Re: Artykuły prasowe warte przeczytania

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Re: Artykuły prasowe warte przeczytania

Post autor: masacra » 14 lis 2013, 15:59

No paczcie paczcie... co ja pacze sam nie wiem. W 2005 roku do 2007 Polaków nic innego nie obchodziło tylko kompromitacją rzadu, wpadki prezydenta, nieudolnosc pierwszej damy i porazki rządu... a nie to juz było. jak sie Ci polacy przez te 6 lat zmienili... co za naród, co za ludzie chciałoby sie rzec..

A jak pielegniarki strajkowały, przypomniało mi sie, to były relacje live z miasteczka, było pełne wsparcie dla biednych i ciemięzonychi pielęgniareki. herbatki, gadki szmatki i ujj wie co jeszcze. Sie Polacy solidaryzowali ze strajukącymi. A teraz patrze... co ja patrze, pacze.... pacze: strajk generalny dwóch konkurujących związków zawodowych to darmozjady związkowcy kase chcą, strajki nauczycieli to darmozjady kase chcą, strajki rodziców to sami nie wiedza co czynia ze swoimi dziecmi, poza tym darmozjady kase chcą. A robic nie ma komu. No co za naród, co za ludzie...

A teraz powaznie: [k****] jak Orwell... na oczach zmieniaja szyldy wrogów i sojuszników a ciemny lud stoi i klaszcze.... [k****] Orwell.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”