Dzieje się pod kątem transferów. Woodwardowi zrobiono zdjęcie na spotkaniu z Mourinho i agentem Cecha.
Jeśli De Gea musiałby odejść to nie wyobrażam sobie lepszego następcy od Petra. Czech może nie byłby tak efektowny jak Hiszpan ale lepiej potrafi dyrygować obroną i jego doświadczenie w PL jest nieocenione. No i po 2 latach może nie chciałby uciekać. Nie lamentowałbym po takiej zamianie.
Swoją drogą ciekawe jak karuzela trenerska w Realu wpłynie na De Geę. Odejście Carlo może tu coś skomplikować. Byle szybko się określił, najlepiej po niedzielnym meczu bo ostatnie czego potrzebujemy to saga transferowa do sierpnia. Van Gaal zasugerował, że w poniedziałek będzie rozmawiał z poszczególnymi graczami więc jest szansa, że będzie jasne na czym stoimy.
Dupa Gundogana wrzuciła zdjęcie z tablicą lotów, na której jest lot do Manchesteru. Może to nic nie znaczyć, biorąc pod uwagę wcześniejsze ploty kto wie czy jednak Ilkay faktycznie nie jest klepnięty.
Od dwóch dni media mocno łączą nas ze Schweinsteigerem, któremu został rok kontraktu. Sam Guardiola ponoć nie wykluczył odejścia Bastiana. Szczerze, to wyobrażałem sobie bardziej perspektywiczne zastępstwo. Niemiec jest jednak w stanie pograć na wysokim poziomie kilka lat więc taki ruch by mnie nie zdziwił.
/edit
jest dementi, że to nie był jednak agent Cecha na spotkaniu Eda z Mourinho. Pytanie o kim innym mielibyśmy gadać z Chelsea? Poza Rafaelem nikt inny nie przychodzi mi do głowy.