Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1184

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Maccaron
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maccaron » 01 wrz 2015, 17:15

A ja, na podstawie początku sezonu, znajomości Manciniego i świadomości o kształcie kadry Interu, wnioskowałbym, że o ile gra Interu bardzo często prawdopodobnie nie będzie zachwycać, o tyle to jest zespół idealnie stworzony do punktowania w lidze. Bardzo mocny środek obrony, defensywna pomoc i indywidualności w ataku - oczywiście, bardzo jest to zależne od pojedynczych zawodników, ale jednak ten potencjał różnych formacji wskazywałby, że Inter może bardzo ładnie w lidze punktować.
Tak czy siak na papierze zdecydowanie najlepsze mercato we Włoszech patrząc na to jakie były oczekiwania a jak się to skończyło.
Ja jestem absolutnie zachwycony tym, co zrobił Sabatini w to okienko. MISTRZ. Choć Inter bardzo się wzmocnił bez dwóch zdań.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 wrz 2015, 18:24

Ale ja nie ukrywam, że Roma przeprowadziła świetne mercato. Może nawet najlepsze. Chodzi mi o to, że na początku nie było wielkich oczekiwań wobec Interu. Jak sobie przypominam maj/czerwiec to nikt chyba nawet nie marzył o takich wzmocnieniach jakie dokonano. Tak że względem oczekiwań Interu mercato wypadło najlepiej - małe oczekiwanie a duże wzmocnienia. W Milanie zupełnie odwrotnie. W Juventusie podobnie. Roma po prostu zrobiła mercato na miarę oczekiwań.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 01 wrz 2015, 19:07

Ja jestem absolutnie zachwycony tym, co zrobił Sabatini w to okienko. MISTRZ.
Akurat tego zachwycania się nad transferami "do" zrozumieć nie potrafię. Solidne mercato, ale mówienie o mistrzostwie to jakieś totalne nieporozumienie. Nie zaprzeczam, że zakup Salaha, Dzeko I Falque to bardzo dobre transfery, ale biorąc pod uwagę fakt, że wyżej wymieni zawodnicy byli na wylocie, a konkurencja była niewielka to trudno mówić o wielkim sukcesie. Poza tym pomoc jest mało konkurencyjna, co w świetle nieuchronnych kontuzji, liczby meczów do rozegrania oraz wieku podstawowych zawodników budzi uzasadnione wątpliwości co do formy w przekroju całego sezonu. Oczywiście nikt nie zwraca na to uwagi, bo personalnie wygląda to bardzo dobrze, ale patrząc z perspektywy sezonu, zagrożeń z tym związanych jest to duże zaniedbanie. Na duże słowa pochwały zasługują natomiast sprzedaże, bo zbycie Romagnoliego i Barolacciego do Milanu za kwotę zbliżoną do 50 mln euro to absolutny majstersztyk.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 183

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 02 wrz 2015, 2:05

Mercato Romy i Interu rozni przede wszystkim skala.
W przypadku Rzymian mozemy mowic o powaznym przemeblowaniu ataku, ale w pozostalych formacjach co najwyzej wprowadzono korekty. Inter to juz totalna inwersja. Zakonczona tak, ze mamy potencjalnie nawet 8 nowych graczy w polu. Przy tym warto zauwazyc Ausilio wykazal sie spora elastycznoscia. Bo mamy i trwajacy 86 dni transferowy maraton z Perisiciem. Mamy tez bardzo dynamiczne negocjacje w sprawie Kondogbi. Warta uwagi jest sama kocowka okienka. Gdzie bylo umiejetne wykorzystywanie sytuacji czy nawet ich kreowanie. Miedzy innymi w skutek transferu Perisicia mozliwa stala sie sprzedaz Hernanesa. Pomimo osiagniecia wstepnego porozumienia z Doria w sprawie Edera zabezpieczylismy sie pracujac nad alternatywnymi opcjami.
Nie wszystkie transfery wypala, ale nie sposob nie zauwazyc, ze Ausilio wykonal gigantyczna prace. Szczegolnie jest to widoczne na tle celebryty zza miedzy, ktory dysponowal nawet wiekszymi srodkami.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 wrz 2015, 10:45

Nawet większymi? Przecież my nie mieliśmy żadnych środków, wydaliśmy niewiele więcej niż zarobiliśmy.
Jak na jedyny klub na świecie, który przejmuje się FFP (lub udaje że się przejmuje) meracato na papierze wygląda bardzo dobrze. Oddaliśmy 1,5 piłkarza z pierwszego składu, a pozyskaliśmy w należności jak to Mancini ustawi 6-8 robiąc to praktycznie bezkosztowo. Te 7,5 baniek to nawet dla takiego gołodupca jak Thohir to nie jest wielka kasa.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 02 wrz 2015, 11:03

Jak można Thohira nazywać gołodupcem to ja nie wiem, gość kupił Inter za blisko 300 mln euro, dodatkowo kolejne 300 wydał na pokrycie długów. 600 mln euro wydane w jednym roku to rzeczywiście jest nędza. Thohir to przedsiębiorca, w dodatku Azjata, a ci kochają się bogacić. Na ekonomi zna się jak mało kto. Zresztą ja w pełni popieram jego działania, które wzmacniają drużynę, lepsze pozyskanie takich graczy jak Jovetić i Kondogbia za 45 mln niż Martiala za łączną sumę 80. Jak wrócimy do LM to będzie tylko lepiej, lepszy marketing, lepsze pieniądze od sponsorów, otwarcie na nowe rynki, i kasa na transfery. W pełni rozumiem Thohira, kupił podupadającą firmę, i teraz powoli sprawia że ta firma staje na nogi, w to okienko akurat stracił około 8 mln, ale zapewne wie, że w następnych latach na Interze będzie już tylko zarabiał, zwłaszcza jak Milan wyniesie się ze GM a Thohir odnowi stadion.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 02 wrz 2015, 11:14

, dodatkowo kolejne 300 wydał na pokrycie długów
Nie spłacił długów. Po prostu z jego inicjatywy wszystkie długi wierzytelności zostały nabyte przez jeden bank. Jednym słowem wszystko zostało skonsolidowane w jednych rękach.
w to okienko akurat stracił około 8 mln
Stracił znacznie więcej.
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2015, 11:16 przez MarcinW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 wrz 2015, 11:14

Nie użyłem tego określenia w negatywnym sensie, wręcz przeciwnie. Na początku okienka wydawało się, że Thohir rozbił bank i będzie szastał kasą jak Milan, ale na koniec okazało się bilans zysków i strat wyszedł praktycznie na zero. W tej sytuacji nie musimy się bać jakiegoś kataklizmu ekonomicznego w przypadku braku awansu do Ligi Mistrzów w przyszłym sezonie.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 02 wrz 2015, 11:27

Nie spłacił długów. Po prostu z jego inicjatywy wszystkie długi wierzytelności zostały nabyte przez jeden bank. Jednym słowem wszystko zostało skonsolidowane w jednych rękach.
Thohir na wejściu spłacił 260 mln długu, reszta jest tak piszesz.
Stracił znacznie więcej.
no ciekawe ile ? wszystkie portale zgodne że bilans zatrzymał się na -7,5 mln, ale zapewne wiesz lepiej, więc zarzuć jakimś dobrym źródłem.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 02 wrz 2015, 11:57

no ciekawe ile ? wszystkie portale zgodne że bilans zatrzymał się na -7,5 mln, ale zapewne wiesz lepiej, więc zarzuć jakimś dobrym źródłem.
Przytaczasz straty z okienka transferowego, jako okoliczność uzasadniającą większe wzmocnienia w następnych latach. Jednakże na taką okoliczność należy uwzględnić w rachunku wszystkie straty, a na tym się nie kończy. Nie chce mi się szukać, ale straty z poprzedniego sezonu wyniosły kilkadziesiąt milionów. Zapewniam Ciebie, że jak nic się w tym aspekcie nie poprawi to nie będzie bogatego okienka.
Thohir na wejściu spłacił 260 mln długu, reszta jest tak piszesz.
Z tego, co mi wiadomo to nie spłacił żadnych długów tylko je skonsolidował, ale nie chce mi się szukać, więc niech będzie tak jak mówisz.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 02 wrz 2015, 12:11

Martiala za łączną sumę 80.
nic takiego nie miało miejsca.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 02 wrz 2015, 12:27

Zapewniam Ciebie, że jak nic się w tym aspekcie nie poprawi to nie będzie bogatego okienka.
Jak pokazuje życie, nam nie potrzeba bogatego okienka by porządnie wzmocnić/wymienić zespół. Fundamenty mamy, teraz wystarczy że będziemy ściągać jednego topowego gracza na sezon i po problemie, do tego nie potrzeba kosmicznych pieniędzy, wystarczy popatrzeć, że w przyszłym sezonie ubędzie nam Nagatomo, Ranocchia, Vidic, i być może D'Ambrosio. Albo któregoś wcześniej sprzedamy albo odejdą sami i zaoszczędzimy na kontraktach.
Jeszcze odnośnie tego co napisałeś, że mamy straty z poprzednich sezonów, owszem to prawda, nie da się tego ukryć, ale od tego jest LM żeby zniwelować te straty, jak już wspomniałem po Thohirze widać, że to dobry gospodarz i gdyby nie miał okazji zarobienia na Interze nie wchodził by ten interes. Jak przejmował klub to pisałem, że zajmie kilka lat zanim naprostuje finanse i wyjdzie na czysto, a w dodatku żeby jeszcze zacząć zarabiać to Milan musi jak najprędzej opuścić GM żeby przebudować stadion. Inną kwestią jest to czy dostaniemy się do LM, bo jeśli znowu w tym sezonie odpadniemy w przedbiegach to rozłoży się to wszystko w czasie, a to już nie będzie fajne.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 wrz 2015, 13:17

Pomijajac bramkarzy, którzy sie ostali w calosci, Inter jest w stanie zmontowc calkiem mocna 11 z zupelnie nowych graczy. To pokazuje skale zmian do jakich doszło w Interze.

x; Montoya, Miranda, Murillo, Talles; Kondogbia, Melo; Biabiany, Ljajic, Perisic; Jovetic

hajlowy88
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hajlowy88 » 02 wrz 2015, 15:19

Mocną? Zwykłe przeciętniaki, poza Kondogbią, który i tak póki co nic specjalnego nie pokazał, niechciane w swoich klubach.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 wrz 2015, 15:24

hajlowy88 pisze:Mocną? Zwykłe przeciętniaki, poza Kondogbią, który i tak póki co nic specjalnego nie pokazał, niechciane w swoich klubach.
Eee panie, moze i ich nie chcieli, ale Mirande i Joveticia nazwac zwyklymi przecietniakami to grzech. Zwlaszcza Brazylijczyka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”