Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 11

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
9%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
26%
Bayern 2020
2
9%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
5
22%
Wanksta
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wanksta » 06 lip 2005, 1:44

odpowiem krótko bo nie chce mi sie podawać przyczyn (są one oczywiste)
szanse wisły na gre w LM są zbliżone do ZERA
NIE MA SZANS W NAJBLIŻSZYCH 3 LATACH...
JESTEM O TYM PRZEKONANY

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 06 lip 2005, 15:51

piwus pisze:Po pierwsze Vidlićka został przesunięty do rezerw. Już prędzej na prawej obronie zobaczymy Magierę niż jego.

Kalu niestety będzie grał, bo tak wynika z tego co mówi Engel. Jedyne co mi się podobało w Wernerze, że nie uwalił się na żelazną jedenastkę. A co do Kalu, to na "piękne" dryblingi nie lićcie.
Manumef pisze:Napastnicy: Franek powoli powinien myśleć o zakończeniu kariery... Kużba nie wiadomo jak będzie się spisywał, młody Brożek jeszcze nie jest tak odświadczony by go wystawiać w pierwszej jedenstce na europejskie puchary.
Jak ktoś mówi o emeryturze Franka, to go trochę nie rozumiem. Mistrzostwa świata same się zdobędą? Czy pan Rasiak wam je przybliży? Bo przecież Franek jest stary i nie ma fizycznych warunków :roll:.

Manumef pisze:Lewa obrona: tutaj niestety trzeba poszukać piłkarza, gdyż Stolarczyk jest zbyt mało zdolny... A co z Dariuszem Dudką???

Z Dudką jest zamknięta sprawa. Sam mówił o Wiśle jakby się obraził, że go olała. Bardzo nam przykro :twisted:. A co do Stolarczyka, to zdolny powinien być Freddy Adu. Maciek ma swoje umiejętności i doświadczenie. Można mu najwyżej zmiennika szukać.

Gołoś będzie grał. W końcu w pewnym stopniu polonijna krew. Ale mam nadzieję, że jeśli nie będzie mu szło, to po paru meczach zobaczymy Sobola.

Problemem w tym momencie nie jest słaby skład personalny jak niektórzy próbują wmówić ("nie wiadomo jak będzie spisywał się Kuźba", "Stolarczyk mało zdolny", "Franek na emeryturę"). Naistotniejszy jest brak lidera. Już nie mówię o Szymku, tylko o 1/4 siły ofensywy, która pewnie pójdzie do Celitiku. Wyobrażacie sobie, że kto będzie rozprowadzał piłki? Cantoro? W poprzedniej rundzie udało mu się to zaledwie dwa razy. Gołoś? Ledwo wyszedł ze staczającej się Polonii, ledwo wyszedł z III ligi już ma dyrygować mistrzem Polski?

Za Wernera narzekaliśmy, że Kłos ustawiał całą grę dalekimi podaniami. No to teraz nikt nie będzie miał ich zbierać.

Nie mówię już o czymś takim jak skrzydła, bo to melodia przeszłości.

I to są powody, dla których LM jest nieosiągalna. A wy dalej twierdzcie, że ten a ten jest za słaby. Komuś po prostu brakło wizji, na szczęscie on odszedł. Ale pod względem ułożenia drużyny dalej nie widzę optymistycznie, bo zwyczajnie wyczerpaliśmy rynek i takiego lidera już nie ma w Polsce.

Podejrzewam, że gdyby w składzie znalazł się Błaszcz i Gołoś, to teraz nasza taktyka wyglądałaby: "Alleluja i do przodu". Ale, że na prawej zobaczymy cudownego dryblera, który przez ostatnie dwa lata zagrał niecały rok i wygryzł go ze składu Gorawski, to znowu zobaczymy jakieś cudowne rozwiązanie z użyciem Kłosa.
Wielkie dzięki piwuś, że napisałeś jak tam w Krakowie... Czekałem i się doczekałem wypowiedzi, chyba największego fana Wisełki na tej stronie :wink:
P.S. Nie mówię, że Franek na emeryturę, bo potrzebny jest doświadczony napastnik, który razem z jakimś młodziakiem może zdziałać...więcej niż para młodych napastników. Piwuś napisz jak tam z Kuźbą? I czy chciałbyś zobaczyć Abbotta przy Reymonta?
Oczywiście odejście Maćka tak mocno osłabiło siłę zespołu z Krakowa, że w moich oczach mają jeszcze mniejsze szanse na LM.
Piwuś Co myślisz o Engelu? Zrobi coś dobrego? Bo ja jestem osobiście b. zadowolony z jego przyjścia...
Pozdro & peace

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 lip 2005, 16:09

Sprawa pierwsza, człowieku przestań przekręcać mojego nicka. Nigdy nie myślałem, że to można z "ś" pisać :shock:.

Kuźba jest zdrowy i to on będzie grał. Oczywiście można wepchnąć Brożka, ale brakuje mu umiejętności. Zawsze można kombinować z Paulistą, ale wtedy mielibyśmy najoryginalniejszy atak w lidze. Średnia wzrostu 170 :lol:. Aboot nie trafi moim zdaniem. Takie wydumane transfery zazwyczaj nie wychodzą. Co do moich odczuć, to Brożka nie przebije, więc bez sensu. Transfery jakieś będą dopiero po wyjaśnieniu sytuacji z Żurawiem i sądzę, że będą to raczej obrońcy.
A Engel jak pisałem, w końcu trafił ktoś, kogo ludzie darzą szacunkiem i nie wprowadza chaosu w drużynę. Jerzy Engel "Odnowiciel" :roll:.

Awatar użytkownika
tengu
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tengu » 08 lip 2005, 11:13

Stawianie w ataku na Kuzbe nie jest nalepszym rozwiazanie poniewaz Marcin to zawodnik chimeryczny malo dynamiczny bez przeblyskow .Potrafi rowniez zmarnowac mnóstwo doskonalych okazji do strzelenia bramki.Wystarczy przypomniec sobie jego wystepy w Pucharze UEFA kiedy wiselka gromila Schalke i Parme on tam nic nie gral .Lepiej dac sznse Brozkowi albo Kmiecikowi a nie stawiac na tego dziada.[/list]

yazzid1991
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazzid1991 » 08 lip 2005, 11:41

Manumef pisze:Nie przekreślajmy Wiślaków. Wiadomo szanse na fazę grupową są, że tak powiem...znikome, ALE spokojnie.
Zaczne od formacji bramkarza. Majdan jest pewnym punktem, nie ma się co martwić o tę pozycję.
Prawy obrońca: Marcin Baszczyński o ile nie odejdzie na pewno będzie grał w pierwszej "11". W rezerwie niezawodny Vlastimil VidLICZKA.
Środek obrony: Doświadczony i pewny Tomasz Kłos + mający przebłyski - Arek Głowacki.
Lewa obrona: tutaj niestety trzeba poszukać piłkarza, gdyż Stolarczyk jest zbyt mało zdolny... A co z Dariuszem Dudką???
Śr. pomocnik: Sobolewski radzilłsobie naprawdę dobrze, trafił nawet do kadry. Kondrad Gołoś będzie na pewno powoli wprowadzany do zespołu, A Mauro Cantoro ma stałe miejsce w składzie Wisły.
Prawa pomoc zapewne dla Jakuba Błaszczykowskiego. Co z Piotrem Brożkiem? Być może zagra tam Paulista.
Lewa pomoc: O tę pozycję martwiłbym się najmniej. Gra tam niezawodny Marek Zieńczuk.
Napastnicy: Franek powoli powinien myśleć o zakończeniu kariery... Kużba nie wiadomo jak będzie się spisywał, młody Brożek jeszcze nie jest tak odświadczony by go wystawiać w pierwszej jedenstce na europejskie puchary. Chciałbym aby przyszedł Paweł Abbott... Ahh i jeszcze na prawej pomocy kochający Kraków Kalu Uche :wink:

hahah No bez przesady Franek bedzie miał w sierpniu dopiero 31 lat i on ma kończyć kariere?zawodnicy graja do 35 (ci dobrzy) Piotr Brożek gra na lewej pomocy. Tak Paweł Abbott to bedzie ''wielkie wzmocnienie''.Gołoś nie bedzie grał bardzo długo bo ma ''sprawy sercowe'' a więc w środku i tak grałby Sobol i Mauro
pozdro :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 lip 2005, 11:58

Od mojej poprzedniej wypowiedzi mineło troche czasu więc po zmianach jakie zaszły w klubie uwazam ze ma wiele wiecej szans na awans ale nadal bedzie ciezko.Gdy wisla trafi na jakas uznana firme to jej szanse spadna do ZERA.

Awatar użytkownika
Robson
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robson » 08 lip 2005, 12:16

Wiśle będzie ciężko awansować do Ligi Mistrzów odszedł od nich najlepszy zawodnik-Maciej Żurawski muszą sprowadzić jakiegoś dobrego zawodnika.
Uważam tak samo jeśli Wisła trafi na jakąś lepszą drużyne odrazu odpadają.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Kto wygra Lige Mistrzów w sezonie 2005/2006?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 15 lip 2005, 11:25

No więc kto według Was zostanie kolejnym zwycięzcą tych elitarnych rozgrywek?? Zapraszam do głosowania, a także do wypowiadania się na ten temat :D

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 15 lip 2005, 11:35

Manchester United. Czerwone Diably dokonaly wielkich wzmocnien i nadchodzacy rok, bedzie rokiem RED DEVILS :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Michal_United
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michal_United » 15 lip 2005, 11:38

Dla mnie niema zdecydowanego faworyta. Wszyscy mogą wygrac, każda z 32 drużyn co pokazały ostatnie lata. Licze na ManU żeby przynajmniej do półfinału zaszli. Ale tak obiektywnie mówiąc Juventus i Milan to chyba najwięksi fawotyci. To dopiero początek okna transferowego a oni dokonali juz spektakularnych transferów.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 15 lip 2005, 11:40

FC INTERNAZIONALE MILANO :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Wzmocnienia takie jak Samuel, Solari, J.Cesar czy nawet Wome mowia za siebie, a Inter sie juz dobrze zgral wiec nie bedzie miał adnych problemow ze zdobyciem CL :D

POZDRO

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lip 2005, 11:41

Ja rozumiem, że Arsenal nie gra najlepiej w LM ale w ankiecie powinien sie chyba znaleźć.
Zagłosowałem na Inną drużynę - bo myślę ze Arsewnal w końcu pokaże że nie tylko w Anglii potrafi wygrywać.

Arsenal powinien być zamiast Lyonu - tak mi sie wydaje

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 15 lip 2005, 11:47

fieldy pisze:Ja rozumiem, że Arsenal nie gra najlepiej w LM ale w ankiecie powinien sie chyba znaleźć.
No cóż jest tylko 10 miejsc w ankiecie, uznałem, że takie drużyny będą najstosowniejsze.

Dla mnie nie ma zdecydowanego faworyta LM, pokazała zresztą to poprzednia edycja. Prawie nikt nie stawiał na Liverpool, a tu powiedzmy sobie taka niespodzianka. Ja bardzo bym chciał, aby LM wygrał Bayern, ale będzie niezwykle trudne, co wcale nie oznacza, ze jest to niemozliwe :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8741
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lip 2005, 11:47

zaglosowalem na inna druzyne, bo nie wiem jakim cudem w ankiecie nie znalazla sie druzyna FC INTERNAZIONALE :!:

napisze tak (i to beda swiete slowa) : jesli nie bedziemy musieli grac z AC Milanem, to wygramy Lige Mistrzow bez problemow :!:

FORZA INTER :!:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 lip 2005, 11:53

Oczywiście tylko Inter Mediolan.Adriano z Martinsem beda rozmontuja kazda obrone.Nie ma bata ten sezon musi nalezec do Interu.CL i Scudetto bedzie nasze.
FORZA INTER

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”