Arsenal FC (zbiorczy)

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: Paszti » 28 cze 2005, 19:46

Jak informują brytyjskie media, Julio Baptista - napastnik hiszpańskiej Sevilli - bardzo chętnie przeniósłby się do Anglii, aby grać w Arsenalu. Piłkarz pochlebnie wypowiedział się o zainteresowaniu swoją osobą Kanonierów, był z tego powodu zadowolony.

Oto wypowiedź zawodnika:

"Zawsze marzyłem i chciałbym grać w takich zespołach jak Arsenal czy Manchester United. Bardzo chciałbym przenieść się na Wyspy i spróbować tam grać. To nie byłaby tylko finansowa decyzja. Dla mnie Premiership to najlepsza liga na świecie i czuję, że swoim stylem gry mógłbym tam pasować. Nie czuję się zbyt dowartościowany w Sevilli i w Hiszpanii" - powiedział Baptista

Zawodnikiem jeszcze do niedawna interesowała się Barcelona. Ostatnio piłkarzem zaczął interesować się Arsene Wenger, gdyż prawdopodobnie Kanonierzy nie pozyskają Robinho, który bardziej woli grać w Hiszpanii niż w Anglii.

W ostatnich dwóch latach Baptista strzelił w La Liga 50 bramek. Zawodnik jest wyceniany na ok. 10 mln funtów, co nawet dla Arsenalu nie jest zbyt wygórowaną kwotą.
ale bysmy mieli najlepszy atak w europie :twisted:
Hleb miał przejść za 6 mln a przeszedł za 10 mln
kwota transferu zalezy od gry białorusina (bramki, sukcesy etc.)
tak mi przykro...
nie musisz.. :roll: przeciez sa lepsi i bardziej pewni zawodnicy których możemy kupić... życze kolejnego nieudanego transferu i zmarnowanego piłkarza :twisted:

Wróć do „Anglia”