Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: maxskr » 23 paź 2015, 15:52

Właśnie ten fakt, że w wieku 23 lat ma właściwie zerowe doświadczenia z Premier League, a przez ostatnie kilka sezonów grywał po kilkanaście meczów ligę niżej budzi u mnie największe wątpliwości. Trochę mi to przypomina casus Cleverleya i jego karierę, który z różnych powodów nie potrafił wejść na konkretny poziom i utrzymać go w regularnej grze w United. Choć Tom na etapie, na którym jest teraz Lingard miał za sobą więcej doświadczeń i był po prostu lepiej oszlifowanym materiałem. Nie chciałbym, żeby okazało się, że jest to piłkarz grający świetnie w meczach o nic jak w przedsezonowych tournee, a będący przeciętniakiem w poważnej piłce. Jednak trzeba przyznać, że za dużo prawdziwych szans w United to on nie otrzymał.

Cholernie przydałby się Young na mecz z City. Pewnie nie zdominowałby meczu, ale prawdopodobnie zapewniłby jakiś poziom na tyłach i w ofensywie. Przede wszystkim pozwoliłoby to na przesunięcie Martiala na atak, bo z dwojga złego chyba lepiej, żeby Rooney grał jako drugi napastnik jeśli i tak jest skazany na granie. Nie wiem czemu, ale dziwnie spokojny jestem o postawę United w niedzielę. Choć jak najnowsza historia derbów pokazuje, ciężko cokolwiek tu przewidywać.

Wróć do „Anglia”