Zapasy

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
macko007
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Zapasy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko007 » 06 paź 2012, 23:40

Ostatnio wzieło mnie na oglądanie zapasów. Lubicie je? Macie jakiegoś ulubionego zawodnika?

rreggann
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Re: Zapasy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rreggann » 28 paź 2012, 16:54

Ja też w wolnych chwilach lubię ogladac zapasy, polubiłem przez syna mojego kuzyna który trenuje zapasy i bierze udział w konkursach. ulubionego zapasnika nie mam

kristoff
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kristoff » 04 lis 2012, 12:16

U mnie brat ogląda i uwielbia ja się nie mogę jakoś do nich przekonać. Pozostane przy samej piłce :)

pawelpyzak
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pawelpyzak » 11 wrz 2013, 1:27

piłka to taki standard życiowy, ja tam lubię zapasy, fajny sport i ciekawy, może w końcu jakiś Polak zabłyśnie bo ostatnio słabo nam idzie, ale wiadomo lepiej niż w piłce :D

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 07 kwie 2014, 18:02

Miałem sobie dać spokój z pisaniem o tym tutaj, ale od kilku lat jaram się WRESTLINGIEM.
A wczoraj na jubileuszowej, bo trzydziestej Wrestlemanii wydarzyło się coś bardzo ważnego.

Obrazek
brock Lesnar(ktoś może go znać z UFC) przerwał streak wygranych na WMkach. Zatrzymał się na 21-2.
Prócz tego pas mistrza WWE zgarnął Daniel Bryan, pushowany od dwóch lat.
Same walki stały na mocno średnim poziomie. Jedną z nich można ocenić na ****. Dodam, że walki ocenia się w pięciogwiazdkowej skali. :) Tak czy siak najlepszą walką był... opener całej gali.

Ogląda zresztą tutaj ktoś wrestling czy piszę do siebie? :mrgreen:

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 07 kwie 2014, 18:11

Gdzie piekny sport jakim sa zapasy do tego gowna porownujesz. :shock:

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 07 kwie 2014, 19:00

A gwoli słości to czym jest niby wrestling? ;) No, nie są to klasyczne zapasy.

Nie chciałem śmiecić nowym tematem.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 kwie 2014, 19:02

Myślałem, że tylko Amerykanie są w stanie to oglądać i jeszcze wierzyć, że coś tam się dzieje naprawdę. Wyreżyserowany cyrk z aktorami godnymi występu w "Dlaczego ja?"

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 07 kwie 2014, 19:47

Wrestling to jest cyrk. Ale jakże piękny cyrk :roll: WM-kę oglądałem na żywo, a przerwanie streaku Undertakara (21-1) to największy szok w tym biznesie od 10-15 lat...
Pytanie za 100 punktów - czy przyjęcie poniższego bumpu boli i czy istnieje ryzyko np. załamania kręgosłupa, czy mimo wszystko to fake :wink: ?
http://www.youtube.com/watch?v=kVQBy6zQgtc

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 kwie 2014, 20:01

Lesnar?

Facet który kończy kariere w MMA na wskutek poważnej choroby(chyba jelita) dalej się w to bawi? facet który będąc w MMA żalił się że po tych ,,zapasach ,,ma ogromne bóle w kręgosłupie i musi brac mase leków? Dziwna sprawa.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 07 kwie 2014, 20:27

$$$
Koleś ma w kontrakcie z 5-6 występów rocznie (zapierdziela part-time a nie ponad 200 dni w roku m.in na houseshowach jak reszta plebsu) i na pewno w okolicach dwucyfrowego kontraktu za rok.
Bonusy dla main-eventerów za wczorajsza WM-kę to też okolice bańki.Takiej kasy w MMA się nie zarobi o ile mi wiadomo.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 kwie 2014, 20:40

Lesnar zarabial sporo ale mniej niż podajesz- tutaj jednak mi chodzi o zdrowie- facet odszedl z MMA przez chorobe jelitową, bedąć w MMA mowił że w ,,zapasach,, zniszczył sobie szyje kręgosłup i zebra i często z bolu siegal po mocne lekarstwa i alkohol. Ja rozumiem kase ale facet zarobił niezla sumke w MMA i chyba zdrowie ważniejsze. Szkoda że odszedl z MMA, fajna barwna postac przy tej mizerii w wadze ciężkiej....

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 07 kwie 2014, 20:58

Wrestling jest wyniszczający przy przyjmowaniu bumpów czy akcji wysokiego ryzyka - a Lesnar to obecnie typowy brawler, założy kimurę, trochę poboksuje - F5 - i cześć. Jak coś przyjmuje to max coś takiego:
http://youtu.be/Zb2yY4xmuwM?t=6m
Takich akcji:
http://www.youtube.com/watch?v=rES4sSsFlDg
już nie wykonuje ;)

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 07 kwie 2014, 21:24

MazurXIII pisze:WM-kę oglądałem na żywo, a przerwanie streaku Undertakara (21-1) to największy szok w tym biznesie od 10-15 lat...
Najbardziej zadziwiło mnie to, że zrobił to gość, który pojawia się w WWE trzy miesiące w roku. W sobotę na ceremonii Hall of Fame Austin mówił, że zdarzy się coś bardzo ważnego. Kto by mógł wtedy przypuszczać, że chodzi o break streaku Undertakera?! Za rok zapewne walka ze Stingiem i zwycięstwemzakończy karierę. Mówiło się, że już wczoraj mieli na WMce ogłosić tę walkę, ale chyba zrobią to dopiero dziś na RAW.
Ogólnie zawiodłem się podbudowaniem całego feudu Taker-Lesnar. Wczoraj jak na ring wchodził ten drugi, to pomyślałem sobie, że zaraz kolejna ofiara zostanie "pożarta". Chwila gdy Brock go przypiął mówi sama za siebie. Ta cisza...

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Zapasy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 29 sty 2017, 21:50

Jeśli jesteś starym fanem WWE, ale dawno nic nie oglądałeś, to tylko napomknę, że jutro o 01:00 czasu polskiego zaczynamy Royal Rumble, prawdopodobnie najlepszą galę prócz Wrestlemanii w roku. W tym roku główny pojedynek jest kosmicznie mocno obsadzony, będzie między innymi Undertaker, Goldberg czy Lesnar - to tak pokrótce. Do tego masa naprawdę mocnych nazwisk. Do tego Styles i Cena zawalczą o główny pas, feud był prowadzony naprawdę dobrze i szykuje się genialny mecz z masą finisherów. Warto też napomknąć od walce Neville'a z Rich Swanem. Pewnie starym bykom nazwiska nic nie mówią, ale WWE niedawno przywróciło pas Cruserweight i tych dwóch panów zapewni na bank niesamowitą walkę na dużych wysokościach. Polecam każdemu, dzięki takim galom można przekonać się, dlaczego kocham wrestling.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”