Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1650

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 334

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 09 lis 2013, 17:30

75min i brak zmian poza Illara, nigdy nie zrozumiem Ancelottiego. Mozemy obstawiac, ktorych z mlodych pierwszy sie wkurwi i odejdzie, stawiam na Jese - mysle ze taka Valencia czy jakis klub w Anglii chetnie go przygarna.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 09 lis 2013, 17:53

Jese nie odejdzie, dopiero kontrakt podpisał. Ale takie wypożyczenie do dobrej drużyny w Hiszpanii jest wielce wskazane. Moracie też by się przydało wypożyczenie, tylko jest naszym drugim i jedynym zastępcą Benzemy. Szkoda, że nie pomyślano i nie wypożyczono go w tamtym sezonie.
Dobrze, że nie oglądałem drugiej połowy. Dużo nie straciłem. I tak nie spodziewałem się 7 czy 8 bramek. To jest styl Ancelottiego.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2434
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 lis 2013, 17:58

Z zaoferowaniem nowego kontraktu Montanierowi bardzo długo zwlekano, właściwie do końcówki sezonu, a on chciał dostać dwuletni kontrakt już znacznie wcześniej. Dlatego odszedł.

Ta drużyna nie ma żądzy krwi. Za Mou było to samo co teraz z Carlo. Wysokie prowadzenie do przerwy oznacza nudne spacerowanie w drugiej połowie i czekanie na koniec meczu. Smuci mnie to.

Carlo ze zmianami zawsze tak robił. Jaki wynik by nie był, to jeśli nie jest zmuszony, będzie czekał i czekał właściwie nie wiadomo na co. To nie jest żadna nowość. Tylko Isco żeby być w formie, musi grać, a Morata żeby nie mieć gorącej głowy jak w tej setce po podaniu Cristiano, musi wchodzić częściej niż raz na kilka spotkań w końcówce. Oczywiście ostatnio Benzema znacznie się poprawił, więc ta kwestia ucichła (to dobrze), ale Ancelotti tyle gada o tych rotacjach, a wciąż mam wrażenie, że w najważniejszych meczach ławka może być krótka tylko dlatego, że zmiennicy w ofensywie z wyjątkiem Di Marii grają za mało, by być w formie.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 691
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 09 lis 2013, 19:01

Ile CR7 strzelił już goli we wszystkich rozgrywkach od początku sezonu?

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 09 lis 2013, 19:07

Podobno 24.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2489
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 09 lis 2013, 20:18

Na fioletowej podali newsa, ze Ronaldo ma w tym roku juz 62 gole, Messi jak dobrze pamietal mial ich 80 cos. Jezeli CR utrzyma ta dyspozycje to kto wie... :D

Pierwsza polowa swietna, druga juz duzo slabiej. Benzema w coraz lepszej formie, oby sie ona utrzymywala przez dlugi czas, Modric dzis rowniez swietny, nie wspominajac o Ronaldo.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 10 lis 2013, 11:31

Chemik pisze: Messi jak dobrze pamietal mial ich 80 cos.
Źle pamiętasz. Miał 91 goli.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 lis 2013, 11:48

Jak zwykle. Co przerwa na reprezentacje to jakaś kontuzja. Tylko czemu tak poważna. Chyba skończą się wszystkie żale o Casemiro, bo teraz będzie częściej siadał na ławkę i może nawet pogra. :roll:

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 16 lis 2013, 13:17

kto nastepny? Varane, Alonso czy moze Ronaldo? :badziewie:

Amaru
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Amaru » 16 lis 2013, 16:13

No chole.. jasna!!! :suicide: Masakra! Tracimy zawodnika praktycznie do końca sezonu...w przeciwieństwie do niektórych uważam że posiadanie w kadrze takiego zawodnika jak Khedira to skarb...oczywiście można dyskutować o jego przydatności w niektórych meczach ( szczególnie w tych gdzie trzeba gonić wynik...i trzeba zagrać bardziej otwartą piłke)ale dla mnie pracowitość, siła fizyczna i umiejętności taktyczne Niemca były w niektórych meczach kluczowe dla Realu i uważam że dawał tej drużynie naprawdę dużo...Mam nadzieję że Casemiro jak dostanie poważniejszą szanse to ją wykorzysta i załata tak dziurę że nie będziemy tęsknić za Niemcem bo presezon presezonem ale poważne granie jest w trakcie normalnego sezonu. Mam tylko nadzieję że nasz trener nie bedzie wpychał do środka pola Di Marii...

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 16 lis 2013, 16:30

Khedira świetnie zaczynał odnajdywać się w taktyce Carlo. Gdyby nie panikował w polu karnym i miał lepsze wykończenie, to byłby wielbiony w Madrycie. Zobaczymy. Były przypadki, że po 3-4 miesiącach piłkarze wracali na boisko po zerwaniu więzadeł. Pół roku oznacza koniec sezonu. Za 6 miesięcy będziemy przed ostatnią kolejką ligową. I jak tu Loew ma powołać takiego zawodnika, który nie grał od pół roku. Tym bardziej, że pomoc ich reprezentacji niszczy.

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 16 lis 2013, 22:57

Xabi zszedł z kontuzją w meczu z Gwineą :angry2:

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 17 lis 2013, 0:20

Minor pisze:Xabi zszedł z kontuzją w meczu z Gwineą :angry2:
Chemik pisze:kto nastepny?[..] Alonso
:badziewie:

Przerwy na reprezentacji w swojej pelnej okazalosci, a jeszcze we wtorek sa mecze...
Paranoja. Za cos takiego to FIFA powinna placic klubom odszkodowania (w przypadku kontuzji gdzie gracze maja co najmniej miesiac przerwy) (chyba, ze placi, nie wiem), skoro tak bardzo kochaja swoje przerwy to niech i bula spory hajs...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 lis 2013, 0:29

Płacą, ale nie za dużo. O ile się nie mylę, tylko pokrywają pensję zawodnika w czasie, gdy jest niezdolny do gry.

To jest dziwactwo, bo zawodnik siedzi w klubie, trenuje w klubie, gra w klubie i jest wszystko dobrze. Potem wyjeżdża na krótkie zgrupowanie reprezentacji i praktycznie zawsze są jakieś kontuzje. Ja nie wiem, co oni robią z piłkarzami w tych kadrach.

I to jeszcze w bezsensownym i nikomu niepotrzebnym meczu z jakąś Gwineą. Równie dobrze mogliby tam grać hiszpańscy piłkarze Levante, Celty, Rayo i tym podobnych drużyn. Też by sobie poradzili.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”