Pawel Abbott

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post autor: Mikusinski » 28 cze 2005, 20:18

Echchch....jaki Nowaczek??? :shock: Z czego ja wiem przedemną żaden Nowaczek się nie wpisał. Może Rossi???napweno to nie Nowaczek, nie zmienia klubu co dwa dni.
Abbotem jest poważnie zainteresowana Wisła Kraków, tylko że cena wynosi za tego zawodnika aż 750 tys. euro :shock: :shock: :shock:

W poniedziałek dyrektor sportowy Wisły Grzegorz Mielcarski rozmawiał z Pawłem Abbottem. Napastnik angielskiego Huddersfield wyraził chęć gry w drużynie Mistrza Polski. Transfer zależy jednak od kwoty, jaką za transfer 23-letniego zawodnika podyktują Anglicy.

Trzecioligowy Huddersfield wykupił Abbotta z Preston za 120 tys. funtów. Wcześniej Preston kupiło Polaka angielskiego pochodzenia z ŁKS Łódź za 250 tys. ale Abbott nie wywalczył sobie miejsca w podstawowym składzie i został sprzedany do III ligi.

Kiedy strzelił tam dla Huddersfield Town 26 goli zainteresowała się nim m.in. Wisła, tyle że cena wywoławcza za snajpera też znacznie wzrosła. Dziś Abbott na angielskim rynku jest ponoć wart 500 tys. funtów (około 750 tys. euro).

Wróć do „Wracając Do Meritum”