Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 wrz 2014, 22:03
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Guardiola » 17 wrz 2014, 22:32
Nic nie rozumiesz. Polsat to stacja prywatna, stacja która wykupiła prawa do mistrzostw z zamiarem puszczania meczy Polaków w otwartym kanale. Okazało się jednak, że zainteresowanie sponsorów i firm chcących puszczać reklamy było zbyt niskie i co? Plan się zmienił, trzeba było inaczej odzyskać pieniądz. Zakodować wszystko, nawet dla abonentów Polsatu Cyfrowego!!!!!!! Którzy pokupowali dekodery z pakietem sportowym i spokojnie oczekiwali na mistrzostwa. Gdyby nie afera i cała nagonka na Solorza tak by zostało, ale zlitował się i abonentom CP mistrzostwa odkodował. Polsat kupił produkt, na który odprowadzane są podatki, zatem Polak ma prawo do obejrzenia meczy swojej reprezentacji w ogólnodostępnym kanale, dziwi mnie, że tego nie rozumiesz, nie wnikam, że dla ciebie 80 zł to mało, to mnie nie interesuje. Sam mam i CP i nc+ ale nie o to chodzi, przykre że patrzysz na to, w ten sposób, czy to tak wiele. Tak wiele, dla wielkiej rzeszy ludzi to jest bardzo dużo. Polak ma prawo czuć się oszukany. A tu wielcy biznesmeni z własnym interesem jacy to wyrozumiali dla Solorza. Szkoda tych którzy nie mogli sobie pozwolić na oglądanie tych mistrzostw.bartbuks pisze:Turniej ma 103 mecze i co? Szkoda Ci około 100zł wydać? Polakom zawsze źle. Polsat to stacja prywatna. PRYWATNA. Rozumiesz różnicę? Prywatna stacja płaci za prawa (każdy mógł je kupić), robi z nimi co chce. Wolny rynek, kapitalizm. Z innej strony na to spójrz. Jakby nie te prywatne firmy, które latami sponsorowały siatkę, to czy dziś byłaby ona na takim poziomie?Guardiola pisze:ubek chyba ci się pomieszał produkt Biedronki z narodowym dobrem. Niech ogłoszą przetarg na prawa do leczenia pacjentów, Solorz go wygra i za każdą wizytę każe sobie zapłacić, to nic że ktoś łożył na podatki całe swoje życie.
Ale nie, Polak zawsze musi narzekać. Mecze w TVP za darmo? To narzekanie, że studio nędzne, że komentarz śmieszny, że to, że sramto. Zakodowane, też źle.
Guardiola
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 17 wrz 2014, 22:39
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 wrz 2014, 22:40
Już pisałem parę razy, moi rodzice mają polsat cyfrowy i te 4 dodatkowe kanały są dostępne, więc NIE KŁAM.Guardiola pisze:Zakodować wszystko, nawet dla abonentów Polsatu Cyfrowego!!!!!!!
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 17 wrz 2014, 22:41
Sądzę, że wszedłeś na etap dramaturgii. PPV to jest dość normalne działanie prywatnych telewizji na zachodzie i za oceanem. Zapewne błędem Polsatu był popłoch i źle rozwiązany sposób sprzedaży. Można było zrobić pakiety internetowe, czyli udostępnić mecze w necie, gdzie każdy mógłby sobie kupić pojedynczy mecz. Ten co go interesuje. Albo sprzedawać pakiet tylko z meczami naszej kadry.Morrow pisze:Tyle, że jeśli taki proceder nie zostanie ukrócony zaraz będziemy mieli Euro za 1000zł albo 100 zł za mecz Polaków na Polsacie, IO za 2000 zł na Nsporcie i konkurs skoków za 50zł na TVN Turbo
Ostro odleciałeś Morrow. Nikt nikomu nie przeszkadza żyć tym turniejem. Jest miliard możliwości obejrzenia meczu i gwarantuję Ci, że jak ktoś chce, to go obejrzy.Morrow pisze:Kolejny raz podkreślam, że nie wiem kto zawinił ale to, że taki turniej, którym mogła żyć cała Polska a żyje tylko jej garstka jest porażką wszystkich, może poza Solorzem, który i tak wyjdzie na swoje.
Z tymi podatkami i prawem do obejrzenia mistrzostw to już totalnie się zbłaźniłeś.Polsat kupił produkt, na który odprowadzane są podatki, zatem Polak ma prawo do obejrzenia meczy swojej reprezentacji w ogólnodostępnym kanale, dziwi mnie, że tego nie rozumiesz, nie wnikam, że dla ciebie 80 zł to mało, to mnie nie interesuje. Sam mam i CP i nc+ ale nie o to chodzi, przykre że patrzysz na to, w ten sposób, czy to tak wiele. Tak wiele, dla wielkiej rzeszy ludzi to jest bardzo dużo. Polak ma prawo czuć się oszukany. A tu wielcy biznesmeni z własnym interesem jacy to wyrozumiali dla Solorza. Szkoda tych którzy nie mogli sobie pozwolić na oglądanie tych mistrzostw.
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 17 wrz 2014, 22:47
Jak miliard jak nawet siedemnastu nie ma.bartbuks pisze:Jest miliard możliwości obejrzenia meczu i gwarantuję Ci, że jak ktoś chce, to go obejrzy.
szefu91
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 wrz 2014, 22:48
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 17 wrz 2014, 22:49
Taa w Gdańsku jest miejsce dla 600 osób, a przychodzi dwa razy tylecloner pisze:Wystarczy wybrać się do pubów, gdzie pokazują na telebimach mecze.
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 17 wrz 2014, 22:49
szefu91
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Guardiola » 17 wrz 2014, 22:52
Widze, że następny światowiec. Czy to forum egoistów?cloner pisze:Wystarczy wybrać się do pubów, gdzie pokazują na telebimach mecze.
Guardiola
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 wrz 2014, 22:53
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 17 wrz 2014, 22:53
A może ta starsza, schorowana kobieta, chciałaby tez obejrzeć każdy mecz Barcelony? I co? Tez powinni jej odkodować?szefu91 pisze:No pewnie, to ta kolejna z miliarda możliwości bartbuksa. Dla starszej, schorowanej kobiety wypad do pubu idealny. Do sanatorium prędzej, też opcja co nie.
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 17 wrz 2014, 22:56
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Guardiola » 17 wrz 2014, 22:57
Co raz lepiej. Barcelona ma wpisane w narodowości? Żyjesz w innym świecie najwyraźniej.bartbuks pisze:A może ta starsza, schorowana kobieta, chciałaby tez obejrzeć każdy mecz Barcelony? I co? Tez powinni jej odkodować?szefu91 pisze:No pewnie, to ta kolejna z miliarda możliwości bartbuksa. Dla starszej, schorowanej kobiety wypad do pubu idealny. Do sanatorium prędzej, też opcja co nie.
Guardiola
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 wrz 2014, 22:57
No widzisz. A trzeba było kupić Polsat Cyfrowy i miałbyś mecze siatkówki. Twój błąd.Tomusmc pisze:Cloner ja mam NC+ ale kompletnie nie dla Ekstrakslasy, ja kibice się różnią jednak
cloner
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio