Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: czarny samael » 09 lis 2015, 22:24

Kamil232 pisze:No tak już dziś pisałeś, że wygrana PiS to w gruncie rzeczy dla was ogromna satysfakcja
Nie umiesz czytać - ten skład to satysfakcja, nie wygrana PiS. A docinki w stylu "wasze rządy" kwituję: :boruta: bo to zwykły objaw ulewania się, o którym pisałem wcześniej :wink:
Kamil232 pisze:LEWICY
11% :wink:
maciek_88 pisze:Wydaje mi się, że jakby lansowany na premiera był Kaczyński a nie Szydło, PiS nie uzyskałby większości. Subiektywne uczucie - mogę się mylić.
Ponad 80% wyborców PiS gdzieś tam wskazało, ze Szydło jest lepszym kandydatem. Nie miała też takiego elektoratu negatywnego jak J.K., więc masz powody tak przypuszczać.
maciek_88 pisze:Tak.
Ja też. Jeszcze więcej jeśli liczyć Duda vs Komorowski. Palikociarze i SLDowcy głosowali na Dudę. U nas za jechanie naszych ustaw przez PO, oni za to że Duda podkreślał prawa pracownicze, a PO jest ogólnie nienawidzona na lewo od siebie za numery z Arłukowiczem i Rozenkiem.
piotrcies pisze:to było pewne, zwłaszcza po
...wejściu na scenę Nowoczesnej. Petru spokojnie 5% zabrał PO. A poza tym dochodzą różne efekty, jak kula śniegowa, głosowanie na lidera, etc.
piotrcies pisze: Moim zdaniem dobra strategia, bo sięgnęli po wszystkie elementy, jeśli chodzi o wyborców.
+1

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”