Boks - Strona 51

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 801

Re: Boks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 27 wrz 2014, 22:23

ddemon pisze:brak silnego ciosu...
dziękuję, dobranoc.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 27 wrz 2014, 22:24

BadBoy pisze:A widział to walkę z jak to napisales przeciętnym Australijczykiem? Przeciez Diablo od polowy pojedynku go demolował. Widział walkę z Czakijewem? Jak tak walczą przereklamowani pięściarze to proponuje boksu nie oglądać ;)
Trudno nie zdemolować gościa który nigdy nie walczył dwunastorundówki, a który przez pierwsze rundy wkłada w walke dosłownie wszystkie siły. Gdyby dzisiaj Drozd tak zawalczył to byłoby podobnie, tymczasem ten atakował rozważnie i to wystarczyło. Drozd nie walczył jak żaden Floyd a mimo to wygrał wszystkie rundy. Dlaczego ? bo ten wielki mistrz Wlodarczyk nie ma nic po za silnym ciosem. Tak jednowymiarowego boksera nie można nazywać inaczej jak przereklamowanym mistrzem.

PS: Greena oczywiście że uważam za przeciętniaka. Kogo on niby pokonał w swojej karierze żeby uważać inaczej ?

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 801

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 27 wrz 2014, 22:36

Trudno nie zdemolować gościa który nigdy nie walczył dwunastorundówki, a który przez pierwsze rundy wkłada w walke dosłownie wszystkie siły
To się nazywa taktyka. Greena nie uwarzam za jakiegoś dobrego boksera, ale pionki też nie dostają szans walki o mistrzostwo.

Co do Drozda to już przed walką z Masternakiem pamiętam jak wszyscy byli pewni zwycięstwa Polaka bo rusek niby mało znany. A ja parę walk jego widziałem i wiedziałem że Master będzie miał ciężko. To samo było przed dzisiejszą walką. Drozd jest poprostu bardzo dobrym bokserem i jego zwycięstwem nie można umniejszać zasług Diablo. Krzysiek zawsze do każdej walki wchodził ze sztylem w dupie i się rozkręcał po paru rundach. Tylko że dzisiaj ruski mu na to nie pozwolił. Trafił na godnego siebie rywala i przegrał. Zdarza się. Może też go trochę zlekcewarzył. Bardzo chętnie zobaczył bym walkę rewanżową, ale nie wiadomo co tam Polak ma głowie na ten moment.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 27 wrz 2014, 22:47

BadBoy pisze:To się nazywa taktyka. Greena nie uwarzam za jakiegoś dobrego boksera, ale pionki też nie dostają szans walki o mistrzostwo.
To nie była żadna taktyka tylko nawyk Wlodarczyka do spania w pierwszych fazach walk. Dzisiaj było to samo z tym że Drozd nie był na tyle głupi aby wyszaleć się do końca. Zwyczajnie Diablo nie ma możliwości/nie potrafi boksować inaczej, a to za mało by rządzić i dzielić z najlepszymi w nawet tak słabej wadze.

Zresztą nie wiem czy jest sens ciągnąć dalej tą dyskusję. Ja innego Wlodarczyka nie widziałem. Zawsze walczył asekurancko i ospale po za bitwami z Fragomenim którego styl zwyczajnie mu leżał.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 paź 2014, 19:00

Nie miałem jak się wcześniej odnieść do walki naszych w Rosji więc zrobię to teraz.

Walki Kołodzieja, Włodarczyka czy wcześniej Szpilki czy Masternaka pokazały jedno - lwia część polskich bokserów jest asekurancko prowadzona przez polskich promotorów (chyba nawet przez jednego - Wasilewskiego). Sztuczne nabijanie rekordu z kelnerami do późnych lat i tak Ci bokserzy zamiast się rozwijać stoją w miejscu a później przychodzi pierwszy poważny rywal i mamy to co mamy. O ile Diablo już wcześniej walczył z dobrymi nazwiskami to jego czas panowania to kpina i dobieranie najłatwiejszych przeciwników. Szpilka młody ma czas i tylko dlatego, że postawił się promotorom dostał walkę z Jenningsem. Kołodziej ma już +30 lat i jedno poważną walkę zakończoną w drugiej rundzie na macie. Promotor liczy tylko na kasę, kreuje ich na wielkich bokserów w oczach niedzielnych kibiców i unika jak ognia trudniejszych wyzwań. Popatrzmy na Jonaka, Kosteckiego czy wielu innych - fajnie rekordy, wiek już gdzie powinni być w najlepszej formie a zero poważnych przeciwników.

Taką drogą jak będą dalej szli promotorzy to polscy bokserzy daleko nie zajadą. Taki Fonfara w USA przegraną walką ze Stevensonem ugrał więcej niż Kostecki, Kołodziej itp. swoimi wygranymi z bumami.

Włodarczyk mnie nigdy nie przekonywał. Solidny zawodnik, który potrafił się wbić na wyżyny. Sam siebie określił mianem najlepszego w tej kategorii co jest kompletną bzudrą. Nawet w takim momencie gdy jest ona bardzo słabo obsadzona.

Ja tam czekam i mam nadzieje, że w niedługim czasie dojdzie do walki Cotto-Alvarez, Chavez-Alvarez, Froch-Chavez lub Golowkin-Froch/Chavez. Ogólnie jak ktoś chce zobaczyć dobry boks to olać wysokie kategorie wagowe. A już zaniedługo Hopkins-Kovaliew.
To się nazywa taktyka. Greena nie uwarzam za jakiegoś dobrego boksera, ale pionki też nie dostają szans walki o mistrzostwo.
Co do drugiego zdania. W dzisiejszych czasach w erze dobrowolnej obrony tytułu, masy durnych pasów oraz sztucznie nabijanych rekordów z bumami co przyczynia się do wysokiego miejsca w rankingach pionki dostają szanse walki o tytuł. Zwłaszcza zauważalne jest to w cięższych kategoriach wagowych, ale nie tylko. Wystarczy dobry promotor i walka o tytuł jest. Wystarczy przyjrzeć się rywalom Kliczki, najnowszemu wyzwaniu Paquaio, ostatniemu Garcii itp.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 02 paź 2014, 20:51

mete pisze:Co do drugiego zdania. W dzisiejszych czasach w erze dobrowolnej obrony tytułu, masy durnych pasów oraz sztucznie nabijanych rekordów z bumami co przyczynia się do wysokiego miejsca w rankingach pionki dostają szanse walki o tytuł. Zwłaszcza zauważalne jest to w cięższych kategoriach wagowych, ale nie tylko. Wystarczy dobry promotor i walka o tytuł jest. Wystarczy przyjrzeć się rywalom Kliczki, najnowszemu wyzwaniu Paquaio, ostatniemu Garcii itp.
Najlepszymi przykładami są Wawrzyk i Kołodziej ;p

a Green dostał szanse na WBC Włodarczyka tylko i wyłącznie dlatego że była to dobrowolna obrona i rzucili ogromną kasą.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 25 paź 2014, 21:18

Za nie całe 2 godziny pożegnalna walka Gołoty..Po Gran Derbi dostałem "apetyt" na zobaczenie tej walki,aż przeczytałem,że walka będzie 4-rundowa bez orzeczenia werdyktu - czyli czela nas 12 minutowy taniec z gwiazdami? :shock:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 lis 2014, 11:39

Już w sobotę moim zdaniem jedna z najbardziej oczekiwanych walk roku i nie mam tu na myśli kolejnego starcia stulecia w Polsce. Mowa oczywiście o Hopkins-Kowaliew. Hopkins mnie zadziwia w tym wieku. Gość jest mistrzem i zamiast jechać na legendzie obijając kelnerów to staje do walki z potworem w tej kategorii wagowej pokazując tym samym wielu młodszym bokserom, że nie ma co kalkulować (Stevenson dla przykładu). Całym sercem będę za Hopkinsem i mam nadzieję, ze po raz kolejny zapisze się na kartach historii. Jednak rozum podpowiada, że to może być o jeden krok za daleko postawiony - Rusek w primie, ma kopyto w pięściach, ale z drugiej strony to dla niego chyba pierwszy poważny test w karierze (dziwnie to brzmi gdy wychodzi się do blisko 50-letniego przeciwnika) - niby walczył z Campilo i Cleverleyem, ale IMHO to nie ta półka co Obcy.

Ostatnio doszła do mnie informacja, że Golovkin będzie walczył z Murrayem. GGG ma wszystko by być jednym z lepszych w historii, ale niech wreszcie pójdzie do wyższych kategorii skoro swoją wyczyścił i nie ma rywali. Aż żal patrzeć jak zamiast walczyć z wielkimi choćby w kategorii do 168 czy nawet do 175 to ten ugania się za średniakami w 160 (gdzie i tak musi zbijać wagę) lub za malutkim Cotto czy nawet Mayweatherem :rotfl4: . Golowkin musi wreszcie zdecydować - albo będę wielką rybą w małym stawie (160) albo spróbuje podbić większy basen - 168 czy 175 gdzie miałby już sporo ciekawych rywali. Gość już ma 32 lata - w tym wieku najwięksi w tym sporcie mieli już wielkie walki za sobą. On nadal nie ma. A szkoda, bo lubię jego styl, ale chciałbym go wreszcie zobaczyć z kimś kto nie będzie słabszy od niego to raz i ktoś kto potrafi przyjąć i oddać.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 lis 2014, 21:37

Zgadzam się z mete- walka zapowiada się mega zacnie.Całym sercem z katem ale Rusek to terminator.

Podstawilem parem stówek u buka na adamka po fajnym kursie(1,53) o ile pamiętam.Dla mnie nie ma opcji że Tomek to przegrał,chyba że sie podłoży co wykluczam. Troche mnie martwia jego przygotowania bo trąci troche olaniem Szpilki i nie wiadomo jak z motywacją ale i tak nie żałuje bo takie pewniaki mało kiedy się zdarzają.Facet który przeżył wiele wojen w ringu przyjmując potężne ciosy nie da się obić komuś takiemu jak Artur.Wiem waga cięzką ale Adamek ma wszystkie atuty i najważniejszą w porównaniu ze Szpilka- chłodną głowe.Jeśli wyjdzie i będzie kąsał technicznie lewym prostym to będzie gra do 1 bramki, zbyt duża przewaga techniczna,mentalna po stronie Adamka.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 lis 2014, 20:53

Ma ktoś jakiś link do walki Adamek-Szpilka?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 lis 2014, 20:55

Wszedłem po to samo, ma ktoś coś?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 lis 2014, 20:58

Hopkins-Kowaliew o 4 do ringu czy o tej godzinie początek gali?

Awatar użytkownika
P47ryk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: P47ryk » 08 lis 2014, 21:17

mete pisze:Hopkins-Kowaliew o 4 do ringu czy o tej godzinie początek gali?
Początek gali.

Co do Krakowa to wszystkie streamy kasują, ja oglądam na weeb.tv

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 lis 2014, 21:19

A wiesz o której mniej więcej mają wejść do ringu Rusek i Obcy?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 08 lis 2014, 21:21

Cris7 pisze:Ma ktoś jakiś link do walki Adamek-Szpilka?
o której walczą?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”