Moge pisac tylko za siebie. Nie biore mego lewicowego programu. Pisałem, że z uwagi na fatalną demografie jestem skłonny zaakceptowac pomoc państwa by te demografie poprawić. Juz kilka lat temu w tym temacie takie postulaty zgłaszałem czyli na długo zanim PiS miał to w swoim programie.MGiggs pisze:Podoba mi sie że wysmiewacie lewice ale kiedy trzeba ratować Polske bierzecie mega lewicowy program.
Po za tym jestem zdania, że w obecnym świecie strategiczne sektory gospodarki powinny byc w rękach Polskich. Najlpeiej by było gdyby to były ręce prywatne blisko związane z rządem i ręce patriotyczne (nie takie jak te Kulczyka) ale z uwagi na to, że w Polsce najbogatsi śa w wiekszości typami podejrzanymi to tez jestem w stanie zaakceptować fakt, że bedą one w rękach państwa. Przynajmniej do czasu gdy bedziemy mieli tak jak w Niemczech np bardzo patriotyczną klase biznesową, która bez zgody rządu kierującego się tylko i wyłącznie interesem narodowym nie zrobi niczego co by w ten interes godziło.
Takie czasy. Fajnie by było wrócic do złotego wieku w hisorii ludzkości czyli do wieku XIX w tym względzie ale wszyscy wiemy, że to nierealne.