Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1179

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 16 gru 2013, 13:52

fieldy pisze:nie powiedziałem, ze macie zdrowych piłkarzy, tylko szeroką kadrę, mylę się? Macie szerszy i lepszy skład, nie odczuwacie jakoś wielce braku Bastiana, wcześniej Kroosa, Goetze, czy Martineza. Z Arsenalu wyjmij Artrete (pauzuje za kartkę) i Flaminiego i leżymy. NIe mam racji?
Szeroką kadrę owszem, ale to nie znaczy zaraz, że mogą się łamać na potęgę i co jak co ale Shaqiri nie zrekompensuje braku Ribery'ego na przykład. Poza tym wspomniałem o kilku meczach dodatkowych plus to, że przecież w całym poprzednim sezonie też nagrali się od groma.

Na korzyść Arsenalu - Bayern jeszcze nie miał dołka, poprzednia rywalizacja, która jakoś podbuduje Arsenal, wspomniany ogrom meczów, kontuzje Bawarczyków (na potęgę, skąd wiemy, że w lutym wszyscy będą zdrowi?), trzech Niemców w kadrze. Reszta w lutym-marcu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 gru 2013, 13:55

Czuję Ebi, ze będziesz znów pisał jak to Bayern ma źle i jakie masz czarne myśli, a jak wygra i awansuje, to będzie - wiedziałem! wielki Bayern! :D

Bayern oprócz KMS, na których, umówmy się - zbyt się nie zmęczycie, ma przerwę zimową. Arsenal gra co 3 dni, przerwy nie ma ;)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 16 gru 2013, 14:00

fieldy pisze:Czuję Ebi, ze będziesz znów pisał jak to Bayern ma źle i jakie masz czarne myśli, a jak wygra i awansuje, to będzie - wiedziałem! wielki Bayern! :D

Bayern oprócz KMS, na których, umówmy się - zbyt się nie zmęczycie, ma przerwę zimową. Arsenal gra co 3 dni, przerwy nie ma ;)
Zapominasz o dwóch Superpucharach, wciąż trwającym Pucharze Niemiec, przełożonej kolejce na styczeń i poprzednim sezonie, w którym rozegrali wszystkie możliwe mecze (bo wszędzie doszli do finałów). Arsenal w LM miał luz, w pucharach krajowych luz. Oni nawet nie odpoczęli.

Pisać, że "wiedziałem - Bayern!" nie będę, bo tak nie pisałem, nie przesadzaj. :wink: A czarne myśli to zawsze są po takim losowaniu.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 gru 2013, 14:54

fieldy pisze:February could be Liverpool(A) United(H) Bayern(H). March: Spurs(A) Bayern(A) Chelsea(A) Man City(H)
Piekielnie trudny terminarz. Jak się widzi jaki maraton nas czeka, to aż się chcę krzyknąć "Wenger szykuj wzmocnienia!". Może i mamy mocną kadrę, ale jeśli na poważnie chcemy powalczyć na tych frontach, na których wciąż jesteśmy w grze, to nie ma innej drogi jak 2-3 transfery w zimie, w tym najlepiej jedno porządne nazwisk do ataku.

Co do samego Bayernu, wiadomo Niemcy są faworytem tego dwumeczu, ale dzisiaj jeszcze nie mam zamiaru się tym spinać. Do dwumeczu jeszcze mnóstwo czasu i jakieś mądrzejsze sądy będzie można wygłaszać pod koniec stycznia / na początku lutego. Chociaż jak tak czytam twittera, to niektórzy już dzisiaj wiedzą, że Arsenal odpada z Ligi Mistrzów. Fajnie mają.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6282
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 16 gru 2013, 21:43

Co do terminarzu który wrzucił fieldy, to w międzyczasie są jeszcze spotkania z Sunderlandem, Stoke i Swansea :)

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 17 gru 2013, 9:16

Trafiliśmy najgorzej jak mogliśmy, ubiegłoroczny zwycięzca Ligi Mistrzów i obecnie najlepiej i najrówniej grający zespół w Europie. Co ma być to będzie - jeśli chcemy wygrać te rozgrywki, to prędzej, czy później trzeba zagrać z kimś mocnym. Jak wygramy, to znaczy, że jesteśmy w stanie powalczyć o wygraną końcową (żeby nie było, to zdaje sobie sprawę, że na chwilę obecną, to raczej nie bardzo :) ).
Dla nas chyba ważniejszy od losowania będzie najbliższy mecz - sezon nam się świetnie póki co układał, a tu w ostatnim czasie dwa dzwony, jak trzeci wpadnie, to będziemy mogli mówić o lekkim dołku, czyli czymś z czym ta ekipa spotka się po raz pierwszy w tym sezonie.
Pod tym względem niedziela będzie bardzo bardzo ważna - jak się znowu potkniemy, to trzy mecze z rzędu bez zwycięstwa + utrata lidera może znacznie osłabić nasze morale, lepiej nie wchodzić w okres świąteczny ze świadomością, że coś się zacięło. Trzeba w niedzielę te trzy punkty wytargać a w styczniu upolować sensownego napastnika i uzupełnić kadrę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 gru 2013, 17:31

Sprawa 'fucka' Jacka będzie badana przez komisje, wiec szykuje się ban i brak występu z Chelsea.
Szkoda, ze nie zajęli się wejściem Toure w Girouda. Sędzia na boisku mu darował-nawet żółtej nie dał, wiec komisja miała szanse go ukarać, ale nie skorzystała.... widać gesty są groźniejsze od ostrych wejść w nogi.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2331
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 gru 2013, 19:28

fieldy pisze:Sędzia na boisku mu darował-nawet żółtej nie dał, wiec komisja miała szanse go ukarać,
Niekoniecznie - wystarczyło, że sedzia powiedział, że widział wszystko i nie należała się wg tego co widział kartka. Komisja może się tym zająć TYLKO JEŚLI NIC SĘDZIA NIE WIDZIAŁ. Takie bzdurne przepisy w Anglii.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 gru 2013, 19:53

nie wiem czy dobrze pamietam, ale chyba nawet faulu nie odgwizdal, więc mógł nie widzieć. Tego sie nie dowiemy, jak nam nie powiedzą... inna sprawa, ze Atkinson jest tak żenujący, ze mógł widzieć i powiedzieć ze to zwykły faul, za który nawet żółta sie nie należy.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6282
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 17 gru 2013, 21:44

Ogólnie wśród kibiców Arsenalu nie panuje moda na krytykowanie sędziego (przynajmniej tu na forum), ale zauważyłem że kiedy już się kogoś krytykuje, to prawie zawsze jest to Atkinson. Niech ten dziad odejdzie już na emeryturę. Zdaje się że za młodych Dowdów czy Clatenburgów FA brała się od razu po słabych spotkaniach, a ten dziad Atkinson trzyma się mocno jak Dąb Bartek.
Nie mógł tego widzieć i nie dać czerwonej:
Obrazek

Z innej beki, przyszło mi do głowy że choć wszyscy za pewnik stawiają kupno napastnika w zimę, to wcale nie musi to być takie pewne. Benzemy Real w zimę nie sprzeda, o Suarezie nie ma sensu pisać, Lewy klub już raczej znalazł, taki Benteke raczej nie zmieni klubu na pół roku przed MŚ... Może nie być dostępnych na rynku napastników jakich szukamy, a kupować byle kogo nie ma sensu.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2331
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 gru 2013, 21:50

sickstick pisze:przyszło mi do głowy że choć wszyscy za pewnik stawiają kupno napastnika w zimę
Szczerze mówiąc to nie odnoszę wrażenia, że wszyscy przyjmują to za pewnik :wink: Nawet na tym forum. Mi się wydaje że w sumie chyba nikogo nie kupimy.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 17 gru 2013, 22:01

sickstick pisze: Benzemy Real w zimę nie sprzeda
Bierzesz serio Benzemę pod uwagę jako wzmocnienie? Jeśli Arsenal chce się rozwijać piłkarsko, to Francuz powinien być ostatni na liście pożądanych piłkarzy.

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 17 gru 2013, 23:50

sickstick pisze: Benzemy Real w zimę nie sprzeda, o Suarezie nie ma sensu pisać, Lewy klub już raczej znalazł, taki Benteke raczej nie zmieni klubu na pół roku przed MŚ... Może nie być dostępnych na rynku napastników jakich szukamy, a kupować byle kogo nie ma sensu.
Wiem, że jesteś fanem Benteke, ale w tym sezonie chłopak gra tak przeciętnie, że nie wiem czy to by było jakieś wzmocnienie.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 18 gru 2013, 7:58

Faul Toure był odgwizdany,więc FA nic nie może z tym zrobić.
fieldy pisze:City było lepsze, ba-dużo lepsze, ale te pomyłki to były przy 2:3, ten nieuznany gol, a odgwizdane spalone jeszcze wcześniej.
Dopiero teraz mi się rzuciło w oczy.fieldy przy 3:2 żadnych kontrowersji nie było.Ręka Zabalety w polu karnym była przy 3:1,a bramka Giroud przy 4:2.

Tak przy okazji zapytam.Nie tak dawno ktoś na forum pisał iż ręki nie ma jeśli piłka najpierw odbije się od innej części ciała zawodnika.Wyjaśni ktoś jak to w końcu jest?Był karny,czy nie?

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 18 gru 2013, 9:50

Bierzcie Benzeme za 40mln, Real wezmie Suareza za 60, wszyscy beda happy ;)

Tak teraz czytam i widze, ze podobno Arsenal rozwaza sciagniecie Pato lub Mitroglou z Olympiakosu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”