Wybory prezydenckie 2015 - Strona 75

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

W II turze zagłosuję na:

Andrzeja Dudę
28
65%
Bronisława Komorowskiego
5
12%
Nie wybieram się
7
16%
Oddam głos nieważny
3
7%
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Re: Wybory prezydenckie 2015

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 maja 2015, 10:53

Wygląda na to, że jeżeli nie dojdzie do debaty Kukiza to ten poprze Dude. Komunikat jasny. Środowisko Korwina - Berkowicz, Wiplerteż jasno określają swoje preferencje. Brawo!

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 21 maja 2015, 15:17

Według nowego CBOS-u Duda ma 48, Komorowski 44 :shock: Czegoś takiego po CBOS-ie bym się nie spodziewał :shock:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 21 maja 2015, 15:23

piotrcies pisze:Według nowego CBOS-u Duda ma 48, Komorowski 44 :shock: Czegoś takiego po CBOS-ie bym się nie spodziewał :shock:
Mobilizacja elektoratu. Potrafią liczyć i pewnie już się doliczyli, że brakuje. Zresztą, czy już nie przekonaliśmy się, że te wszystkie sondaże można o kant dupy potłuc?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 21 maja 2015, 15:25

Mobilizują elektorat Prezydenta Bulu i Nadzieji. :boruta:
Wg CBOSu frekwencja 72%. Takiej w życiu nie będzie, a jak wiadomo im niższa frekwencja... :)

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 21 maja 2015, 15:27

Duch pisze:Mobilizacja elektoratu.
Albo próba przypodobania się nowej władzy :mrgreen:

Ja wiem, że sondażom nie należy ufać, bo są po prostu kłamliwe, a już ten szczególnie (z wiadomych względów), ale to chyba pierwszy raz, gdy CBOS pokazuje wynik na niekorzyść kandydata związanego z PO (lub samej partii). Choć w sumie teza z mobilizowaniem elektoratu jak najbardziej prawdopodobna.

No ale i tak wygra Bronek, wspomnicie moje słowa :(

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 21 maja 2015, 15:43

http://300polityka.pl/news/2015/05/21/s ... zeja-dudy/

:roftl3: Cóż za poziom Andrzej Duda was wyduda. Ciekawe co powie lemingoza tak dbająca o poziom czy też oburzająca sie na słowa o Komoruskim.

A dwa straszenie zamykaniem kopalń jak się chciało samemu pare miechów temu zamykać to już nawet nie himalaje hipokorzyji. Strasznie Ślązaków, że ktoś ich oszuka po tym
E.B.: Zadzwoniłam do Włodka, czy skończyły się sprawy górnicze, przy których szarpią nam, mieszają… Ponieważ nie chcę się nimi zajmować, a chcę, bo mieszkam, i chciałabym, żeby jakoś tam szło, ale było wczoraj spotkanie i Włodek mówi „Skończyliśmy, ale siedzimy jeszcze w ministerstwie”. A ja pomyślałam, kurde, może i pojechałam do tego ministerstwa, a tam normalnie siedzą i piją w ogóle wódkę (śmiech) cztery osoby i skończyłam z nimi ten dzień świąteczny… Mówię ci, żenada z tym całym górnictwem i z tą gospodarką, po prostu takie zaniedbania… Prawda jest taka, że właściciel, czyli Ministerstwo Gospodarki, generalnie w dupie miało całe górnictwo przez całe siedem lat. Były pieniądze, a oni, wiesz, pili, lulki palili, swoich ludzi poobstawiali, sam wiesz, ile zarabiali i nagle pierdyknęło. A ja to słyszałam naprawdę od roku, to na pewno. Tylko to nie jest moja kompetencja… Jest Tomek, który ma się tym zajmować, Tomczykiewicz. Tak zaczęli do mnie z tą kompanią chodzić, no to jest kwestia wszystkich spółek, nie tylko kompanii, która jest w sytuacji tak tragicznej…
To już nawet nie wiem jak nazwać.

Jak Bronkowe jazdy o politycznych frustratach co chcą zmienić kontystyuacje, o zmienianiu pogldów z wybory na wybory etc.

W normalnym systemie medialnym to obstawiam, że PO byłaby dziś na poziomie poparcia Palikota. Przecież starczy zrobić jeden materiał w którym zestawi się oskarżenia ze strony PO PisU straszenie nim i porówna do rzeczywistości. Czarno na białym pokazać, że wszystko o co PO oskarża PIS robi w rzeczywistości sama i goście są skończeni.

A argumentów innych poza straszeniem PIsem to oni nie mają. Widzieliśmy to podczas ostatniej debaty rzekomo wygranej przez Brąka. Chwalenie się swoimi osiągnięciami? Odnoszenie się do swojego programu? A skąd. Pis to, tamto, sramto, kto za panem stoi bla bla. Reżimówki robią z tego wygraną i lemingoza powtarza. Normalny system medialny media pokazują jakie to głupoty lemingozy nie ma i PO nie ma.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 maja 2015, 17:30

Szczęść Boże :) :wink:

Widzę, że na forum po staremu :D W dyskusję się nie wdaję, ale rzucę link, nie wiem czy już jest na forum a sprawa godna uwagi.

http://www.wykop.pl/ramka/2559441/moje- ... przez-abw/

I niby za PiS było państwo policyjne? Koleś robi delikatną satyrę i od razu ABW na karku. Nie trzeba tego komentować.

Nie jestem przekonany do Dudy, ale to ostatecznie przekonało mnie żeby zagłosować przeciwko Bronkowi.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 maja 2015, 18:26

Witamy człowieka bez honoru.
Musi się robić gorąco w obozie prawicy, skoro nawet takie pozbawione godności osobistej osobniki wracają na forum po domaganiu się usunięcia swojego konta i zniknięcia na wieczność z tego forum.
Dla przypomnienia: http://swiatpilki.com/forum/viewtopic.p ... ow#p932958

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 maja 2015, 18:34

:angry2:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 21 maja 2015, 18:38

Tego posta Wilmore miał chyba przygotowanego w wordzie od razu po napisaniu tamtego przez Franza. W końcu mógł użyć :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 21 maja 2015, 18:50

Ale mu dowalil. O jak mu cisnienie zeszlo. A jaka radosc. Od razu na sercu lzej.
A o tej godnosci i honorze, to juz w ogole pocisk najgorszy z najgorszych.
Widze postepy. Jeszcze tylko sie musi nauczyc odrozniac lewa noge od prawej.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 21 maja 2015, 19:16

Niebywałe przed debatą. Laurka Kasi Kolendy Zalewskiej o PBK wielki opozycjonista, wielki poseł wszystkich kadencji,a na przeciwko hejt i żyg Sobieniowskiego na Dudę. Na debacie też będzie ciekawie. Liczę jedynie, że Rymanowski pokaże klase.

Jak Andrzej to ogarnie wszystko i w niedziele wygra przy takich mediach to będzie coś niesamowitego.

Notabene powinni mu to pokazać przed wejściem. Niech wejdzie na wkurwie.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 21 maja 2015, 19:23

To nie są reżimowe media, że tak zacytuję klasyka :mrgreen:

Cóż, cholernie silny front w mainstreamie, front obalenia kandydatury Dudy, coś czuję, że ostatecznie uda się Andrzeja - cytując dzisiejszy spot - wydudać, cokolwiek to znaczy.

Awatar użytkownika
Neris
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Neris » 21 maja 2015, 19:25

Wystrychnąć na dudka pewnie.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 21 maja 2015, 19:26

Jest w sieci film, gdy ktoś dzwoni do sztabu PBK, by spytać, co to znaczy, ale tam nie wiedzą :lol2:

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”