Re: Boks

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Re: Boks

Post autor: mete » 21 lut 2015, 14:42

Ja bym się walkami z Maidaną nie sugerował tym, że Floyd stracił szybkość i pracę nóg. Dlaczego? Powód jest prosty - FLoyd już przed walką zapowiedział, że będzie walczył inaczej - nie będzie walczył tak asekurancką jak zawsze a pójdzie na wymianę i tak zrobił. Stąd się wzięły głosy (głównie od Roacha), że to już nie ten sam Mayweather, nie ma pracy nóg itp. Z tym, że tak samo było po walce z Cotto. Też Floyd zapowiedział, że będzie walczył agresywnie i tak zrobił. Wtedy też padły głosy, że to już nie ten Floyd, itp. I co się stało? Przyszła walka z Canelo i Floyd w starym, dobrym stylu wypunktował jednego z większych prospektów obecnego boksu (największym bym go napewno nie nazwał).

Jak już jesteśmy przy Maidanie to miał on jeden wielki atut po swojej stronie - przewagę fizyczną. Mógł i próbował stłamsić Floyda. Paquiao tego miał nie będzie. Owszem szybkość ma wielką, ale Floyd też jest szybki a jego timing i obrona są na najwyższym poziomie.

Ja zaznaczam, że wskazując swojego faworyta nie kierują się tym kto się bardziej zdziadział itp. Liczę, że obaj wyjdą najlepiej przygotowani do walki i uważam, że Money po prostu jest lepszym bokserem i to udowodni. Wierzę, że jest w stanie przygotować się do tej walki tak samo dobrze jak do walki z Alvarezem. Uważam, że najlepsza defensywa w biznesie i świetnie kontry znów będą górą nad huraganowym atakiem. Uważam, że walka będzie podobna do walki Floyda z Canelo i Marqueza z Pacmanem i mam nadzieję, że jakikolwiek wynik będzie to po walce nie będzie się mówiło o wałku sędziów.

Uważam również, że trener Mayweathera da mu przewagę nad Roachem Paquiao. Praktycznie każdy bokser Roacha walczy tak samo - atak a o obronie zapomina. Pożałowali już tego Khan, Chavez, Provodnikov czy Paquiao. Sztab Mayweathera natomiast potrafi wykorzystać atuty FLoyda tak, aby dostosować go do rywala i jego stylu.

Wróć do „Inne sporty”