Przecież nie piszę, że mają nie uprawiać tego sportu. Tylko to mają być Mistrzostwa Europy. Po to są eliminacje, aby wyłonić ścisły top, który ma zagrać o złoto. Nie zabraniam tego słabszym, ale najpierw muszą awansować. Teraz to uczynią, ale przy pomocy nowych reguł.Dr.Football1 pisze:Wbrew pozorom pilka nozna nie jest zabawa tylko i wylacznie dla elit, a sportem dla wszystkich i to wlasnie tym tokiem rozumowania poszla UEFA, podejmujac te znakomita decyzje o powiekszeniu liczby ekip na EURO.
Tak, bo ten zespół napsuł krwi w grupie Szwedom (w jednym meczów odebrano im nawet gola na 1:0 w końcówce rywalizacji), pokonał nas, czy Węgrów. Nie awansował jednak z pierwszego miejsca, bo ostatecznie okazał się gorszy od Trzech Koron, ale ograł w barażach Turcję. Dzisiaj zamiast baraży miałby od razu pewny awans, a my, pomimo że w tamtych eliminacjach graliśmy dosyć słabo, to zgodnie z zasadami wciąż mielibyśmy szansę wyjazdu do Portugalii. Przecież to zasadnicza różnica i dlatego taka Łotwa jest atrakcją, bo dokonała czegoś, na co niejeden zespół, który zajmie dzisiaj drugie/trzecie miejsce, nie stać było od lat.Dr.Football1 pisze:Sam pisales, ze Lotwa byla atrakcja.
Akurat to sobie wypraszam, bo jestem daleki od bravosportowej podjarki, ale ok - pisz, jak uważasz.Dr.Football1 pisze:Ja wiem, ze dla niektorych tutaj futbol konczy sie i zaczyna na LM i Gran Derbi, ale bez przesady.
Kwestia taka, że podałem przykład Egiptu. Na naszym gruncie jest to samo jest np. z Holandią. Oranje grają totalne dno, ale i tak mają szansę wyjazdu do Francji, bo trzecie miejsce da im baraże. Na poprzednich zasadach ze znacznie większym smutkiem oglądaliby plecy Islandczyków i Czechów. W tym przypadku również nie jestem zadowolony.