Photoshop - pytania - Strona 6

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 20 lip 2005, 10:39

Lakier pisze:
Pasztet pisze: czy to tło musiało wyjść takie różowe??
Zmien poprostu kolor:> Wlasnie tylko ten kolor tla mi sie nie podoba w twoim sigu.
było czerwone ale jak zrobiłem przezroczystość (czy cos tam podobnego) to sie zrobiło różowe :/

Obrazek

teraz chyba lepiej co nie??

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 20 lip 2005, 12:04

Oto mój pierwszy sig. Trochę niedopracowany, ale jak na pierwszy raz to nieźle, biorąc pod uwagę to, że mam dwie lewe ręce.

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 20 lip 2005, 14:36

Krzysztof a jak robisz takie tlo w paski jak np. w tym dla miko ??

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 20 lip 2005, 16:58

Krzysztof pisze: utwórz nową warstwę (musi być na górze, zaznacz wszystko, edit->stroke)
A żeby mniej zaśmiecić to może lepiej zaznaczyć warste i dać ctrl + ]
Krzysztof pisze:Jak dla mnie jeśli ktoś nie ma jakiegokolwiek pojęcia o grafice to niech lepiej nic nie pisze...
:lol: :lol: :lol: No tak... nie wiem czemu ale się spodziewałem takiej reakcji z twojej strony :lol: Zaraz założe wór pokutny i będę bładał o przebaczenie :lol: Gosciu - za kogo ty się w ogóle uważasz ? Jestes mastah bo robisz sigi na jednym tle zmieniając tylko kolor ? A i jeszcze umiesz sie kryciem poslugiwac... Moj Boze...

Ja tez nie jestem zbyt zaawansowany w grafice, ale do cholery nie uwazam sie za Bog wie kogo :? . Zreszta wcale nie uwazam bys byl bardziej zaawansowany ode mnie...

A propos ramek to coś takiego znalazłem:
w przypadku kompozycji otwartej ramki czynią z niej kompozycje zamkniętą więc ich dodawanie jest zbędne. Jesli mamy kompozycje zamkniętą ramki są wręcz konieczne
Pragne zauwazyc ze zarowno ty jak i ja stosujemy kompozycje otwarta :?

Amen

Bardzo niemile widziane będą w tym temacie prośby o wykonanie jakiejś grafiki. Specjalnie dla takich próśb utworzyłem temat: "Sigi, avatay - prośby forumowiczów". Wszekie niespełnione jeszce prośby jeśli możecie przepiszcie tam bo tu strasznie szybko mogą się zagubić (Topic jest przyklejony w dziale Eleven Pub)

Awatar użytkownika
DeViL DaM
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DeViL DaM » 20 lip 2005, 18:00

no no pasztet!! brawo!! sledze Twoje postepy i musze przyznac ze calkiem nielze :)

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 20 lip 2005, 18:36

DeViL DaM pisze:no no pasztet!! brawo!! sledze Twoje postepy i musze przyznac ze calkiem nielze :)
dzięki.. staram się :)
Bardzo niemile widziane będą w tym temacie prośby o wykonanie jakiejś grafiki. Specjalnie dla takich próśb utworzyłem temat: "Sigi, avatay - prośby forumowiczów". Wszekie niespełnione jeszce prośby jeśli możecie przepiszcie tam bo tu strasznie szybko mogą się zagubić (Topic jest przyklejony w dziale Eleven Pub)
a w tym mozna zamieszczac swoje sigi zeby sie pochwalić ? 8) :P chociaz nie ma czym ale zawsze :P
stosujemy kompozycje otwarta
otwarta czyli taka ze cos sie jeszcze do niej dodaje lub zmienia? :?:

Krzysztof T.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof T. » 20 lip 2005, 19:11

Mazurek pisze:
Krzysztof pisze: utwórz nową warstwę (musi być na górze, zaznacz wszystko, edit->stroke)
A żeby mniej zaśmiecić to może lepiej zaznaczyć warste i dać ctrl + ]
Zależy w jakiej wersji
Mazurek pisze:
Krzysztof pisze:Jak dla mnie jeśli ktoś nie ma jakiegokolwiek pojęcia o grafice to niech lepiej nic nie pisze...
:lol: :lol: :lol: No tak... nie wiem czemu ale się spodziewałem takiej reakcji z twojej strony :lol: Zaraz założe wór pokutny i będę bładał o przebaczenie :lol: Gosciu - za kogo ty się w ogóle uważasz ? Jestes mastah bo robisz sigi na jednym tle zmieniając tylko kolor ? A i jeszcze umiesz sie kryciem poslugiwac... Moj Boze...

Ja tez nie jestem zbyt zaawansowany w grafice, ale do cholery nie uwazam sie za Bog wie kogo :? . Zreszta wcale nie uwazam bys byl bardziej zaawansowany ode mnie...

To bładaj. :lol: Wiele razy podkreślałem, że jestem przeciętny...Niedawno pytałeś się czy moje tło to jedna czy kilka warstw, więc widać, że jesteś bardziej zaawansowany, ale nie zamierzam się w żadnym wypadku o to wykłucać.

Według Ciebie poniższe sigi są na tym samym tle tylko są zmienione kolory?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 20 lip 2005, 19:50

jak zrobić takie coś jak np. na sigu z tevezem albo z marcelinho??? chodzi mi o te paski

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 20 lip 2005, 20:31

Niedawno pytałeś się czy moje tło to jedna czy kilka warstw, więc widać, że jesteś bardziej zaawansowany
Gosciu - rozwalasz mnie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Uzywajac kilku rodzai filtrow na jednej warstwie da sie uzyskac podobne efekty :roll:
Dziecko drogie pozwól że ci pokaże sigi w których użyłeś tego samego tła (czasami nawet koloru nie zmieniłeś :lol: )
Zestaw 1

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zestaw 2

Obrazek
Obrazek

Zestaw 3

Obrazek
Obrazek

Jakoś łudząco podobne, nieprawdaż...
W pierwszych trzech sie linie, rozblyski... - wszystko zgadza :)

I jeszcze jedno:
Napisz mi gdzie ja napisałem, że uważam się za bardziej zaawansowanego... Po prostu na pewno nie jestem gorszym grafikiem od ciebie, a ty się uważasz za mistrza świata... co potwierdzają słowa skierowane pod moim adresem:
Jak dla mnie jeśli ktoś nie ma jakiegokolwiek pojęcia o grafice to niech lepiej nic nie pisze...
Wiec no offence, ale wyluzuj... nie chce z Toba walczyc, po prostu mnie cholernie zdenerwowałeś tym tekstem, a ja nie lubie lamerstwa.
Zależy w jakiej wersji
No ok... w starszych wersjach to powinno być tak:
Layer ==> Arrange ==> Bring To Front

OK przejde do Paszteta:
Naprawde duzo, duzo lepiej :) :) :)
a w tym mozna zamieszczac swoje sigi zeby sie pochwalić ?
Też :) Ale główną ideą tego topicu jest rozwiązywanie problemów związanych z PSem.
otwarta czyli taka ze cos sie jeszcze do niej dodaje lub zmienia
Nie :) Otwarta to taka, w której obraz nie kończy się na rysunku, a wychodzi dalej. Natomiast zamknieta to taka, w której wszystko jest na rysunku. Nie umiem tego lepiej wytłumaczyć :P Wiem, ze niejasno, dlatego pokazuje na przykładach poniżej:
Kompozycja otwarta:
Obrazek
Kompozycja zamknięta:
Obrazek

A jeśli chodzi o paski to ciekawe efekty znajdziesz na stronie http://www.graffik.pl - zerzniete z pewnej strony zagranicznej, ale tam sa po polsku. Niestety jest tam tego malo, ale te paski o ktore pytasz sa :)

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 20 lip 2005, 20:51

Otwarta to taka, w której obraz nie kończy się na rysunku, a wychodzi dalej
no to ja powinienem mieć w takim razie bez ramki?? ale z przecież nie wygląda źle :|

Sergeboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergeboy » 20 lip 2005, 20:56

ej...moglby mi ktos wyslac na sergeboy@o2.pl jakis tutorial do PSa? tylko prosilbym szybko :)

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 20 lip 2005, 20:59

hehe sam sie kiedys bawilem grafika , ale 3D ..wiecie MAx 3D i troszka Maya , nawet cos tam mi wychodzilo :D tzn bylem z paru prac zadowolony :D poszukam ich na pc .... ale 2D czyli photoshop to dla mnie troszke magii ... cos tam potrafie ale nie sadze zebym zrobil cos takiego jak wy ... choc moze sproboje :D jak cos wyjdzie to moze zarzuce 8)

pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 20 lip 2005, 21:11

no to ja powinienem mieć w takim razie bez ramki?? ale z przecież nie wygląda źle
Pasztet olej zasady :P Rób tak, żeby się Tobie podobało :) Już o tym wczesniej pisałem. Ja nie trzymam się żadnych zasad :P

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 20 lip 2005, 21:27

ja tez co o tym sądzicie??

Obrazek

znalazł sie Krzysztof od zasad i szpanowania jak to robi co do tych Podkładow masz mazurek w niektórych racje ale niewe wszytskich np w Barcy masz ale czy inny to musze sie dobrze przyjrzec ale tło jest to samo w wielu pracach

???? przy gila to dlatego ze nniewiadomo z jkim gra numerem :lol:

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 20 lip 2005, 21:30

moim zdaniem szewa troche dziwnie wygląda i ten herb milanu mogles zrobic normalny a nie na czerwono :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”