W telewizji nadali - Strona 14

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 23 cze 2005, 19:41

Ja staram się zawsze obejrzeć ten serial ale dzisiaj jush się niestety kończy :( zakończy się tak jak "gilina" ciekawe kto zginie znowu....ogladajcie dzisiaj 20.30 MUSISZ TO ZOBACZYĆ !!! :D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 25 cze 2005, 1:48

Miałem polecić Dziwne dni na TVN, ale w sumie niewiele pamiętam, oprócz tego, że strasznie epatował przemocą (gdyby ktoś pomylił porę i kanały, to nie jest "Dobranocka", wyłączcie , bo się zgorszycie :!:) i sam raz na Sylwestra (chociaż kto by wtedy filmy oglądał :roll:). W skrócie to chyba trzeba rozwikłać zagadkę morderstwa, utwalonego na taśmie przekazującej widok z oczu mordercy. Poza tym Ralph Fiennes i futurystyczna (?) sceneria. Dołujący klimat, apokaliptyczna wizja przyszłości ble ble.

Albo i nie polecę, bo mi się przypomniało, że to przereklamowane dzieło, ale aż żal mi nie wysyłać posta :twisted:. Więc na własną odpowiedzialność :wink:.

W sumie nie takie złe. "Paranoja to rzeczywistość widziana w szerszej perspektywie", "Wożąc pana Lennego" i rolexy pana Nero, jak na razie podtrzymują mnie przy replayu tego filmu. Ale bez szału.

I jeszcze na koniec: Monk wraca do TVN :D :!:
Chyba po raz pierwszy pomyślał ktoś o ramówce na lato.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 cze 2005, 22:11

Sorry, że poszczę pod postem, ale na TVNie leci Monk i w połowie można przełączać na Good Morning Vietnam. W sumie dowcipy jak zwykle cienkie w wykonaniu Robina Williamsa, ale mimo to się ogląda. Bliźniacy pracujący w cenzurze jakoś wbili mi się w pamięć, ale jest też parę innych ciekawych motywów.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 29 cze 2005, 0:42

Ale super! Na Polsacie znów dają Świat według Bundych :!: :D :D :D To jest komedia. [P***] rodzinka, ale jaka śmieszna. Rodzinka Bundych jest 100 razy lepsza od Kiepskich.

Ekhm....choć z wypowiedzią się zgadzam ale niestety muszę Ci wręczyć 1WP//Pisakk

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 29 cze 2005, 0:50

Kiepscy to dla mnie nieporozumienie (choć czasem coś śmiesznego tam było, ale niewiele :roll: ) - nie umywa się do "Świata wg Bundych" i nie wiem skąd te porównania...

"Świat wg Bundych" to serial, który ukształtował moje dzieciństwo (trzeba sobie wybierać mądrze Idoli :lol: ) teraz powraca na ekrany telewizorów! Ten serial nie jest taki głupi jak się niektórym wydaje. On ewidentnie ośmiesza amerykańską klasę średnią i czyni to z klasą i gracją. Do śniadanka jak znalazł!

Król Al "Cztery przyłożenia w jednym meczu" Bundy rządzi!

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 29 cze 2005, 0:54

"Świat według Bundych" zacząłem oglądać wcoraj...i żałuję, że wcześniej tego nie widziałem. Poprostu zabójcze. "Kiepscy" to przy tym QPA :P

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 29 cze 2005, 0:56

Pisakk sorry za off-topic, ale za napisanie słowa po-pieprz (wiadomo o co chodzi) są WP? To jakieś nieporozumienie! Już niejednokrotnie widziałem takie słowa i obyło się bez WP.

PS. O której i w jaie dni leci Świat wg Bundych?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 cze 2005, 0:58

Może i zły temat, ale gdyby ktoś miał piosenkę firmową z tego serialu, to były dobry moment, by się ujawnić. Szło jakoś tak "Love and married...etc". Dzieło przez znawców muzyki porównywalne z "Bogurodzicą" :P.

Leci o 16.15
Pamiętam z lat cielęcych, teraz nie mogę trafić, bo mnie w domu nie ma wtedy :?. Mocna rzecz. A porównania z Ferdkiem i spółą biorą stąd, że chyba widać na czym się Okił wzorował? Niesety trochę mu nie wyszło. Ale przynajmniej niektórzy mają ogłupiacz wieczorny.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2005, 1:01 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 29 cze 2005, 1:01

Corinthians pisze:Pisakk sorry za off-topic, ale za napisanie słowa po-pieprz (wiadomo o co chodzi) są WP? To jakieś nieporozumienie! Już niejednokrotnie widziałem takie słowa i obyło się bez WP.
To słowo należy do powszechnie uważanych za obraźliwe a więc wg mnie powinno być karane ostrzeżeniem. Jeśli ktoś nie dał za coś podobnego to może to było przeoczenie, nie wiem.
Corinthians pisze:PS. O której i w jaie dni leci Świat wg Bundych?
Z tego co wiem to od poniedziałku do czwartku o 16.15 i następnego dnia powtórka o 10.35 (czyli w sam raz na śniadanko)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 29 cze 2005, 1:06

Śniadanko śniadankiem, ale ja wole w czasie posiłku przy kompie posiedzieć. A 16 to ja raczej czasu nie mam.
Ostatnio Polsat wpadł na kolejny super pomysł- pokażą Titanica! Który już raz?

PS. Pisakk. Lepiej z ostrzeżeniem nie mogłeś trafić. To był mój 640 post i zwiększał mi się stopień. Co za prezent! :D

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 29 cze 2005, 1:09

To chyba 6 już :roll:

Teraz będą dawali Predatora i Obcego....kosmicza jatka :twisted: :lol:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 29 cze 2005, 1:13

Z tego co przyuważyłem w programie Polsatu to przed "Światem..." leci serial "Na wariackich papierach" i z tego co pamiętam to było to fajne. Zobaczymy jak bardzo się zestarzałem.
Corinthians pisze:PS. Pisakk. Lepiej z ostrzeżeniem nie mogłeś trafić. To był mój 640 post i zwiększał mi się stopień. Co za prezent!
Dura lex sed lex :lol: Sorki - tak wyszło...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 cze 2005, 1:13

Z innej beczki. Widziałem zapowiedz na Polsacie Dawno temu w Ameryce z fenomenalną muzyką Ennio Morricone. Więcej o tym filmie nie powiem, bo nie widziałem. Ale jestem pewien, że też jest genialny. Zapowiada się letnia wojna gangów, bo TVN z kolei przypomina Ojca Chrzestnego . Kurcze, ile to już lat nie było ich w telewizji? Z pięć będzie...

Pora zrobić przetasowania wśród idoli filmowych.

A co do Titanica, to go nie rozumiałem. To jeden z największych obrazów w historii.

:twisted:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 30 cze 2005, 22:35

Ubiegłeś mnie Piwus.Ja poprostu apeluję :!: Oglądajcie te filmy :!:
Dlaczego nigdy przeciętny widz nie wymienia ich jako wielkich klasyków ? Jak dla mnie Ojciec Chrzestny, to dużo więcej niż Casablanci itp, ale tylko dla kogoś kto choć trochę lubi takie kino.Film Coppoli, w którym grają niezapomniany Marlon, Pacino, młody Duvall.No poprostu jeden z lepszych filmów jakie widziałem w życiu.Wcześniej przeczytałem książkę, co wydaje mi się także powinno nastąpić przed oglądnięciem filmu.I to jest fenomen w historii kina, bo jest to jeden z nielicznych filmów, który ma jeszcze lepszą 2 część niż 1.Ale musicie go zobaczyć.Dla niektórych może wydawać się sztuczny, ale wygląda to tak jakby Coppola sam był w mafii i z własnych wspomnień to napisał.Genialny Brando i wschodzący Pacino :!:

Oglądajcie także Dawno temu w Ameryce.Nie przerażajcie się, że trwa prawie 4 godziny...jak dla mnie-im dłuższy film, tym lepszy.
Zapowiada się prawdziwa gangsterska uczta w weekend.

Pamiętajcie, piątek 23:05

i

sobota 21:40

8)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 30 cze 2005, 23:10

A ja "Ojca Chrzestnego" obejrzałem jeden raz podchodząc do tego chyba z sześć razy... :roll: Film wydał mi się strasznie nudny, ale chciałem zobaczyć dlaczego ludzie uważają ten obraz za coś wielkiego i.....nie zauważyłem! Jak już mówiłem oglądałem to po kawałkach bo strasznie mnie nudził i nie wiem czemu ludzie się tym zachwycają...Nie polecam!

PS. Książkę czytałem i uważam, że była genialna! Więc jeśli mógłbyś wybrać czy przeczytać książkę czy obejrzeć film to zdecydowanie polecam to pierwsze! No!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”