Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: franz » 27 paź 2015, 21:26

Ministrem gospodarki zostanie Paweł Szałamacha - były ekspert Centrum im. Adama Smitha oraz działacz UPR-u, liberał gospodarczy. To tyle jeśli chodzi o gadki na temat socjalistycznego PiS, czy nawet komunistycznego jak twierdzi Korwin.

Na plus likwidacja gimnazjów. Wreszcie ten kretyński pomysł wyląduje tam gdzie jego miejsce, na śmietniku historii.
MazurXIII pisze:A tak na poważnie - średnio mi się podoba zaglądanie od razu do mojej kieszeni, niech się wezmą najpierw za banki, sklepy wielkopowierzchniowe a później robią rewolucję w ściągalności abonamentu. Jednocześnie rozumiem, że stan finansów państwa jest w opłakanym stanie
myhalek_acm pisze:To w tym złego ze powinno to być opcjonalne. Skonczmy wreszcie z marnowaniem pieniedzy ludzi na cos czego widac nie potrzebują. TV odchodzi do lamusa i jest na zakręcie.
Zgadzam się.

Też mi się ten pomysł nie podoba. Fakt, że to PO wprowadziła opłatę audiowizualną (choć w swojej byle jakości, nie potrafili egzekwować prawa przez siebie stanowionego) i teraz PiS zmniejsza ją o połowę. Jednak wolą bym tu jakieś inne rozwiązanie. Choć może dostaniemy wreszcie ciekawą i wolną od badziewia TV, na w miarę wysokim poziomie jak BBC w Anglii.
myhalek_acm pisze:Mazur jeszcze bedziesz klął na te rozwiazania odnosnie sklepow wielkopowierzchniowych i bankow. przeciez te instytucje automatycznie obciaza dodatkowymi kosztami klientow
W jaki sposób. Proszę o analizy rzetelne, naukowe (teoretyczny) i przykłady z praktyki. Np. z Norwegii :)
Ostatnio zmieniony 27 paź 2015, 21:27 przez franz, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”