Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1070

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 26 cze 2014, 20:41

Sky Sports confirms that Southampton left-back Luke Shaw is due to have medical at Manchester United.
Woodward z dwuletnim opóźnieniem ale zaczął 'działać'.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 cze 2014, 20:48

Nigdy tego nie zrozumie. Dopinamy transfer dzień po tym, jak gruchnęła niespodziewana wiadomość, że jest coś na rzeczy. Bez zbędnej spiny mamy zawodnika na którym nam najwyraźniej zależało. Ale i tak jest źle. I tak to "trochę żenada". Co z tego, że taki Bayern męczył się z Bilbao dłużej. A że City wydało na Fernandinho jeszcze więcej? Phiiii. Ważne, że znowu jest powód do narzekania...

Nie trzeba być również geniuszem, żeby odpowiedzieć na pytanie czemu Herrera, a nie Fabs czy Kroos (jeśli w ogóle byli chętni do przejścia i było nas na nich stać). Ander zdaje się być idealny to roli box to boxa, czego nie można powiedzieć o wcześniej wymienionych. LvG najwyraźniej szukał zawodnika o takiej charakterystyce. Proste jak budowa cepa.

Piękny dzień. Wampir-rasista dostaje bana, a my mamy człowieka, którego od dawna szukaliśmy. Czekam z niecierpliwościa na kolejne nasze ruchy. Początek jest świetny :afro:

PS Woodward jest u nas rok. I zdążył już pozyskać Matę. De facto letnie okienko było fatalne, ale to byłą zupełnie nowa ekipa - ważne że wyciągnięto wnioski.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 26 cze 2014, 20:57

W tym sezonie oglądałem Bilbao z czystej ciekawości jak gra ten Herrera i on nie był żadnym box2vbox tylko występował na 10. Widziałeś red jego mecze dwa lata temu czy piszesz to co gdzieś wyczytałeś ?
red85 pisze:A że City wydało na Fernandinho jeszcze więcej?
city mnie mało obchodzi, oni srają pieniędzmi.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 26 cze 2014, 20:58

BeBaD pisze:W tym sezonie oglądałem Bilbao z czystej ciekawości jak gra ten Herrera i on nie był żadnym box2vbox tylko występował na 10. Widziałeś red jego mecze dwa lata temu czy piszesz to co gdzieś wyczytałeś ?
red85 pisze:A że City wydało na Fernandinho jeszcze więcej?
city mnie mało obchodzi, oni srają pieniędzmi.
Fernandinho nie kosztował 35 mln E?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 cze 2014, 21:04

Ja nie pisze jak on w Bilbao gra, a pisze o jego predyspozycjach do roli box to boxa. Nie wydaje mi się, żeby LvG wydawał tyle kasy aby wystawiac go na pozycji, która jets u nas chyba najsilniej obsadzona.

Fernandinho kosztował 34 mln funtów.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 cze 2014, 21:13

Ander ma wszystko by być znakomitym b2b i ja osobiście się cholernie ciesze z tego transferu.On pod okiem LVG ma wszystko by być znaczącym graczem MU.Mega mobilny zawodnik ze świetna technika,dobrym otwierajacym podaniem, bardzo dobry odbiór z przysłowiowym jeżdżeniem tyłkiem po murawie.Do tego bardzo inteligentny zawodnik w bardzo fajnym wieku który nie będzie zarabiał wiele- podobno sam zrezygnowal z częsci wypłat by do nas dołączyć.niektórych nie zadowoli nawet Messi z Ronaldo.

Shaw- tutaj wszystko zależy od kasy.Fajny chłopak ale nie za takie pieniądze.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 26 cze 2014, 21:25

City za Fernandinho zaplacilo 30mln. funtów,a kolejne cztery dolozyl sam zawodnik,wiec w sumie red85 ma racje.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 cze 2014, 21:29

30 mln funtów za Shawa, podobno teraz przechodzi medyczne. Sporo, dla mnie o 10 za dużo.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 26 cze 2014, 21:32

To czy za dużo czy nie okaze sie dopiero po sezonie.Ferna dla mnie tez kosztowal za dużo w momencie transferu,ale po tym co pokazal na boiskach Premier League zmienilem zdanie.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 26 cze 2014, 21:44

Przepłacamy ale nic dziwnego. Po części sami jesteśmy sobie winni

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 cze 2014, 22:02

Nie wiem, ale jakoś nie widzę na świecie lewego obrońcy, który byłby warty 30 milionów FUNTÓW.
MGiggs pisze:30 mln funtów za Shawa, podobno teraz przechodzi medyczne. Sporo, dla mnie o 10 za dużo.
Dokładnie, imo 20 to maksimum.

Ile Manchester ma do wydania kasy w tym okienku?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 cze 2014, 22:05

No nie ma wartego 30mln, ale jak się chce szybko wrocić do czołówki, to trzeba trochę przepłacić. Shaw jest świetny w podłączaniu się do ataku, zobaczymy czy w defensywie będzie ogarniał, bo róznie z tym bywało, ale jak Evra nie odejdzie, to ma się od kogo uczyć.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 cze 2014, 22:58

Shaw akurat odwrotnie fieldy- jest jak na swój wiek bardzo dobry w defensywie(gra 1 na 1, trzymanie lini asekuracja,siła głowka) i sredni w ofensywie.Ty chyba go pamiętasz z meczu z Arsenalem gdzie zrobił asyste( jedyna w sezonie 8) ) i zawalił gola ustawieniem.
To mnie własnie martwi ze Shaw nie ma błysku w przodzie, jak na 18 latka jest genialny w defensywie jak na ten wiek i bez wiekszych wahań formy.Tylko ze cholernie nie przekonuje mnie w przodzie- szybko jest,silmy jest, chetnie idzie do przodu ale jest tam bezproduktywny

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 26 cze 2014, 22:59

Jaka tygodniówka dla Shawa? Coś wiadomo?

Transfery mogą się podobać. Shaw przepłacony, ale tym transferem zapewniacie sobie raczej stabilność na LO na wiele lat. Przynajmniej jak kogoś chcecie to kupujecie bez marudzenia, że o milion za dużo. W poczynaniach transferowych Liverpoolu tego brakuje, choć tu nawet nie wiadomo czy w klubie wiedzą kogo chcą.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 26 cze 2014, 23:06

Mirror podaje 34 mln. funtów za transfer i 100 tysięcy funtów tygodniowo dla Shawa. :shock:
Nie wiem jednak, na ile wiarygodne to źródło.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”