Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 paź 2015, 15:40
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 29 paź 2015, 16:40
Sprawdź wyżej link, jest z przedwczoraj. Wielokrotnie słyszałem poza tym "na każde dziecko", głównie podczas kampanii Dudy. Zauważ też, że te 22 mld to z wyliczeń PiS.maestro pisze:Ja tam od początku rozumiałem to tak, że chodzi o drugie i kolejne dzieci.
Nie kiedy mówimy o bilansie budżetowym. Nie porównujemy PO z PiS w tym względzie, bo ani PO nie obiecywała, że nagle to się diametralnie zmieni, ani nie miała takich obietnic. Innymi słowy koszta tego o czym mówiono podczas dwóch kampanii znacznie przekraczają to, co możemy uznać za w miarę łatwe do pozyskania.arek_ahig pisze:sugerowałbym używanie wskaźników w relacji do PKB,
Obaliłem wszystko w co próbowałeś mnie wkręcić. Dostałeś dowód od ręki co do wypowiedzi Ziobry, poza tym nie odpowiedziałeś na nic. Ani na kwestię tego, żeby PiS zapowiadał likwidację ulgi na dzieci, ani tego że zapowiadał obniżenie emerytur.arek_ahig pisze: bo bardzo często posługuje się manipulacjami, jednocześnie udając eksperta, w rzeczywistości nie mając pojęcia o czym pisze.
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 paź 2015, 17:28
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 29 paź 2015, 17:30
Nie chcę się zagłębiać w dyskusji ale nie zgodzę się. Sam należę do społeczeństwa i mój odbiór był inny. Założenie chyba powinno być takie, że każdy przed oddaniem głosu na daną partię powinien zapoznać się z jej programem, a z programu jasno wynika co i na które dziecko. Jeśli ktoś idzie na wybory nie znając podstawowych założeń programowych partii, to później są takie niedomówieniaczarny samael pisze:Zresztą my to my, ale odbiór społeczny tej kwestii jest jasny: każde dziecko, brak spadku emerytur, brak eliminowania jakichkolwiek ulg.
maestro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 29 paź 2015, 17:37
coco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 paź 2015, 17:39
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 paź 2015, 17:44
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 29 paź 2015, 17:49
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 paź 2015, 17:51
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 paź 2015, 18:01
Ostatni raz podejmuję się próby odpisania, bo dyskusja z osobą, która cały czas posiłkuje się kłamstwami bądź półprawdami nie ma najmniejszego sensu. W mojej opinii frustracja Kamila zasadna. Wcześniej sam uważałem, że trochę przesadza, ale nie śledziłem dokładnie jego wymiany zdań z czarnym.![]()
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 paź 2015, 18:04
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 paź 2015, 18:08
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 29 paź 2015, 18:09
Gdzie wp za przekręcenie nicka dla MazuraXIII?MazurXIII pisze:quatro - zaraz dostanę 3 wp i bana za arka, Kamila232 i ozoba
Pfff, ja byłem królem strzelców, mistrzem ligi, częścią zespołu przed którym drżeli rywale!Kamil232 pisze:Ty na poważnie Mazur?
Primo Arek to Arek, ja to ja. Od czasów haxballowych wiadomo, że nie jesteśmy jedną osobą. Pomijają kwestię tego, że trudno byłoby nam walczyć razem na boisku jeszcze w przeciwnych zespołach, to po prostu ja byłem lepszy i nie można było powiedzieć, że gramy tak samo czyli jesteśmy jedną osobą
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 paź 2015, 18:14
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 29 paź 2015, 18:15
Te 500 zł będzie wypłacane co miesiąc do ukończenia 18 roku życia.ozob pisze:A dalej ma sie to nijak do realnego kosztu dziecka. Co z tego, ze to 25% rodzinnych budzetow skoro ta kwota ledwo co wystarczy na wyprawkę w pierszym miesiacu życia maluszka. Co zatem z czasem po pierwszym miesiacu gdy budzet rodzin wroci do poziomu sprzed zapomogi. Logicznym jest, ze bedzie tym ludziom ciezej pod wzgledem ekonomicznym.
arek_ahig
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio