Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1205

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2335
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 cze 2014, 21:42

Czytałem że w Rosji bardzo kiepsko gra i się strasznie gubi, ale to może być też specyfika ligi.

Tak czy inaczej, jesli olewamy Fabregasa bo chcemy Hulka to ja mam w dupie taką zabawę :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 cze 2014, 21:47

Magnum pisze:Czytałem że w Rosji bardzo kiepsko gra i się strasznie gubi, ale to może być też specyfika ligi.
Po tym jak trafił do Rosji razem z Witselem, w Zenicie doszło do małego buntu. Zawodnicy byli niezadowoleni, że "gwiazdy" dostały dużo wyższe kontrakty. Skończyło się miedzy innymi na odejściu Denisowa. Hulk był tam nielubiany i reszta ekipy strasznie go olewała. Ale odkąd wszystko się unormowało, to Hulk gra świetnie. Pełno bramek i asyst.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 05 cze 2014, 22:08

Magnum pisze:Tak czy inaczej, jesli olewamy Fabregasa bo chcemy Hulka to ja mam w dupie taką zabawę
No i gdzie być tego Fabregasa wcisnął? Ja sam mam do niego ogromny sentyment i po pierwszych plotach chciałem go znowu w Arsenalu, ale tak myślę, że jeśli Wenger go nie chce, to wie co robi. Niby problem bogactwa, to żaden problem, ale naprawdę, jeśli mamy rozbijać bank (a ta 30 kilka baniek, to jednak sporo), to zróbmy to na klasowego napastnika, prawego obrońcę, a jak zostanie to jeszcze wielkiego, silnego murzyna do pomocy.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 cze 2014, 22:36

Tak szczerze mówiąc to obserwując działania Arsenalu na rynku transferowym to prędzej uwierzę jednak we wspomnianego przeze mnie Bahebecka (o czyym nikt nic nie napisał po moim poście) niż Hulka. Ale może się zdziwię tak jak z "Małym Głodem".

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 cze 2014, 22:49

Duch pisze:No i gdzie być tego Fabregasa wcisnął?
Do rotacji - chociaż Wenger nie umie rotować. My naprawdę nie musimy zajeżdżać wszystkich. Inna sprawa że rok w rok mamy pierdyliard kontuzji i nawet w tym roku mieliśmy sytuacje że przez wiele tygodni nie było ani Wilshere'a, ani Ozila ani Ramseya i była ciemna dupa. W takich sytuacji Cesc/ktokolwiek inny który może grać jak Cesc nie będzie mógł będzie jak znalazł. A poza tym jak już mówiłem - rotacja, rotacja, rotacja.

Mimo wszystko jednak będę oceniał tę decyzję 1 września, a nie teraz. Bo jak mówisz, jeśli będzie klasowy napastnik + prawy obrońca + ktoś dobry do pomocy to OK, ale ja po prostu nie wierzę w to, że kupimy KLASOWEGO napastnika ani kogoś dobrego do pomocy. Tylko dlatego bym bardzo chciał Fabregasa. Gdybym miał gwarancje że będzie jak piszesz to bym stwierdził że spoko.
emdżej pisze:j uwierzę jednak we wspomnianego przeze mnie Bahebecka (o czyym nikt nic nie napisał po moim poście)
Nie napisałem bo... też go nie znam. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jankes
Skład C
Skład C
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jankes » 05 cze 2014, 23:34

Hulk w żadnym razie nie pasuje do polityki transferowej Kanonierów. Wenger od zawsze idzie w młodzież, a Hulk by pasował tam jak pięść do oka :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 cze 2014, 23:41

Jankes pisze:Wenger od zawsze idzie w młodzież, a Hulk by pasował tam jak pięść do oka :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Taka tam.. młodzież Wengera..

Awatar użytkownika
Jankes
Skład C
Skład C
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jankes » 05 cze 2014, 23:53

Wiadomo, że samymi "juniorkami" nie da się grać. Wenger zazwyczaj sprowadza młode perełki i robi z nich gwiazdy. Mało kiedy robi transferu typu Ozil, czyli "gotowce". Jeżeli już tak łapiesz za słówka to... Aston Villa ma jeden z najmłodszych (o ile nie najmłodszy) skład w całej PL. Co nie zmienia faktu, że gra tam lub jest Shay Given, Grant Holt, czy inny Ron Vlaar, wszędzie znajdzie się jakaś czarna owca ;)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 cze 2014, 23:57

Ale za jakie słówka. Pokazuje ci tylko jak się zmieniła polityka transferowa Wengera. Przed 2011 - zgoda, tak było. Od 2011 młodych to kupiliśmy tylko Chamberlaina, Jenkinsona i Sanogo, a poza tym to weterani - Arteta, Santos, Mertesacker, Monreal, Podolski, Giroud, Cazorla, Ozil [25 lat to też nie tak jakoś specjalnie mało]. Po prostu Wenger się zmienił pod tym względem i to bardzo, co chciałem przedstawić.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 07 cze 2014, 14:29

A ja uważam, że kibicom Kanonierów " należy się " nowy opiekun. Tyle lat, zawsze ogromne oczekiwania, a efekty na " jak zwykle ". Co z tego, że inwestuje w te wschodzące gwiazdeczki, skoro od dawna nie potrafi zapiąć żadnego dobrego transferu ? :won:
O wynikach w lidze nie wspomnę.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 07 cze 2014, 15:29

Loczek pisze: Co z tego, że inwestuje w te wschodzące gwiazdeczki, skoro od dawna nie potrafi zapiąć żadnego dobrego transferu ? :won:
Ozil ?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6366
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 07 cze 2014, 16:54

Wenger me kilka wad, o których wcześniej wspominano. Tak w skrócie: pomoc gra za wysoko, przez co obrońcy grają bez asekuracji i stąd blamaże, oraz kwestia 'zjeżdżania' zawodników, czego efektem są częste kontuzje. Tutaj widzę 2 powody: obciążenie treningowe (czego potwierdzeniem może być fakt, że w naszych barwach większość graczy osiąga szczyt swojej formy) oraz to że Wenger nie potrafi rotować. Te rzeczy są niezmienne od lat i za Wenger będą chyba do końca.

Poza tym, ciężko u Wengera znaleźć inne wady a już kwesta transferów to moim zdaniem pole, na którym jest znakomity. Nie sztuką jest wydać 50 mln na Torresa, sztuką jest wydać 15 na Girouda i sprawić, że jest z niego większy pożytek niż z Hiszpana w barwach sąsiadów. Nie sztuką jest wydać kilkunastu milionów na Demba Ba, by potem nie dawać mu grać - lepiej dać te nikłe minuty jakiemuś juniorowi który zbierze w ten sposób doświadczenie. Można by wymieniać w nieskończoność, ale akurat co do transferów w pełni ufam Wengerowi. Należy pamiętać, że przez kilka lat utrzymał nas w czołówce z budżetem na poziomie Aston Villi.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 07 cze 2014, 17:06

Zawsze mozna wydac 50 mln na Ozila ktory nie daje tyle ile wart byl transfer a Arsenal daje zajmuje 4 miejsce w lidze.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 cze 2014, 17:08

Zawsze można oceniać zawodnika po PIERWSZYM SEZONIE zapominając kompletnie o tym, jak trudne jest dostosowanie do Premier League, o czym świadczyły choćby kiepskie pierwsze sezony innych gwiazd Arsenalu w przeszłości. :roll:

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 07 cze 2014, 17:10

Odnioslem sie tylko do tych cudownych transferow prawie darmowych o ktorych pisal kolega, po transferze Ozila skonczyla sie ta era.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”