Re: Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: czarny samael » 22 maja 2014, 18:03

Emerald pisze:
franz pisze:pewnie każdy będzie uważał Konczite Wurts za wybitną artystkę walczącą o wolność i pokój
Nie chce sie mieszac do dsyskusji, tylko napomkne: Konczita to jes artysta (czy wybitny nie wiem, bo mnie nie interesuje), nie artystka. Transwestyta to nie to samo co transseksualista.
chociaz trzeba przyznac, ze moze to wszystko skolowac czlowieka...
A początkowo podobno nawet po prostu Draq Queen.
raf2 pisze:
Kamil232 pisze:Doprawdy? Dlaczego niby RN jest partią prawciową, a PIS nie? Patrzyłeś na program gospodarczy RN, na wypowiedzi Winnieckiego np. tą o Korwinie?
Ciężko nazywać PiS partią prawicową (co najwyżej centrową z lekkim odchyłem na prawo), dlaczego mając wszelkie narzędzia prawne kiedy rządzili krajem nie rozliczyli komuchów rozkradających kraj od kilkudziesięciu ostatnich lat? Dlaczego PiS mieniący się partią prawicową w większości głosował za traktatem lizbońskim czyli kolejnym etapem do całkowitego pozbawienia przez Brukselę suwerenności Polski.
Bo różnie się rozpatruje prawicowość. Nie ma już praktycznie partii czysto prawicowych i lewicowych. Poza tym jest coraz więcej linii podziału i teraz częściej stosuje się wykres osiowy, bo wg zwykłego podziału, E+TR jest w centrum (liberalizm światopoglądowy i gospodarczy), tak jak PiS (konserwatyzm światopoglądowy i socjalne podejście do gospodarki).

Magnum pisze:Frantz masz totalną rację. Chodziło mi o państwo. Ja sobie zdaję sprawę z różnicy między narodem i państwem i pod względem narodu się z tobą zgadzam. Popełniłem gafę. Jestem teraz w nie dobrym stanie do wytężonej umysłowo dyskusji bo tylko więcej gaf będzie więc obiecuję odpisać jak będę po wszystkim. Dodam jeszcze tylko, że
franz pisze:pewnie każdy będzie uważał Konczite Wurts za wybitną artystkę walczącą o wolność i pokój, a Roberta Biedronia i Anne Grodzką za najwybitniejszych mężów stanu... tylko że to już nie będzie Polska. Na razie jest jak jest czyli: ""fasyzhm i Podkarpacie wąsatych januszy LOL xd" (by MWiZWO :wink: )
rozumiem, że zakładasz slippery slope w tym przypadku ale ja się z tym nie zgadzam - tzn. oddzielałbym zdecydowanie parcie do dziwolągowatości narodu a parcie do ateizacji.

Odmeldowuję się i wrócę jak będę :wink:
Naród wg badania dla GW (ale uznawanego nawet przez skrajną prawicę) już tylko w 40% procentach wierzy w różne podstawowe prawdy wiary (co oznacza, że we wszystkie razem wierzy jeszcze mniej), nie mówiąc o bardziej szczegółowych.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”