Tour De France

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: revan » 27 lip 2005, 21:11

Właśnie, że Heras się sprawdzał na TdF. Dopiero od czasu kiedy odszedł do Liberty jedździ beznadziejnie. Przecież w roku 2000 był 5, a później jak już jedździł jako przyboczny Armstronga to też stać go było na dobry wynik. Nie wiem co się z nim stało. Co do Vinokourova to swoje przejście argumentował też faktem, że Liberty dobrze się spisuje w próbach jazdy drużynowej na czas. Cóż, wyników na miarę ONCE nie osiągają, ale na pewno zagwarantują lepszy występ niż zespoły francuskie, które interesowały się Kazachem tj. Credit Agricole ( chociaż pamiętam rok 2001 i ich wygraną w TTT ) i AG2R. A co do pomocników jakich miał by mieć Vinokourov to chyba tylko Jaksche, bo ja jakoś innych zawodników hiszpańskiego teamu nie widziałem w górach w grupie liderów. Gonzalez Galdeano w tym trudnym terenie sprawuje się przeciętnie ( ale w roku 2002 był 5 w generalce ), Belokiego spisuję już na straty,a Nozal to raczej czasowiec, który w hiszpańskich górach jeszcze sobie radzi, ale w Alpach czy Pirenejach spuchł by jako jeden z pierwszych.
Pozdrawiam

Wróć do „Inne sporty”