AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2034

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 mar 2014, 20:15

Na chwilę obecną Japończyk i tak jest bezużyteczny, więc odstawienie go Milanem raczej nie wstrząśnie. Może taki czas na spokojne trenowanie pomoże mu w podobny sposób co Llorente.

A Mexes już nawet nie jest słaby. On się staje karykaturą obrońcy.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3401

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 08 mar 2014, 20:22

Jedyna dobra wiadomość to taka, że Orange Sport pokaże kolejny mecz na żywo.
Hondzie potrzeba czasu, zgrania i zrozumienia włoskiej piłki, nie wszystkim (Adel) od razu udaje się załapać Calcio.
Mści się brak skuteczności, druga sprawa to kompletnie niezrozumiała dla mnie decyzja wyjścia "rezerwowym " składem na ten mecz, liga to priorytet i zdobywane w niej punkty. Na co oni liczą w meczu z Atletico :?: , tłumaczenie się LM i danie odpocząć ważnym graczom miałoby sens gdybyśmy u siebie wygrali czy zremisowali.
Priorytety się komuś w klubie pomyliły.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2270
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 mar 2014, 20:24

seba82 pisze: liga to priorytet i zdobywane w niej punkty
Z jakich względów liga to priorytet ?

Dla mnie to w lidze może grać już primavera nawet, nic pozytywnego dla Milanu się w niej nie zdarzy, a uważam, że kopanie się w LE też nie ma większego sensu.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 08 mar 2014, 20:35

EnJoy pisze:
seba82 pisze: liga to priorytet i zdobywane w niej punkty
Z jakich względów liga to priorytet ?

Dla mnie to w lidze może grać już primavera nawet, nic pozytywnego dla Milanu się w niej nie zdarzy, a uważam, że kopanie się w LE też nie ma większego sensu.
Ja uważam, że brak awansu nawet do LE przy myśleniu naszego zarządu odbije się wręcz tragicznie na budżecie i będzie kolejnym pretekstem do sprzedaży gwiazd.
Dopóki będzie w klubie Galliani i Berlusconi to nie możemy pozwolić sobie na opuszczanie pucharów, bo brak kasy z nich plus brak kasy od Berlusconiego i kretynskie transfery Łysego całkowicie nas zrujnują.
W lecie nie lada wyzwanie czeka Gallianiego ze sprzedażą tego całego niechcianego szrotu.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1960

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 08 mar 2014, 21:16

Nie wiem czy to że Orange pokaże mecz Milanu to dobra wiadomość.Ja nie mogłem słuchać tych dwóch amatorów.Według nich Montolivo wpadł w oko działaczom Atletico podczas meczu w LM gdzie Włoch przecież nie wystąpił pauzując za czerwień w meczu z Ajaxem , drugi stwierdził że Balo kontuzji barku nabawił się w meczu międzypaństwowym co jak wiemy jest bzdurą ponieważ przytrafiło mu się to w meczu w LM z Atletico.Może niektórym takie rzeczy nie przeszkadzają ale mnie to razi niemiłosiernie.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 08 mar 2014, 21:38

Conrado pisze:Nie wiem czy to że Orange pokaże mecz Milanu to dobra wiadomość.Ja nie mogłem słuchać tych dwóch amatorów.Według nich Montolivo wpadł w oko działaczom Atletico podczas meczu w LM gdzie Włoch przecież nie wystąpił pauzując za czerwień w meczu z Ajaxem , drugi stwierdził że Balo kontuzji barku nabawił się w meczu międzypaństwowym co jak wiemy jest bzdurą ponieważ przytrafiło mu się to w meczu w LM z Atletico.Może niektórym takie rzeczy nie przeszkadzają ale mnie to razi niemiłosiernie.
Hehe tak masz rację poziom komentatorów gorszy niż w nsport, ale Mi chodziło o transmisję w TV i za to duży +(mam Vectrę, więc tylko nsport i orange sport pokazuje Serie A,resztę musiałbym dodatkowo wykupić ), jak się skupię na meczu to nie zwracam uwagi na bzdury które wyglądają.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1960

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 08 mar 2014, 21:42

Też mam Vectrę i fajnie było dla odmiany zamiast w monitor pogapić się w TV.U mnie była to bardzo wyjątkowa sytuacja ponieważ tak się złożyło że teściowa akurat w tym czasie odkleiła się od kanapy i wyszła z domu :) :D

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2896

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 mar 2014, 21:42

Ja na szczęście oglądam wszystko na sopcaście po rusku więc nic nie rozumiem i mam problem z głowy. :D

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 mar 2014, 23:55

W orange poziom komentowania jest tak koszmarny, że szkoda gadać. Tego bardziej wygadanego jeszcze jestem w stanie znieść, ale tego wyciskającego z siebie zdanie po zdaniu po prostu nie trawię.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 mar 2014, 9:43

Co raz mocniej watpie w warsztat Seedorfa i co gorsze zaczyna on przypominac mi osobe Ferrary, gdy ten prowadzil Juventus. Nie mozna wszystkiego tlumaczyc brakiem szczescia i nieskutecznoscia.

Lapcie sie za tego Prendellego w lecie o ile bedzie chcial do Was dolaczyc, bo pracy przede wszystkim mentalnej jest tu bardzo duzo, a i gra obronna lezy i kwiczy.

Najzabawniejsze jest jednak to, ze wyniki jakie odnosicie obecnie to i zagwarantowalby Allegri. Wiec po co bylo zamieniac siekierke na kijek? Chyba tylko dla tego entuzjazmu na poczatku przygody Holendra, bo pozniej zaczela go dopadac miediolanska rozpacz.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 09 mar 2014, 9:55

Ozdobny pisze:Co raz mocniej watpie w warsztat Seedorfa i co gorsze zaczyna on przypominac mi osobe Ferrary, gdy ten prowadzil Juventus. Nie mozna wszystkiego tlumaczyc brakiem szczescia i nieskutecznoscia.

Lapcie sie za tego Prendellego w lecie o ile bedzie chcial do Was dolaczyc.
Za wczorajszą porażkę winię dwa czynniki : brak mocnej ławki i podejście do meczu (LM).
Nie wygląda to źle, stwarzamy sytuacje po kontrach, składnych akcjach - czego wcześniej brakowało.
Trzeba czasu, jestem lepszej myśli niż w momencie obejmowania posady przez Seedorfa.
Wczoraj powinniśmy schodzić do szatni prowadząc 2:0, scenariusz podobny do meczu z Wami, zemścił się brak skuteczności.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 mar 2014, 12:24

Seedorf dostał 2.5 letni kontrakt, więc nie ma co gdybać kogo można wziąć w lecie.

Po Holendrze widać, że ma plan na ten zespół. Na razie brak mu wykonawców i klasowych graczy. Fajna jest wymienność pozycji w przodzie, ale ofensywny pomocnik powinien być jeden i nie biegać z jednego skrzydła na drugie. Ustawić tam Honde i zobaczyć co może nam dać. Wymienność pozycji tak, ale wśród skrzydłowych.

Do przyszłego sezonu Clarence nie oceniam. Przejął zespół w trudnym momencie, bez wzmocnień. Jak przepracuje lato będą jakieś transfery to przyjdzie pora na ocene.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 mar 2014, 22:09

Jeżeli szukamy skrzydłowego to ja uśmiechnąłbym się w stronę Tello. Jak wiemy gracz Barcelony jest niezadowolony ze swojego statusu w drużynie i w lecie jest na wylocie tym bardziej, że coraz częściej mówi o zmianach które w klubie ze stolicy Katalonii nadejdą. Młody Hiszpan niejednokrotnie pokazywał, że ma zadatki na klasowego skrzydłowego. Osobiście wolałbym jego niż załóżmy Cerciego choć Włochem z Torino też nie pogardziłbym jednak jego cena jest za wysoka.

Osobiście jestem zadowolony ze wczorajszego składu na Udinese. Choć oczywiście wolałbym kogoś innego za Birse i dać Hondzie pełne 90 minut w podstawie na OPŚ. Szkoda, że Saponara nie dostał szansy. Dłużej pograć dają mu tylko w rywalami na których niestety się nie nadaje jeszcze.
seba82 pisze:liga to priorytet i zdobywane w niej punkty.
Liga była priorytetem gdy mieliśmy szansę grać w LM w przyszłym sezonie czyli przez jakieś 5 kolejek. Kasa w LE jest tak wielka, że na pensję Constanta zyski z niej nie starczyłyby. Z drugiej strony nie powinniśmy narzekać na LE bo szykuje się, że to będą jedyne europejskie puchary na które nas będzie stać.
seba82 pisze:Wczoraj powinniśmy schodzić do szatni prowadząc 2:0,
Śmieszy mnie takie gadanie. Tak samo pisali na forum użytkownicy w trakcie oraz po meczu z Juve gdzie Zebry przecież też swoja okazję 100% mięli w pierwszej połowie. Dla przypomnienia Udinese powinno objąć w prowadzenie już w pierwszych minutach wczorajszego spotkania gdyż swoją sytuację zmarnował Pereyra.

Przychodzi trudniejszy rywal i dostajemy standardowy oklep. Nic nowego.

Patrząc na sytuację w tabeli można powiedzieć, że gra Milanu w tym sezonie to strzał w dziesiątkę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 mar 2014, 20:41

Ma ktoś działającego sopka?

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 11 mar 2014, 20:44

Widzę, że nikt nic nie pisze przed meczem, dziwne. :| Co do meczu to liczę, że nasze DNA zadziała i nawet jeśli odpadniemy to po dobrej grze, w końcu to jedyna okazja na uratowanie tego tragicznego sezonu.
Optymistycznie obstawiam 1-2 dla Milanu.

edit. Łap mete :) sop://broker.sopcast.com:3912/151085

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”