Re: Copa Libertadores

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2629
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Re: Copa Libertadores

Post autor: Cement » 13 mar 2014, 5:17

Działo się dziś w Rio de Janeiro :) pierwsza połowa niemrawa, ale druga to chyba najlepsze 45 minut jakie oglądałem w tegorocznym Copa Libertadores.

Grupa 7

Flamengo - Bolivar 2:2 (Everton 55' 66' - Sanchez Capdevila 52' Pedriel 73')
1. połowa jak już wspomniałem była mniej emocjonująca, choć inicjatywę mieli piłkarze Flamengo, a goście próbowali kąsać nielicznymi kontrami (wspomnieć tu należy znakomity strzał Hiszpania Edu Moyi pod koniec tej odsłony meczu, Felipe poradził sobie z trudem). W 2. połowie niespodziewanie prowadzenie objęli goście - po rajdzie Arce lewym skrzydłem i podaniu w pole karne piłkę do siatki skierował Luis Sanchez Capdevila. Odpowiedź była niemal natychmiastowa - po dośrodkowaniu w pole karne i zbyt krótkim piąstkowaniu przez Quinoneza piłka trafiła do Evertona, który technicznym strzałem tuż przy prawym słupku pokonał boliwijskiego bramkarza.W 65 min. po zagraniu po ziemi w pole karne w doskonałej sytuacji znalazł się Ferreira, ale nie trafił w piłkę - była to już jedna z nielicznych akcji ofensywnych Bolivara. Flamengo nadal atakowało, co przyniosło wkrótce efekty - po zagraniu w pole karne Paulinho piłkę otrzymał (na granicy spalonego) Everton, który strzałem pod poprzeczkę po raz drugi pokonał Quinoneza. Flamengo nie przestawało atakować i wydawało się, że raczej nic się już w tym meczu nie wydarzy. Ku mojemu zaskoczeniu stało się inaczej - w 73 min. Ferreira zagrał fenomenalne krzyżowe podanie do Pedriela, który w biegu dobrze przyjął piłkę i w sytuacji sam na sam wygrał pojedynek z wychodzącym z bramki Felipe. Mimo wyraźniej przewagi Flamengo nie zdołało powrócić na prowadzenie i mecz zakończył się dość niespodziewanym podziałem punktów.

Tabela grupy 7. po trzech kolejkach
1. Emelec Guayaquil 6 pkt. (5:5)
2. Flamengo 4 pkt. (6:5)
------------------------------------
3. Leon 4 pkt. (4:4)
4. Bolivar 2 pkt. (4:5)

Wróć do „Piłka nożna na świecie”