AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2652

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 sie 2015, 1:46

Według Pedulli klauzula odejścia Soriano wygasła 18 sierpnia. Jeżeli to prawda to brawo za timing w naszym wykonaniu :rotfl4:

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 25 sie 2015, 3:54

Dla mnie to jest w ogole nie pojete zeby nad transferem jakiegos Soriano rozmawiano tyle czasu, jeszcze to info o klauzuli. Albo to jest zmylka przed innym transferem albo Łysy zidiociał do reszty.

Montolivo gdzies w knajpie podobno rozmawia z Juve. Pedulla.

Wysłane z mojego XT1072 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 sie 2015, 8:52

#SKY: Milan have hired a bodyguard to look out for Balotelli, who will monitor him 24 hours a day.
#SKY: Milan have added a clause in Balotelli's contract that if he doesn't respect certain rules of conduct his contract will be terminated.
Jak z 3-letnim dzieckiem...normalnie cyrk. BTW podobno Balotelli to "przysługa" dla Raioli, który łaskawie za rok umieści Ibre w Milanie. Tylko, że rok to dość spory odcinek czasu...

Na red and black forum rozszyfrowali skrót b2b odnośnie naszych pomocników tego typu - bench to bench :)

IMHO jak do piątku nie będzie klasowego pomocnika to już nikt taki nie przyjdzie. Wiem, że okienko do poniedziałku, ale raczej nie wierzę w dobry transfer "last minute" - chyba że taki w stylu Nocerino, Bonaventury, itp.

Przy okazji - nie lubię Monto za jego zachowanie, ale będą jaja jak jego oddadzą (patrząc na ostatni występ De Jonga) a Nocerino zostanie w klubie.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 25 sie 2015, 9:15

a tak w ogole to czemu sie mówi o oddaniu monto tzn przez rozwiązaniu z nim kontraktu? jak juve go chce to niech juve za niego zaplaci, a nie żadne rozwiązywanie kontraktów.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 25 sie 2015, 10:24

Za rok to niech się Raiola w dupę pocałuje, chociaż trudno mi uwierzyć w tą plotkę. Mimo całej niechęci do Gallianiego, nie sądzę by zgodził się na taki absurd. Poczekajcie rok a w zamian weźcie na chwilę Mario.

Naprawdę ciężko mi pojąć, jak można od dupy strony zaczynać mercato, mieć tylko 8 dni jeszcze i wciąż jednego pomocnika w kadrze, który coś soba reprezentuje. Wydając przy tym prawie 100 mln.

Jak Montolivo chcę do Juve to niech idzie, ale może dość robienia przysług wszystkim dookoła. Niech zapłacą lub jakaś senowna wymiana.
Wiecznie gdy chcemy kogoś sprzedać to trzeba dopłacać, oddawać za darmo, po koleżeńsku schodzić z ceny.
Niektórych przysług, my, do tej pory pozbyć się nie możemy.

Za rok mistrzostwa, Monto będzie chciał do kadry, więc większym problemem będzie trzymanie go na ławce niż oddanie. Rozumiem chłopa, ma umiejętności ale u nas już chyba nie wystrzeli. Z niewolnika nie ma pracownika. Najpóźniej w Styczniu się z nim pożegnamy, chyba że złapie formę życia.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 sie 2015, 11:02

Ja po prostu nie mam wytłumaczenie dlaczego w ogóle w klubie rozważono taką opcję jak Mario. Albo jest drugie dno (Ibra, lub po prostu Raiola jakiś transfer dla nas negocjuje jak z Robinho było - w co nie wierzę) albo nasz zarząd to nadal cyrk i chyba tylko wejście Bee może coś zmienić. Po prostu nie widzę racjonalnego wytłumaczenia powrotu Balotelliego - ani sportowego (gość jest bez formy i bez okresu przygotowawczego), ani przyszłościowego (brak klauzuli + trudno wiązać jakąkolwiek przyszłość z nim), ani finansowego (nie jest to darmowy deal).

Czysta przysługa dla Raioli i nic więcej. A Raiola ma nas daleko w dupie...

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 25 sie 2015, 11:30

W skruszone słowa Mario nie wierzę, ale trzeba mu, i nam, życzyć powodzenia. Sinisy zresztą też, to on się będzie użerał, nie my.
Finansowo płacimy mniej niż Matriemu, więc jeśli okaże choć tyle zaangażowania co kiedyś, to jest gwarantem kilku goli. Zresztą potrafi też walić gole z niczego.
Zobaczymy.

BTW: Nie wiadomo kto nie chciał tej klauzuli kupna, Galliani, Liverpool czy Raiola.
Milan Stuff ‏@ACMilanNorway

Berlusconi has blocked the #Soriano deal. He's not convinced by the midfielder, according to Corriere della Sera.
Wg tych samych dziennikarzy Silvio był wściekły po meczu z Fiorentiną. Wydane zostało 83 mln a, w meczu, efektów nie było widać.

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 25 sie 2015, 12:47

Ciekawe tylko czy zażąda porządnych transferów czy się po prostu weźmie za ustalanie składu. Podobno skład obrony mu nie pasował. Lepiej żeby wyniki przyszły bo szybko zrobi się syf.

Ahh, chyba że bramka nr 3, za dużo my wydali i koniec mercato.

Ten wątek robi sie strasznie pesymistyczny. Może w końcu doczekamy sie światełka w tunelu.

Wysłane z mojego XT1072 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 25 sie 2015, 13:03

Jutro znów mają siąść do rozmów z entourage (nie wiem po co) Witsela.Trzeba bezpośrednio do Zenita uderzać.

Długa dyskusja tutaj, jedna rzecz na, którą zwrócił uwagę Wilmore, a która wydaje się istotna.Jeśli nie przyjdzie gracz w charakterystyce Witsela i jeśli oddadzą tego nieszczęsnego Montolivo to nie wróżę sukcesu tej drużynie.Zaś jeśli przyszedłby Witsel to jakieś tak rozwiązanie by było, ale zaś jak Belg wypadnie za kartki/kontuzje to zostajemy z taką samą koniną jaka była w meczu z Violą.Wiem, że nie da się wszystkiego naraz załatwić, mercato to nie koncert życzeń, ale jeden Witsel to nie jest remedium.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 sie 2015, 13:44

Ciekawi mnie co oznacza veto Berlu. Transfer mocniejszego gracza czy może zdenerwowanie Berlu i koniec inwestycji? Oba scenariusze realne. Natomiast mam nadzieję, że jeżeli nie podobała się mu obrona to nie porzucimy pomysłu sprowadzenia pomocnika na rzecz obrońcy. Pomocnik to absolutne minimum.

Można zaryzykować stwierdzenie, że wreszcie Berlu zablokował ten transfer to trzeba jeżeli to prawda oczywiście.

Dla mnie czy Monto zostanie czy nie (a wiele wskazuje, że nie) to potrzeba dwóch pomocników. Po pierwsze nie przekonują mnie obecne opcje a po drugie tak jak zauważył EnJoy w przypadku kontuzji/kartek Witsela znów jesteśmy w dupie. No i niewiadomo co z NDJ - czy to był jednorazowy mecz czy zwiastun znacznej obniżki formy.

Realnie patrząc to przydałby się Witsel i Moutinho, ale to raczej sfera marzeń. Jak Witsel przyjdzie to będzie cud. I skończyliby w końcu z tymi pośrednikami i złożyli porządną ofertę Zenitowi.

No, ale tak jak pisałem - zawsze można Mario na b2b ustawić :) kartki łapie jak gracz tej charakterystyki, wysoki, murzyn. Prawie jak Toure :)

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1940

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 25 sie 2015, 13:52

Galliani był skłonny wydać ok 40 baniek na Kondogbię a kiedy nie udało się go kupić to zamiast wyłożyć kwotę trochę mniejszą na Witsela to zrobił się problem i nie bardzo rozumiem dlaczego.
Podobno ma przyjść ktoś z trójki Illarramendi-Witsel-Gundogan.Wiadomo że z tej trójki Axel to konieczność na wczoraj ale gdyby jeszcze udało się kupić niemCa byłoby genialnie.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2015, 14:22 przez Conrado, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1940

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 25 sie 2015, 13:55

mete pisze:No, ale tak jak pisałem - zawsze można Mario na b2b ustawić kartki łapie jak gracz tej charakterystyki, wysoki, murzyn. Prawie jak Toure
No niby racja z tym że Toure gra jakby mu się nie chciało a Mario się po prostu nie chce grać :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 sie 2015, 13:56

Gundogan nie ma szans, Illaramendi nic nie gwarantuje a dodatkowo wraca do Sociedad. Jedyna realna opcja dla nas w to okienko to Witsel i jak to spieprzą to będzie krucho.

Właśnie mnie to ciekawi z Kondogbią. Rozumie, że chciał wydać te 40 baniek, bo to gracz brakujący do naszej pomocy a dodatkowo niesamowicie rokujący, ale skoro się nie udało to trzeba kupić kogoś innego a nie rozdrabniać się na drobne. Nie wiem o co chodzi z tą pomocą...

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 25 sie 2015, 14:01

Lepiej niech Montolivo zostanie do Stycznia, wolę unikać "panic buy" w wykonaniu Gallianiego.
Kupno dwóch pomocników(DM i B2B) jest nierealne, w tych kilka dni. Gdyby ktoś nie zauważył, pozycja, AM też u nas kuleje, co razem daje 3 pomocników. Powiedziałoby się na już ich potrzeba, ale to pobożne życzenia.

Może jak przepakowali atak to teraz zajmą się tym od czego powinni zacząć już rok temu. Liczę, że w Styczniu od pomocy się zacznie Galliani zabierać a nie szukać następców Matriego i Cerciego.

Mario nie będzie miał prezentacji, boją się obydwaj( z Gallianim) stanąć oko w oko z kibicami :rotfl:
Ostatnio zmieniony 25 sie 2015, 14:06 przez seba82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 sie 2015, 14:05

Powiedzmy sobie szczerze - jeżeli przyjdzie jeden klasowy pomocnik to będzie cud. Skoro w 2 miesiące nie zrobili nic w tej kwestii to wątpię by w tydzień zdziałali wiele. Tylko mam nadzieje, że jak już trafi do Nas pomocnik to będzie to taki, który nam jest potrzebny a nie taki, który akurat będzie na rynku. I właśnie teraz obawiam się najbardziej dwóch scenariuszy - albo brak klasowego b2b albo jakieś panic buy a'la Galliani.

Powiem szczerze, że jakoś niw podzielam wiary wielu fanów w Gallianiego i jego asa w rękawie w tym momencie. Może się mylę. Dla dobra Milanu obym się mylił.

I tak się zastanawiam co o tym sądzi Bee i jego konsorcjum. Zakładając, że wejdą do klubu to w jakimś stopniu mizernie zostały wykorzystane również ich pieniądze a za błędy Gallianiego będą musieć płacić też oni.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2015, 14:12 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”