PARADA RÓWNOŚCI
http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php?t=2234&start=0
Dziwne sformułowania. Tak jakby Cimoszewicz nie był komuchem.Manumef pisze:Cimoszewiczowi, Kaczyńskiemu, Borowskiemu i komuchom STOP
Nom to że się odbyła to jakieś nieporozumienie świadczące o słabości ustroju. Jak Prezydent czegoś zakazuje to zakazuje - jest to nielegalne - polocia powinna temu przeciwdziałać.Bienias pisze:
Pisakk napisał:
Większej może nie, ale zabronienie organizacji Parady, która i tak się odbyła nie stawia go w korzystnym świetle. Zakazywanie homoseksualistom czegoś dlatego, że są homoseksualistami jakoś do mnie nie przemawia i tutaj zgadzam się z Kostkiem - tylko się ośmieszył.
a w moich oczach tylko zyskal. W 100% sie z nim zgadzalem i wtej wkesti bede nie ugiety.
A dam przyklad, chcielibyscie parade ksiezy ze swoimi corkami??
Sama parada jak już pisałem wielokrotnie dlamnie jest śmieszna. To w moim przekonaniu taka próba sił i typowo polityczne zagrania środowisk związanych w rózny sposób z "Platformą Lewicy".
Dla mnie nie ma wątpliwości, że homoseksualizm jest jakimś tam odstępstwem od normy, ergo jest nienormalny.Chlopaczek pisze:Chyba ci z PN chcieli pokazac ze sa tez na swiecie "normalni" ludzie a nie tylko homoseksualisci i dlatego wyszli na ulice.
Lakier pisze:Ze sie pierdola inaczej, to od razu oznacza ze musza wyjsc na ulice, blokowac ruch i wywolywac glupie pytania u innych dzieci?
W miarę zgadzam się z Lakierem chodz ja używam trochę innego języka.
Pokażcie mi konkretne cele tej parady?
fanfci18 pisze:Nie chodzi o to ze sie p. inaczej jak to okreslił Lakier tylko chodzi traktowanie ich normalnie w pracy, na ulicy.Inaczej mówiąc o tolerancje.
A nie są traktowani normalnie? Ludzie popadacie w histerię. To że LPR i jej "żołnierze" tak reagują na homeseksualizm to nie oznacza że 90 % społeczeństwa tak myśli. Gwarantuje Ci, że np starsi ludzie tak samo z pewnego rodzaju obrzydzeniem i zażenowaniem patrzą na liżących się na ulicy chłopaka i dziewczyna jek dwóch dziewczyn.
W jaki sposób nie pozwala funkcjonować normalnie?kostek pisze:Tylko trzeba pamiętać, że fakt, iż " [...] się inaczej" nie pozwala im normalnie funkcjonować w naszym kraju.
Moje tak dogłebne potraktowanie Parady służy tylko pokazaniu jej małego sensu i swego rodzaju szkodliwości a tym samym może byc argumentem za Kaczyńskim. A przynajmniej doprowadzić do cześciowej zmiany pogląów jakoby, że Kaczka się zbłaźnił etc.
Skoro musiał wydać zgodę prezydent to trzeba było się liczyć z nie udzieleniem tejże zgody. Co to pisamne prośba o udzielenie zgody to jest pytanie retoryczne tylko dlatego że jakieś tam 3 % ludzi inaczej bawi się w łóźku niż reszta.
Na Boga równouprawnieine to nie jest dawania przywilejów...
mam nadzieję, że albo bardziej szczegłową dyskusję o paradzie przeniesiemy do tematu do którego link dałem na początku albo przejdziemy do następnego wątku.