1. Bundesliga (zbiorczy) - Strona 13

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 15 gru 2013, 18:05

Schalke ma chyba najlepszych wychowanków w lidze. O Draxlerze i Papadopoulos chyba każdy słyszał. Niestety Julian doznał kontuzji i wróci najpewniej w lutym, na pierwszy mecz Schalke u siebie po nowym roku. Grek natomiast dziś wszedł na ostatnie minuty po prawie roku przerwy spowodowanym m.in. problemami z lewym kolanem.
Ale nie do tego zmierzam. Max Meyer talentem być może nawet przewyższa Draxlera! Dziś przeciwko Freiburgowi zagrał krótko mówiąc świetnie i wg mnie został piłkarzem meczu. W pierwszej połowie praktycznie każda akcja przechodziła przez jego nogi. W drugiej zaliczył wybitne zawody. Nie dość że wywalczył karnego, to jeszcze miał szansę zdobyć gola z przewrotki sprzed pola karnego! Po prostu robił z rywalami co chciał, szkoda że Farfan, a nie on, strzelał karnego.
Schalke po dzisiejszej wygranej 2:0 awansował na szóste miejsce, choć daleka droga do miejsca gwarantującego grę w Lidze Mistrzów w przyszłym sezonie, bo pięć punktów. Mimo to myślę, że pokuszą się o walkę.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 15 gru 2013, 18:07

Carbon pisze:Papadopoulos
on? wychowankiem?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 15 gru 2013, 18:20

ubek pisze:
Carbon pisze:Papadopoulos
on? wychowankiem?
Oczywiscie nie. Z Pireus go kupili w wieku 18 lat.
Z talentów jest także wysoko notowany Goretzka kupiony z Bochum

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 15 gru 2013, 19:20

Bayer i Borussia bez walki oddają majstra Bayernowi, nie tak powinien grac wicelider Bundesligi, bez pomysłu na grę

Awatar użytkownika
Szymon Fras
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szymon Fras » 26 gru 2013, 15:43

Bez walki to raczej nie, tylko Bayern jest w takim gazie, że nie traci punktów. Bayer i tak gra super sezon, a BVB nie powinno płakać nad kontuzjami, gdyż w futbolu one zawsze są, tylko mieć szerszy skład jak chcą grać i wygrywać na każdym froncie. Bayern też miał dużo kontuzji i nadal są kontuzjowani ważni gracze, ale o tym się nie mówi ponieważ Pep ma zmienników.

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 31 gru 2013, 12:50

Jestem bardzo mocno zaskoczony, że nowym trenerem Hannoveru został Turek, którego nawet dobrze nie kojarzę. To już nie wiem czy ten Slomka nie jest lepszy.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 31 gru 2013, 13:07

No dla mnie to też typowy no name...i żeby od razu kontrakt na 2,5 roku. Dziwne posunięcie, ale zobaczymy.

Slomka trochę już się chyba wypalił w tym Hannoverze. Widać było ostatnio już brak koncepcji. I ten bilans na wyjazdach - zero punktów !

A pomyśleć, że był moment, kiedy Slomkę przymierzano do Bayernu... :rotfl4:

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 31 gru 2013, 17:23

Slomka trochę już się chyba wypalił w tym Hannoverze. Widać było ostatnio już brak koncepcji.
Według mnie zwolnienie Slomki to zbyt pochopna decyzja. Do linii defensywnych sprowadzono kilku obcokrajowców, Senegalczyk, Belg, Brazylijczyk, Azer... nie od razu trzeba znaleźć wspólny język. Początek sezonu nie był taki najgorszy, choć naturalnie obecna pozycja jest wielkim rozczarowaniem. Nie sądzę, aby zmiana trenera przyniosła spodziewany efekt. To tak jak w Fulham, zwolniono Jola, a jak się okazało problem nie leżał w managerze, lecz kadrze.

Awatar użytkownika
Szymon Fras
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szymon Fras » 02 sty 2014, 21:01

Także przyznaję, że dziwna decyzja Hannoveru, że zatrudnili gościa, który będzie pierwszy raz samodzielnie prowadził poważny klub. Zamiast postawić na doświadczenie np. Trapattoniego to oni zagrali bardzo ryzykownie. Przecież oni bronią się przed spadkiem! Takie są obecnie realia!

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 lut 2014, 20:12

Z tego co widzę to Boateng w Schalke gra najczęściej na środku pola. Prawda to? Jak się prezentuje?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2286
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 01 lut 2014, 20:20

Różnie gra.Zaczynał za napastnikiem, później zdarzało się, że w napadzie grał, a teraz to nawet w środku pola jest ustawiany.Jak nawet po statach widać - dużo strzela, wazna postać zespołu, mnie się nawet podobał na szpicy czy na 10, teraz jak w środku pola gra to go nie widziałem jeszcze.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2286
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 09 mar 2014, 14:12

Huub Stevens wraca do BL, będzie trenerem Stuttgartu, cieszycie się ? Bo ja bardzo :).

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 mar 2014, 14:22

a co z jego zona? wyleczyla sie? zmarla? bo w sumie juz nie pamietam, ale z schalke odszedl przez jej chorobe zdaje sie

Awatar użytkownika
Szymon Fras
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szymon Fras » 24 mar 2014, 8:08

EnJoy pisze:Huub Stevens wraca do BL, będzie trenerem Stuttgartu, cieszycie się ? Bo ja bardzo
Jak do tej pory idzie mu dobrze (2 mecze i 4 punkty).

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 24 mar 2014, 8:17

Szymon Fras pisze:
EnJoy pisze:Huub Stevens wraca do BL, będzie trenerem Stuttgartu, cieszycie się ? Bo ja bardzo
Jak do tej pory idzie mu dobrze (2 mecze i 4 punkty).
Widzę że Suttgart gra młodą linią pomocy, Maxim (90 rocznik) Leinter (92) i Khedira(94) . Trener ma jaja stawiać na niedoświadczonych

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”