Co zrobić żeby liga była lepsza?

Awatar użytkownika
R@f@ł
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0

Co zrobić żeby liga była lepsza?

Post autor: R@f@ł » 18 sie 2004, 20:36

Polska liga jest słaba. I nic nie da tłumaczenie że "są gorsze ligi" i że "i tak nie jesteśmy najgorsi". No tak przecież naprzykład Macedonia jest gorsza no i Andora i Walia a nawet Finlandia. Super. Tylko powiedzcie czy możemy być dumni z Mistrzostwa Polski, i innych sukcesów Lanie 5:0 połowy drużyn już mnie nudzi a weteranem nie jestem. Oglądanie meczu do jednego gola nie sprawia frajdy jaką przynosi np. w Anglii piłka. Przedwczoraj odejrzałem jak zwykle mecz Ligi Angielskiej tym razem Arsenal - Eveton. Tamtym tempem gry, technką piłkarzy i wogóle całkoształtem meczu można sie zachwycać. A przecież w Anglii to narma! Narmalny mecz jak co tydzień. A u nas szlagier Wisła - Legia jest 2 razy słabszy. Więc po co powiększać ligę Żeby grały w niej zespoły typu Górnik Łęczna albo Dospel? Do tej pory sam byłem za 16 drużynami ale trzeba to lepiej przemyśleć. Najlepszym przykładem jest liga Szkocka. 12 drużyna 4 rundy i nikt nie narzeka, nie ma problemów a w Lidze grają same solidne drużyny. Najgorsze w tym wszystkim jest to że to wszystko, cała liga, stoi w miejscu. I póki co nie doczekamy sie WIsły w LM. Czemu? Bo taki Dospel punktów w rankingu europejskim nie zdobędzie.

Wróć do „Polska”