne, że nieco za mocno odpuścili. Ale jak widać, i tak wystarczyło na Hannover 8)

Teraz jeszcze 3 wymagające spotkania przed meczami reprezentacyjnymi. Mam nadzieję, że chociaż na jakieś końcówki wróci Goetze, ale trzeba będzie jednak dograć te mecze aktualną ekipą i liczyć na powrót Martineza już po przerwie reprezentacyjnej. Wtedy Pep będzie mógł wreszcie pozwolić sobie na większą rotację w środku pomocy i wtedy pewnie wróci też Lahm na prawą obronę.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1509
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 28 wrz 2013, 15:15

Właśnie przeczytałem że Lahm wydał swoją biografię, i są tam ponoć jakieś kontrowersyjne kwestie, stąd moje pytanie, czy macie, czytaliście czy dopiero zamierzacie ją nabyć ? jakby ktoś mógł napisać co tam takiego kontrowersyjnego jest poruszone to byłbym wdzięczny, zwłaszcza że Lahm zawsze jawił mi się jako grzeczny i ułożony profesjonalista.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 wrz 2013, 15:32

Lahm biografie wydał już kilka lat temu, chyba 2 albo 3 jak sie nie mylę. Czytałem całą (prawie) i jest ciekawa jeżeli chodzi o tematy - powiedział prawdę w kilku przypadkach. Skrytykował przede wszystkim zachowania w reprezentacji za Voellera, trenowanie Klinsmanna w klubie. Dokładnie już nie pamiętam, ale Lahm tylko wygląda jakby był taki grzeczny, jak coś powie to jest wesoło - w końcu to on dostał najwyższą karę w historii klubu.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1509
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 28 wrz 2013, 15:36

Kontrowersyjna biografia Lahma już w Polsce!
tak brzmiał dzisiejszy tytuł.

Sądziłem że dopiero wyszła, ale jak widać my jak zwykle za Niemcami.
Dokładnie już nie pamiętam, ale Lahm tylko wygląda jakby był taki grzeczny, jak coś powie to jest wesoło - w końcu to on dostał najwyższą karę w historii klubu.
możesz przytoczyć za co ? bo szczerze to nie pamiętam, albo w ogóle o tym nie słyszałem.

mati660
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mati660 » 28 wrz 2013, 17:58

Biorąc pod uwagę dzisiejszą grę Bayernu, opis spotkania z Wolfsburgiem powinien nosić tytuł meczu do jak najszybszego zapomnienia. Przez długi czas Bawarczycy nie potrafili wejść z piłką w pole karne rywala, aż do momentu podwójnej zmiany Pepa. Mocno krytykowany przez polskich komentatorów był Ribery, ale ja rozgrzeszyłbym go za zaliczoną asystę przy trafieniu na wagę zwycięstwa.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 paź 2013, 20:25

Remis, który z przebiegu meczu smakuje trochę jednak jak porażka. Mówi sie trudno, widać, ze brakuje nam takiego typowego egzekutora, i ze wystawianie Muellera jako "9" nie jest rozwiązaniem do stosowania na dłuższa metę.

No, ale za to jest odzyskana pozycja lidera :) Oby teraz trzymać ja jak najdłużej, a najlepiej do końca sezonu 8)

Teraz przerwa na mecze reprezentacyjne, w która wchodzimy generalnie w dobrych nastrojach - lider BL, lider grupy w LM, dalsza gra w P. Niemiec. Jest w sumie dobrze, a myśle, ze może być i lepiej, byle teraz nasi reprezentanci wrócili bez kontuzji.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 paź 2013, 20:28

Karnego nam ukradli. Tyle zmarnowanych sytuacji...Leverkusen dzisiaj z 5 bramek bagażu powinno mieć. Wykończenie akcji jest cieniutkie w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 05 paź 2013, 20:32

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6303
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 paź 2013, 11:58

Fragment książki "Philipp Lahm. Drobna różnica". Wygląda na to, że pochlebne recenzje dla tej książki nie były przesadą. Premiera już w piątek!

"Dzwoni moja komórka.
– Słucham?
– Z tej strony Felix Magath.
Wypowiedziane przez niego „z tej strony” ciągnie się jak akordeon. Magath. Ten Magath?! Na początku, trochę asekuracyjnie, zaniemówiłem…
– Philipp?
– Panie Magath?
– Chętnie ściągnąłbym cię do VfB Stuttgart.
Wstrzymuję oddech…
– Zastanów się – dodaje Magath i odkłada słuchawkę.
Zastanowić się? Niby nad czym? Mam dziewiętnaście lat, właśnie rozegrałem ostatni mecz sezonu ligi regionalnej w amatorskiej drużynie Bayernu Monachium i dzwoni do mnie Felix Magath. To on po długoletniej posusze pomógł VfB wrócić do Ligi Mistrzów. Teraz składa drużynę na przyszły sezon i chce, bym stał się jej częścią. Muszę uporządkować fakty. W ostatnich dwóch sezonach grałem solidnie na prawej stronie obrony w drużynie amatorskiej Bayernu i jest jasne, że coś się musi ruszyć. To, że po tym sezonie mam się stać profesjonalnym piłkarzem, jest uwzględnione w kontrakcie, który podpisałem przed dwoma laty, jednak przejście z amatorskiej drużyny Bayernu do pierwszej wcale nie jest łatwym krokiem, mimo że jej zawodnicy trenują tuż za płotem. Codziennie słyszymy, jak krzyczą, śmieją się i dyszą ze zmęczenia.
Gwiazdy Bayernu Monachium. Stefan Effenberg. Giovane Élber. Owen Hargreaves. Oliver Kahn. W życiu bym nie pomyślał, że oni też tylko grają w piłkę – tak wielki czułem do nich respekt. Czasem zdarzało się, że wołali któregoś z nas na trening pierwszej drużyny, gdy chcieli rozegrać mecz testowy. Wówczas trenowaliśmy z nimi, ale cóż to niby znaczyło? Kiedy jeden z nas wchodził na boisko, to jeszcze zanim zdążył się przyzwyczaić do tego wysokiego tempa, tej energii, tej prezencji piłkarzy pierwszej drużyny, musiał już wracać do amatorów. Nie miał nawet okazji udowodnić, że mógłby z nimi grać, gdyby…
To „gdyby” było problemem. Wiedziałem, że różnica między mną a piłkarzami pierwszej drużyny nie była aż tak duża. Gdybym mógł z nimi regularnie trenować, gdybym tylko miał możliwość się z nimi zmierzyć, to mógłbym udowodnić, że dotrzymam tempa, że trening z lepszymi ode mnie piłkarzami sprawi, że sam będę lepszy, że jestem wystarczająco zdolny, aby zagrać dla Bayernu.
Jednak w szeregach pierwszej drużyny nie mogłem pokazać zbyt wiele. W listopadzie 2002 roku byłem na boisku przez dwie minuty w starciu z RC Lens. Bayern już nie miał szans na awans do kolejnej fazy Ligi Mistrzów, a te dwie ostatnie minuty na słabo wypełnionym Stadionie Olimpijskim pozwoliły mi pokazać jedynie to, że na koszulce mam numer 29.
Mnie chodziło jednak o duże pieniądze. Gdybyśmy wygrali, dostałbym premię, która byłaby wyższa niż moje ówczesne miesięczne dochody. Gdy wszedłem, na tablicy widniał dobry wynik – Markus Feuler zdobył akurat gola na 3:2 dla nas. Minutę później czar prysł. Remis, premii nie będzie…
Miejsce w pierwszej drużynie wydawało mi się wtedy nieosiągalne, a tu nagle Felix Magath oferuje mi grę w klubie, który podobnie jak Bayern gra w Lidze Mistrzów.
Codzienny trening z pierwszą drużyną.
Bycie piłkarzem pierwszej drużyny."

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 paź 2013, 12:05

Ciekawe, chyba się skuszę ;) Cena solidna, ale co zrobić, tak to jest z tego typu publikacjami (pewnie autorskie/opłaty licencyjne słono kosztują...).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”