O futbolu na luzie... - Strona 6676

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6654

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 kwie 2024, 20:55

Słusznie, hazard to nic dobrego. Zaczynasz od zabawy a kończysz na pewniaczkach z Pucharu Egiptu.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3995

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 25 kwie 2024, 20:59

- Przecież dzisiaj żadne ligi nie grają.
- Jak to nie? A irańska i pakistańska?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 kwie 2024, 21:02

Pakistańska liga, jak jeszcze grali, to była moja ulubiona liga pod względem ekip tam występujących i jestem teraz śmiertelnie poważny.

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1152

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 25 kwie 2024, 21:17

Chlopaczek pisze:
25 kwie 2024, 20:46
Niestety nie wiem. Bukmacherka byla dla mnie zrodlem ciaglych rozczarowan dlatego ja rzucilem (kolejny raz i oby tym razem na stale).

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 kwie 2024, 21:20

No dzieki Hannibal jeszcze tylko trzeba do tego przekonac moje konto bankowe.

A wracajac do meczykow to rudy ale wariat.

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1152

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 25 kwie 2024, 21:30

Do hobby się dokłada, ale czego się nie robi dla pasji.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2397

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 25 kwie 2024, 21:53

foden niby tak zawsze w cieniu haalanda i de bruyne, a w zasadzie to jest w tym sezonie najlepszym ofensywnym zawodnikiem city, a przy odrobinie szczesliwszych okolicznosciach (dalsza gra w lm) to i kolo podium zlotej pilki moglby sie zakrecic, tzn. ja bym go tak miejscowil bo ogolnie hypu jak mbappe czy bellingham to on nie ma

chociaz no ten 'faul' po ktorym strzelil dzis z wolnego to niezla parodia

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 26 kwie 2024, 4:02

Wspominałem parę dni temu o Fodenie właśnie, no jest grupka graczy, która potrzebuje jednego dużego występu na turnieju albo runu w Lidze Mistrzów do zrobienia sobie ogólnoświatowego hype'u. Scenariusz, gdzie np. taki Wirtz robi potrójną koronę, potem super fajne Euro u siebie i kończy w okolicach podium balona nie jest wykluczony, to samo tyczy się np. Saki (ale może nie w tym sezonie, bo nie wiem czy Arsena2 ugra coś w lidze).

Tak patrzę na kadrę City: Haaland, Alvarez, De Bruyne, Foden, Bernardo, Doku, Grealish - nawet jak odejdzie Bernardo, to jest już Savio, jeden klasowy pomocnik i nie za bardzo jest tam co już poprawiać, zostaje szukanie ew. upgrejdu za Grealisha, ale Pep to chyba lubi tam rzucić takiego odpowiedzialnego zamulacza, który przytrzyma piłkę. Ale efekt był taki, że ja się cholernie cieszyłem, że Doku dostał w wiadomym dwumeczu połówkę, bo ogólnie dużo groźniejszy gracz, tam chyba po jego akcji padła bramka.

Ciekawe na ile porażka w LM + wzmocnienia Realu ich tam zabolą, bo dwa duże transfery to tam się narzucają same przez się. Ale może Pep wyciągnie wnioski i da większą rolę Doku, gość chyba potwierdził potencjał. No dać tam jeszcze jednego prawonożnego ofensywnego gracza, który może robić dym i gg.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1961

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 26 kwie 2024, 7:12

Bernabeu pisze:
26 kwie 2024, 4:02
De Bruyne,
Podobno może odejść do arabów.
Bernabeu pisze:
26 kwie 2024, 4:02
Grealish
też raczej na wylocie.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 26 kwie 2024, 10:56

Każdy gracz +30 może odejść do Arabii, ale chyba zbyt dobry jest De Bruyne, on po kontuzji ma 6G+14A w 20 meczach, dalej prime, to samo się tyczy Salaha, takich ruchów do Arabii jeszcze nie widzieliśmy. Oni są na tyle dobrzy, że mogą dograć swoje kontrakty i dalej dostać top5 umów w Europie, 34-letni Lewandowski podobno dostał 6. kontrakt w Europie (obecnie), De Bruyne to dalej najlepiej zarabiający City, Salah też ścisła czołówka w Europie, za wcześnie dla obu tak na oko.

Odejście Grealisha - jak wyżej - za to wyszłoby City na dobre, ale może Guardiola tak czy siak ogarnął, że trochę tam przekombinował z sympatycznym Jackiem. Świetnie było widać w rewanżu z Realem, że jednak granie kłodą w ataku i trzema ofensywnymi graczami, gdzie żaden nie ma top dryblingu (Foden, Silva, Grealish) to pewna przesada, Realowi relatywnie bardzo łatwo było się bronić do momentu wejścia Doku. Wiadomo, wciąż piłkarsko potęga pod względem rozegrania, ale lepiej to chyba można poukładać.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6267
Kibicuję: 4rsenal

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 26 kwie 2024, 11:04

A czemu Grealish na wylocie? Gość jest po 1 słabszym sezonie, a raczej wątpię że ktoś rzuci za niego duże pieniądze. Prędzej bym się spodziewał że Pep zrezygnuje z sympatycznego Belga która nie gra w obronie, kilkoma fajnymi dryblingami oszukał świat że się sprawdza, a z racji wieku pewnie uda się im coś za niego wciągnąć.
masacra pisze:
25 kwie 2024, 17:55
#teamGuardiolagoat
Ale trzeba przyznać że Arteta uratował kibicom Liverpoolu ostatnie 2 lata Kloppa. Kończyli byście 2 ostatnie sezony z niczym i bez większych emocji, zaś dzięki Arsenalowi kończycie je szczęśliwi świętując mistrzostwo dla Man City :mrgreen:

Swoją drogą zeszłoroczne wpisy masacry drwiącego z Arsenalu, że frajernia bo - 1) wywalili się w końcówce sezonu 2) na pewnym etapie mieli już kilka pkt przewagi nad City 3) liderowali najdlużej z całej ligi - przepięknie się zestarzały, biorąc pod uwagę że Liverpulek w tym sezonie spełnił dokładnie te 3 punkty. No cóż, Jurgenn Klopp odchodzi jako frajer i nie jest to moja opinia, tylko opinia masacry którą ten uformował pod Artete w ramach napinki, ale na jego nieszczęście Klopp wpisał się w nią w 100% w swoim pożegnalnym sezonie :lol2:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2271
Kibicuję: AC Milan

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 26 kwie 2024, 21:00

Beda jakies dzialy na EURO ?

Mam pytanie odnosnie ''gadzetow'' z okazji turnieju. Chcialbym chresniaka zainteresowac pilka i musze znalezc cos takiego co go zaciekawi. Sa jakies naklejki, albo kolorowanki ktore mozna kupic aby on sam mogl uzupelniac, uczestniczyc w tym ?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 kwie 2024, 21:02

Czteropak Tyskie i flaga "jesteśmy z Wami" na początek wystarczy.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4389
Kibicuję: AC Milan

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 26 kwie 2024, 21:40

Ew koszulki "nic się nie stało"

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 26 kwie 2024, 21:59

🇳🇱🔴⚪️ Arne Slot zostanie menadżerem Liverpoolu!

✅ Fabrizio Romano

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”