Re: Primera Division

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Primera Division

Post autor: Emerald » 13 maja 2014, 19:05

MGiggs pisze:Już tłumacze- Real z Barcą są bardziej uzaleznione bo żeby dostać tą kase(140 mln) z kimś muszą grać.Ludzie chca oglądać Barca ale jak gra chyba z przeciwnikiem a nie trening ? Dlatego Barca i Real są bardziej zależne reszty ligi. Reszta ligi sama by sobie dała rade- dostali by troche mniej kasy ale nie spadli by tak drastycznie jak Real z Barcą.Jakbym ja tanczył tanieć towarzyski i zarabiał grubą a moja partnerka ochłapy to kto jest bardziej od kogo zależny?
OK, ale gdybys Ty byl gwiazda tansa a partnerka byla jedna z wielu mozliwych partnerek to nie byloby dziwne, gdybys zarabial wiecej... to tak jak bys powiedzial, ze wszyscy pilkarze powinni zarabiac po rowno, bo przeciez sami by po boisku nie biegali... To dosyc zabawne, ze wlasnie Ty prezentujesz tutaj iscie socjalistyczne podejscie :) (nie zebym go nie popieral co do zasady) :)

No i ja rowniez ci tlumacze. To nie jest tak, ze wladze ligi powiedzialy, ze prawa telewizyje naleza do Realu i Barcy i niech tylko cos odpala reszcie i dwa skerusy sie nie chca dzielic.
Kazdy klub ma tyle samo praw telewizyjnych. To za ile je sprzedadza to juz ich sprawa... To tak jakysmy mieli we dwuch pracowac - Ja bym zapierdzielal a Ty bys lezal na plecach i chcial polowa kasy bo pracujemy razem i sam bym nie mogl wykonywac swojej pracy. Kazdy dostaje tyle na ile zapracuje. Albo prostrzy przyklad z podstawowki. Dostalibysmy od taty po 10 jakblek. Ty bys swoje opchnal za 10 zl a ja swoje z 2, ale chcialbym zebysmy sie podzielili po 6 albo przynajmniej 4-8 bo w koncu obaj po rowno namawialismy ojca zeby nam je dal...

Wróć do „Hiszpania”