Celtic Glasgow - Dookoła Klubu

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 19 lip 2005, 21:52

To ja prawdopodobnie z tego samego źródła co autor powyższego newsa :wink:
wisla-krakow.net pisze:Menedżer Celticu Gordon Strachan jest zdeterminowany, by oba kluby z Glasgow przeniosły się do Premier League. Czy marzenia Macieja Żurawskiego i Artura Boruca mogą się spełnić bez transferu do angielskich klubów – pisze Gazeta Wyborcza.

Jak to możliwe? Menedżer Celticu Gordon Strachan jest zdeterminowany, by za jego kadencji oba kluby z Glasgow - Celtic i Rangers - przeniosły się do ligi angielskiej. - Wszyscy wyszliby na tym dobrze. My, bo w Anglii są wielkie pieniądze z praw telewizyjnych. Nasi kibice, bo chcą utytułowanych rywali częściej niż cztery razy w roku w derbach Glasgow. Pozostałe szkockie kluby, bo po naszym odejściu poziom w Bank of Scotland Premiership wreszcie by się wyrównał - mówił Strachan na konferencji prasowej w Londynie przed towarzyskim meczem z Fulham. - Spędziłem w Anglii 21 lat i wiem, że także tutejsze kluby chcą nas, naszych wspaniałych kibiców i stadionów. Protestować mogłoby tylko paru słabeuszy, którzy boją się spadku. Więc skoro wszyscy chcą, pora doprowadzić sprawę do końca. Nie mogę zrozumieć, czemu mówi się o tym od lat i nikt nic nie robi? - pytał.
Zdaniem Strachana przyjęcie Celticu i Rangers do Premier League zdarzy się prędzej czy później. I nie ma przy tym wątpliwości, że oba kluby z Glasgow z powodzeniem mogłyby konkurować z najlepszymi klubami angielskimi.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”