Pomiedzy nie wypychal a nie sprzedalby taniej jest zasadnicza roznica forumowy geniuszu. No i przede wszystkim ciekaw jestem skad masz taka wiedze... Florentino? Jak milo, ze udzielasz sie na naszym forum!!tylerdurden pisze:Ciekawe ile razy jeszcze trzeba będzie napisać, że ADM nikt nie wypychał i nikt by nie sprzedał gdyby nie oferta w granicach >65 mln ?
Chodzilo TYLKO o FFP.tylerdurden pisze:Gdyby nie przyniósł czeku na odpowiednią kwotę nie dostałby pozwolenia na odejście i nawet prezes PSG powiedział, że dla nich ADM jest za drogi (choć głównie chodziło o zasady FFP)
Jestem przekonany, ze poszedlby taniej.
Samaelu - mowisz o DMie i CMie - przeciez De Jong to typowy DM. Vidal natomiast na CM nadaje sie znacznie bardziej niz do typowo defensywnej roli. Z reszta o czym my gadamy. De Jong w United, ktorego sklad odpowiada marce powinien byc lawnikiem.
No i w tym kontekscie znowu powiem, ze zastanawia mnie brak aktywosci jesli idzie o Fabregasa. OK o Kroosie cos sie mowilo a o Fabsie nie... Rozumiem, ze nie wiemy jak bylo, ale cena nie byla wygorowana i teoretycznie MU powinno mu pasowac bardzej niz Chelsea... przynajmniej cwierc Londynu by go nie znienawidzilo (chociaz nie wiem czy to i zlamanie slowa ma dla pilkarza jakiekolwiek znaczenie).