Świetny mecz na koniec bardzo dobrego mundialu. Mimo, że Argentyna grała bardzo nieskutecznie i nieefektywnie w ataku, tak w defensywie był to monolit. Pomogło przede wszystkim pokazanie światu, że Mascherano, to najlepszy DM na świecie, jeżeli chodzi o odbiór piłki. Dodatkowo ze środka pola miał więcej okazji do motywacji reszty zawodników. On zdecydowanie zasłużył na miano zawodnika turnieju.
Żal niewykorzystanych sytuacji Higuaina i Palacio. Zawsze tego pierwszego miałem za takiego, co bezwzględnie wykorzysta najmniejszy błąd przeciwnika, tutaj najwyraźniej przerosła go stawka meczu. Po tym turnieju Romero albo znajdzie nowy klub, albo Monaco zdecyduje się wystawić go wreszcie w pierwszym składzie.
Teraz czas na Niemców. Na środku obrony spodziewałem się, że tykającą bombą będzie Boateng. Okazało się, że to on musi naprawiać błędy Hummelsa, ale może to przez ten zgłaszany uraz. Dzisiaj perfekcyjny mecz obrońcy Bayernu. Gorsza forma Kroosa, przy jego strzale z dystansu, po tych dwóch sytuacjach jedną powinien zamienić na gola. Schweinsteiger dla każdej drużyny to skarb, tyle zostawić zdrowia na boisku to mało kto by potrafił.
Dojść trzeba do Neuera, który jak już powtarzałem w bramce aktualnie nie ma żadnej konkurencji na świecie.Czekamy na odpowiedź innych klubów.