Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 29 lip 2005, 17:40
kostek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carvalho » 29 lip 2005, 18:15
Carvalho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 29 lip 2005, 18:23
kostek pisze:Dzisiaj podam pierwszy argument przeciw Kaczorowi, może reszta dołoży kolejne (w końcu sporo ich jest) -
Prezydentura w Warszawie - wiem, wiem ogólnie zabrzmiało, ale co do konkretów, to myślę, że gdzieś są dostępne stenogramy choćby z sesji rady miasta(?), kiedy to radni debatowali nt wyczynów Kaczora...
Chyba Warszawiakowi bliżej i łatwiej oceniać to jakim jest prezydentem miasta. Patrząc kto tak głośno krzyczy na tym forum przeciwko Kaczce to odniosłem wrażenie, że prozdują użytkownicy z Krakowa. Czy to przypadek? ;>Bienias pisze:Co do kaczki to mieszkam w wawie i jej sytuacja nie jest mi obojetna.
kostek po takim burdelu jakiego narobil Piskorski i PO to Kaczka wyglada obiecujaca a nawet dobrze i w tym momencie nie mam do niego zastrzezen.
Popieram kolegę. Gratuluje neologizmu Cimoszenka - bardzo mi się podoba. Pozwolisz, że będę go używał?Bienias pisze:Dziwi mnie jedynie wysokie poparcie dla Cimoszenki, przeciez to komunista. Poza tym bedzie prowadzi podobna polityke co pierwszy gangster w Polsce Aleksander K!
Jestem pewny ze w drugiej turze zmierzy sie Tusk/Kaczynski kontra Cimoszewicz. ja napewno bede szedl za prawica
Pisakk pisze:Chociaż trwa już interesująca dyskusja to jednak warto przypomnieć słowa Wojewódzkiego, który powiedział, iż dzisiaj wyborcy głosują na zasadzie:
"O! Ten ładny!"
"A ten się ładnie uśmiecha!"
"No, a tamten uczciwy, bo się przyznał, że skłamał!"
"A ten ma wykształcenie!"
"Oooo! Wypas!"
Pisakk pisze:Z wszystkich kandydatów rozważam oddanie swojego głosu na dwóch z nich (trzeba będzie wybrać): Tuska lub Korwina-Mikke. Pierwszy z nich nie posiada może zbyt dużej charyzmy, ale jednak wydaje się człowiekiem rozsądnym. Choć z drugiej strony wydaje się być jakby wystraszony całą tą kampanią . Drugi z kolei szczyci się tym, że nie zmienia stanowiska i wiernie trwa przy swoim. No i dlatego, że przez długi czas był ością w gardle ludzi na stołkach.
Boże...Jak patrze na sondaże to mnie krew zalewa!! Cimoszewicz prezydentem? Chyba czas umierać...
zawdi pisze:meczy mnie ta cala nagonka na post komunistow... to jest po prostu chore, zeby swoj program opierac na wyplemieniu ze spoleczenstwa komunistow. rozejrzyjcie sie... zyjemy w komunie, wszyscy to kapusie, wszyscy. a kazdy jest komunista... choroba... to nawet nie jest zalosne, ja sie tego normalnie boje. posluchajcie sobie kaczora, posluchajcie dorna, spojrzcie co kaczor robi w stolicy... chce nam zrobic pelna cenzure, panstwo katolickie... inne poglady ne maja racji bytu, trzeba kochac boga i solidarnosc, chore, jeszcze raz powiem, chore. krew sie we mnie gotuje jak slysze za kaczor mimo tego ze jest tepy jak lepper, ze rzadzil juz w wawie i narobil syfu, mimo zer okazal sie nietolerancyjna swinia, mimo ze o [polityce nie ma bladego pojecie, mimo ze jest po prostu tepakiem, ludzie chca na niego glosowac...
polujcie sobie na czarownice, polujcie na komunistow... powiodzenia, do tego sie sprowadza program polskiej prawicy, chore!
zajrzyjcie na link w podpisie piwusa!!!
glosowac bede na relige, w drugiej turze jak sie nie dostanie to na cimoszewicza. wole otwartego komuniste, niz tepego, polujacego na czarownice prawicowca, ktory chce zbudowac IV RP, chore!
Bogi pisze:Zgadzam się z Bieniasem.Ogólnie mówiąc nadal w Polsce będzie postkomunistyczna polityka.Wcale nie mam nic do Kwacha, ale muszę przyznać, że jego polityka do końca mnie nie podniecała .Irak, Rosja itp.Kaczy może nie na stanowisku prezydenta, ale może na miejscu premiera chce zrobić gwałtowne zmiany, i jego zapędy do władzy też są dziwne.O ile za polityki Kwacha byliśmy przydupasem to przy polityce Cimoszenki będziemy skazani na Rosję.Kurde, dlaczego komuchy mają u nas tak wielką popilarność, zwłaszcza byli PZPR-owcy ? Może i tamten system miał swoje plusy, ale dziękuje bardzo takim władcom :!
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 lip 2005, 18:42
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 29 lip 2005, 18:47
No to niech Warszawiak poda jakieś konkrety (liczby itp.) Ja nasłuchałem się bardzo wielu szczegółowych informacji nt rządów Kaczora podczas debaty nad absolutorium dla niego...aż strach myśleć co by było, gdyby w takim stylu była rządzona Polska.bellus pisze:kostek pisze:Dzisiaj podam pierwszy argument przeciw Kaczorowi, może reszta dołoży kolejne (w końcu sporo ich jest) -
Prezydentura w Warszawie - wiem, wiem ogólnie zabrzmiało, ale co do konkretów, to myślę, że gdzieś są dostępne stenogramy choćby z sesji rady miasta(?), kiedy to radni debatowali nt wyczynów Kaczora...
Chyba Warszawiakowi bliżej i łatwiej oceniać to jakim jest prezydentem miasta. Patrząc kto tak głośno krzyczy na tym forum przeciwko Kaczce to odniosłem wrażenie, że prozdują użytkownicy z Krakowa. Czy to przypadek? ;>Bienias pisze:Co do kaczki to mieszkam w wawie i jej sytuacja nie jest mi obojetna.
kostek po takim burdelu jakiego narobil Piskorski i PO to Kaczka wyglada obiecujaca a nawet dobrze i w tym momencie nie mam do niego zastrzezen.
Jakieś konkretne sukcesy w tych obszarach?walczyć z przestępczością, bezprawiem, układami etc. To chyba mu się udało, albo przynajmniej jest na dobrej drodze ku realizacji tego założenia.
Tusk - Cimoszewicz, bardoz proszę - bez zastanowienia oddam głos na tego pierwszego.Bienias pisze: Jestem pewny ze w drugiej turze zmierzy sie Tusk/Kaczynski kontra Cimoszewicz. ja napewno bede szedl za prawica
Fajnie brzmi, tylko skąd się wywodzi i czy mimo wszystko Cimoszewisz zasługuje na takie porównania?Bellus pisze:Popieram kolegę. Gratuluje neologizmu Cimoszenka - bardzo mi się podoba.
Duże uproszczenie, ale mimo wszystko w pewnym stopniu się zgadzam.zawdii pisze:wole otwartego komuniste, niz tepego, polujacego na czarownice prawicowca, ktory chce zbudowac IV RP, chore!
Ja, który również mam poglądy raczej prawicowe, nie odczułem tak wypowiedzi zawdiego. Co do Kaczora ma zdecydowaną rację... Cimoszka będzie z pewnością lepszym prezydentem...Bellus pisze:JEszcze parę uwag mam do Ciebie taki za tolerancją jesteś niby a z twojego postu bije wręcz niechęć i nietolerancja dla poglądów prawicowych (takich jak np ja reprezentuje).
Tak, niech preziem zostanie Kaczor...Bellus pisze:POlityka względem Rosji ---> Bardzo trudna sprawa, Skrajności są niebezpieczne. Jednak to dzięki kontrowersyjnym decyzją politycy wpisują się do podręczników historii.
kostek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 lip 2005, 22:48
Co do stylu rzadzenia kaczora to pozostawia on wiele do zyczenia ale taki zly nie jest. Absolutorium to byla bitwa polityczna w ktorej zwyciesko a jednakkostek pisze:
No to niech Warszawiak poda jakieś konkrety (liczby itp.) Ja nasłuchałem się bardzo wielu szczegółowych informacji nt rządów Kaczora podczas debaty nad absolutorium dla niego...aż strach myśleć co by było, gdyby w takim stylu była rządzona Polska.
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 30 lip 2005, 4:08
Bienias pisze:trzeba pamietac ze jak narazie za jego rzadow nie bylo praktycznie zadnej wiekszej afery a to mnie cieszy. nie ma jak czysty prezydent
Pisakk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 30 lip 2005, 8:48
Mefiu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 lip 2005, 12:10
a w moich oczach tylko zyskal. W 100% sie z nim zgadzalem i wtej wkesti bede nie ugiety.Pisakk pisze: Większej może nie, ale zabronienie organizacji Parady, która i tak się odbyła nie stawia go w korzystnym świetle. Zakazywanie homoseksualistom czegoś dlatego, że są homoseksualistami jakoś do mnie nie przemawia i tutaj zgadzam się z Kostkiem - tylko się ośmieszył.
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 lip 2005, 12:23
Oczywiscie.Pozwolmy im w koncu wyjsc z ukrycia.Bienias pisze:a w moich oczach tylko zyskal. W 100% sie z nim zgadzalem i wtej wkesti bede nie ugiety.Pisakk pisze: Większej może nie, ale zabronienie organizacji Parady, która i tak się odbyła nie stawia go w korzystnym świetle. Zakazywanie homoseksualistom czegoś dlatego, że są homoseksualistami jakoś do mnie nie przemawia i tutaj zgadzam się z Kostkiem - tylko się ośmieszył.
A dam przyklad, chcielibyscie parade ksiezy ze swoimi corkami??
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 30 lip 2005, 12:37
Ze sie pierdola inaczej, to od razu oznacza ze musza wyjsc na ulice, blokowac ruch i wywolywac glupie pytania u innych dzieci?Pisakk pisze:
Większej może nie, ale zabronienie organizacji Parady, która i tak się odbyła nie stawia go w korzystnym świetle. Zakazywanie homoseksualistom czegoś dlatego, że są homoseksualistami jakoś do mnie nie przemawia i tutaj zgadzam się z Kostkiem - tylko się ośmieszył.
Lakier
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 lip 2005, 12:49
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 30 lip 2005, 13:05
Nie.Lakier pisze:Ze sie pierdola inaczej, to od razu oznacza ze musza wyjsc na ulice, blokowac ruch i wywolywac glupie pytania u innych dzieci?Pisakk pisze:
Większej może nie, ale zabronienie organizacji Parady, która i tak się odbyła nie stawia go w korzystnym świetle. Zakazywanie homoseksualistom czegoś dlatego, że są homoseksualistami jakoś do mnie nie przemawia i tutaj zgadzam się z Kostkiem - tylko się ośmieszył.
Nie jest dla mnie żadnym Bogiem tudzież pół-Bogiem. Poprostu to mój faworyt (w sensie mój kandydat, nie faworyt do zwycięstwa) w wyborach prezydenckich i dlatego propaguje Platforme JKM w swoim avatarzeLakier pisze:Kostek, co takiego pokazal JKM ze jest dla ciebie pol bogiem? Chlop moze ma dobre pomysly, ale on mysli ze zrobic Japonie w Polsce co jest przy naszej mentalnosci nie mozliwe.
kostek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 30 lip 2005, 14:42
cloner pisze:NIE POZWOLMY BY POLSKA RZADZILY KACZORY
cloner pisze:ja napisze krotko i na temat : w wyborach prezydenckich najprawdopodbniej glosowac bede na .... Henryke Bochniarz, niestety nie ma ona najmniejszych szans na wejscie do 2.tury, a w 2.turze, hmm, to zalezy kto do niej awansuje, oby nie Religa, chlop sie nie zna na polityce
dlaczego chce glosowac na Bochniarz bo DEMOKRACI.PL to elita
DEMOKRACI.PL to inteligencja
kostek pisze:Kto jest z Krakowa?
kostek pisze:Fajnie brzmi, tylko skąd się wywodzi i czy mimo wszystko Cimoszewisz zasługuje na takie porównania?
kostek pisze:Ja, który również mam poglądy raczej prawicowe, nie odczułem tak wypowiedzi zawdiego. Co do Kaczora ma zdecydowaną rację... Cimoszka będzie z pewnością lepszym prezydentem...
Do załamania naszej gospodarki to doprowadzą socjaliści - komuniści.kostek pisze:Tak, niech preziem zostanie Kaczor...
Jego polityka względem Rosji może doprowadzić do załamania naszej gospodarki ...
kostek pisze:Swoją drogą Kaczor (Jarosław) wydał pół miliona zł. na kampanię antyKwach i AntyRosja, ciekawe skąd miał te pieniądze, przecież wg zeznania podatkowego to biedaczek
Inna sprawa to zachowanie Kaczora po wyroku sądu, który go skazał... Wyglądałoby na to, że Kaczor to alfa i omega a może raczej wyrocznia polskiego sądownictwa... Jego komentarze do tej sprawy to wielki śmiech na sali...
bellus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 30 lip 2005, 14:43
Dziwne sformułowania. Tak jakby Cimoszewicz nie był komuchem.Manumef pisze:Cimoszewiczowi, Kaczyńskiemu, Borowskiemu i komuchom STOP
Nom to że się odbyła to jakieś nieporozumienie świadczące o słabości ustroju. Jak Prezydent czegoś zakazuje to zakazuje - jest to nielegalne - polocia powinna temu przeciwdziałać.Bienias pisze:
Pisakk napisał:
a w moich oczach tylko zyskal. W 100% sie z nim zgadzalem i wtej wkesti bede nie ugiety.
A dam przyklad, chcielibyscie parade ksiezy ze swoimi corkami??
Dla mnie nie ma wątpliwości, że homoseksualizm jest jakimś tam odstępstwem od normy, ergo jest nienormalny.Chlopaczek pisze:Chyba ci z PN chcieli pokazac ze sa tez na swiecie "normalni" ludzie a nie tylko homoseksualisci i dlatego wyszli na ulice.
Lakier pisze:Ze sie pierdola inaczej, to od razu oznacza ze musza wyjsc na ulice, blokowac ruch i wywolywac glupie pytania u innych dzieci?
fanfci18 pisze:Nie chodzi o to ze sie p. inaczej jak to okreslił Lakier tylko chodzi traktowanie ich normalnie w pracy, na ulicy.Inaczej mówiąc o tolerancje.
W jaki sposób nie pozwala funkcjonować normalnie?kostek pisze:Tylko trzeba pamiętać, że fakt, iż " [...] się inaczej" nie pozwala im normalnie funkcjonować w naszym kraju.
bellus
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio