Manchester City (zbiorczy) - Strona 68

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 24 maja 2012, 15:54

Chyba bym jednak wolał wypożyczenie do Swansea. Można by się wtedy przekonać jak Szwed poradzi sobie w Premier Leaugue, bo przecież to zupełnie inny poziom niż Eredivisie.

lisek_chz - Guidetti ostatnio pisał na Twitterze, że powoli wszystko wraca do normy i w nowym sezonie powinien wrócić do gry.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 24 maja 2012, 18:47

Według mnie również Swansea byłaby lepszym wyborem.Guidetti był gwiazdą w Feyenoordzie,ale PL to całkiem inna liga zarówno pod względem gry jak i poziomu,więc byłby to dla niego idealny sprawdzian. Nie ukrywam,że osobiście wiążę z nim duże nadzieje i widziałem go w kadrze City na przyszły sezon.Z powodu tej choroby sprawy trochę się pokomplikowały,bo tak naprawdę nie jest znany powrót Szweda na boisko a jeszcze nie tak dawno mówiło się,że może w ogóle nie wrócić do gry.Powrót syna marnotrawnego także nie sprzyja zaistnieniu Johna w City,bo zwyczajnie nie ma dla niego miejsca na dany moment:Tevez,Aguero,Dzeko i Balo-konkurencja kosmiczna.Tym bardziej,że mimo plotek transferowych trzej ostatni na 99% zostaną(Balo nawet na 101% :D ) a w sprawie ewentualnego odejścia Carlosa media milczą.Ja jednak ukradkiem spoglądam w stronę Mediolanu i liczę,że Galliani lub Moratti wyciągną po niego łapy :D
Wracając do choroby Guidetti'ego to strasznie dziwna sprawa:wirus uszkadza mięśnie w udzie,które stają się krótsze od zdrowych o kilka centymetrów a to powoduje problemy z chodzeniem nie mówiąc już o bieganiu,które staje się niemożliwe.Pozostaje życzyć Johnowi szybkiego powrotu do zdrowia i żałować,że nie zagra na Euro,bo być może po świetnym sezonie w Holandii jego talent eksplodowałby na dobre i mielibyśmy 'nowego Zlatana'.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 29 maja 2012, 20:33

Mario Balotelli, napastnik Manchesteru City i reprezentacji Włoch doszedł do wniosku, że jest genialny. Po prostu.

- Myślę, że jestem geniuszem - powiedział Balotelli w wywiadzie dla "France Football".

- Mam swoje życie, swój własny świat. Robię to co chcę, nie denerwując nikogo. Wydaje mi się, że jestem bardziej inteligentny niż większość ludzi.

- Talent, który otrzymałem od Boga, jest cudowny. Problemem jednak jest to, że wszyscy ludzie non stop na Ciebie patrzą i oceniają. Tylko kilka osób na świecie ma taki talent jak ja. Więc tylko kilka osób na świecie ma prawo mnie oceniać - podkreślił Balotelli.
:beer:

Pozytywny koleś. Jak tu go nie lubić.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6316
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 maja 2012, 21:03

Robię to co chcę, nie denerwując nikogo.
No ja się zdenerwowałem kiedy prawie wysłał Songa na roczny urlop, a potem próbował też na niego wysłać Sagne.
Wydaje mi się, że jestem bardziej inteligentny niż większość ludzi.
Co ciekawe tu się z nim zgodzę, choć chyba nie z takich powodów o których on myślał. Inteligencja kojarzy się na ogół z czymś związanym z mądrymi, przemyślanymi i odpowiedzialnymi decyzjami - pod tym względem uważam że Mario ma niemałe braki. Istnieją jedna różne rodzaje inteligencji, np inteligencja emocjonalna czy inteligencja sportowa. Ta ostatnia definiowana jest jako umiejetność wykorzystania swojego potencjału w sporcie (tzn wykorzystanie swojego talentu i warunków). Pod tym względem Mario można uznać za inteligentnego.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 01 cze 2012, 21:13

Kibice Premier League na pewno kojarzą kogoś takiego jak Michael Johnson

http://menmedia.co.uk/manchesterevening ... in-urmston

Poznaliśmy także następcę Garry'ego Cooka,którym został Tom Glick-wcześniej pracujący m.in. w Derby County czy New Jersey Nets(NBA).Osobiście o gościu niewiele mogę powiedzieć,czas pokaże czy to był dobry wybór.
Ponadto media nie ustają w spekulacjach na temat ewentualnych wzmocnień w nadchodzącym okienku transferowym,które moim zdaniem w większości nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.To lato będzie dosyć skromne jak na City :D
Martwi mnie tylko brak nowego kontraktu dla de Jonga i możliwość odejścia AJ-zainteresowany jest Sunderland i zapewne nie tylko.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 cze 2012, 22:34

Podobno ze względu na przejście Hazarda do Chelsea City monitoruje sytuację Gastona Ramireza z Bologny. Młody Urugwajczyk ma kosztować ponoć ponad 20 mln. Gdzieś tam w komentarzach wyczytałem, że podobno (słowo klucz) oferta na 18 mln. została odrzucona.

Tak z ciekawości spytam, dlaczego Mancini nie lubi Adama Johnsona? Chłopak imo ma wszystko by być zmiennikiem Silvy i Nasriego, a nawet bez problemu powinien móc grać w pierwszym składzie przy zwyżce formy. Nie ogarniam tej chęci prowadzenia kogoś na tę pozycję bo to wygląda jak transfer dla samego transferu. Okej, Hazard to zajebisty grajek i tutaj mając okazję kupna można zrobić wyjątek, ale np. na chwilę obecną Ramirez nie jest lepszą opcją od anglika.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 02 cze 2012, 15:37

Sammyy sam się czasami nad tym zastanawiam.Johnson jeśli pojawia się na boisku to zazwyczaj prezentuje się dobrze,czasami bywa nawet wiodącą postacią w zespole Obywateli a mimo wszystko jest rezerwowym.Od czasu powrotu Teveza to nawet z miejscem na ławce jest problem.Pamiętam wypowiedź Manciniego w której mówił iż AJ nie wykonuje na boisku założeń taktycznych jakie są mu przydzielane oraz nie przykłada się w 100% do treningów i chyba w tym tkwi cały problem.Z drugiej strony skoro Balotelli mimo swoich wybryków dostaje szansę to dlaczego podobnie nie jest traktowany Adam?
Z tym,że Bobby Manc go nie lubi do końca nie mogę się zgodzić,bo to Włoch sprowadził go na Eastlands i to on wypromował go w PL.Chyba,że mamy do czynienia z konfliktem na lini trener-piłkarz,ale to niczym nie potwierdzone przypuszczenia.
Wczoraj na polskiej stronie City ukazała się wypowiedź legendy The Citizens Colina Bella odnosząca się właśnie do Johnsona:
Adam nie zaliczył progresu odkąd zatrudnił się w City.Osobiście dałbym mu szansę gry na Euro lecz tak jak mówiłem wcześniej, wiedziałem że nie obejdzie się bez konsekwencji dla niego po transferze do City.Są 2-3 rzeczy, na które zwróciłbym mu uwagę jako trener.Adam jest skrzydłowym, który reprezentuje starą szkołę co mi się osobiście podoba. Jednak czasami powinien słuchać rad dotyczących jego gry i w pełni je wykorzystywać.Johnson potrzebuje osoby, od której mógłby się czegoś nauczyć. W wieku 24 lat nie wie się wszystkiego - trzeba chcieć się jeszcze czegoś nauczyć.W trakcie kariery trzeba stawać się coraz lepszym. Jeśli Adam zamknie się na zdanie innych to nic nie osiągnie.
Słowa te po części potwierdzają teorię iż Johnson nie słucha trenera i najprawdopodobniej tutaj jest pies pogrzebany.

Co do tej oferty za Ramireza to sam napisałeś "podobno" ,osobiście traktuję to w kategoriach kaczki dziennikarskiej.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 03 cze 2012, 10:40

Co ciekawe nasz kapitan stal sie obiektem zainteresowania Manchesteru City.

http://www.nufcblog.com/2012/06/03/manc ... coloccini/

To dodam pare swoich przemyslen na temat mozliwosci dojscia do skutku tego transferu.

Po 2008 roku jak Colo przylecial do Newcastle z Deportivo, mial jedna z najwyzszych gaz pilkraskich na St. James' Park w wysokosci 80-100 tys funtow za tydzien, w polowie tego sezonu obnizyl swoje wymagagnia finansowe do wysokosci 50-60 tys funtow i podpisal dlugoletni kontrakt. Jest jednym z najbardziej docenianych przez kibicow zawodnikow, po dlugich rozmowach i konsultacjach z rodzina ktora sugerowala mu zeby pozostal w miescie ktore go kocha, zgodzil sie na obnizenie pensji i pozostanie w klubie z Newcastle upon Tyne. Dlatego nie chce mi sie wierzyc zeby taka opcja mogla dojsc do skutku, tym bardziej ze Pardew uwaza Colo za najwazniejszy element ukladanki naszej druzyny a sam Colo czuje sie w klubie swietnie :)

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 06 cze 2012, 19:32

Podobno dajemy 25mln. za Javiera Martineza z Bilbao a po EURO 2012 mamy zawalczyć o RvP,również 25mln. i najwyższa! tygodniówka w całej Premier League. Jeśli jeszcze transfer Hiszpana ma jakiś sens tak miejsca dla gwiazdy Arsenalu i reprezentacji Holandii w City zupełnie nie widzę.W ataku już i tak mamy kłopot bogactwa:Aguero,Dzeko,Balo i Tevez a należy jeszcze pamiętać o Guidetti'm oraz Ade i Santa Cruzie choć dwaj ostatni za Mancini'ego raczej nie zagrają.Więc gdzie tutaj upchnąć kolejnego napastnika?Mancini idiotą chyba nie jest i wątpię by doniesienia o najlepszym piłkarzu PL minionego sezonu miały coś wspólnego z rzeczywistością.Zresztą sam Bobby Manc powiedział w jednym z wywiadów,że w lecie ataku wzmacniał nie będzie,chyba,że odejdzie ktoś z wymienionego wyżej kwartetu.
O ile historię z van Persi'm traktuję z przymrużeniem oka tak transfer Martineza już nie.Nie jest tajemnicą,że de Jong w dalszym ciągu nie podpisał nowego kontraktu(obecny wygasa w lecie przyszłego roku) a do tego nic nie zapowiada by miał to zrobić.Jeśli przypomnimy sobie jeszcze problemy City na środku obrony podczas absencji Lescott'a i Kompany'ego z zakończonego nie tak dawno sezonu to wtedy można pokusić się o stwierdzenie,że Martinez może okazać się piłkarzem potrzebnym a wręcz pożądanym gdyż może grać zarówno jako środkowy obrońca jak i defensywny pomocnik.Wartym odnotowania jest również fakt iż jak donoszą media zdolnym wychowankiem Osasuny Pampeluna zainteresowany jest również Man United.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Re: Manchester City (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 cze 2012, 19:34

Martinez jako środkowy obrońca? :o

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 06 cze 2012, 20:17

Z tego co mi wiadomo Martinez to nominalny defensywny pomocnik,ale w razie potrzeby może grać jako środkowy obrońca i na tej pozycji czasami grywał w minionym sezonie w Bilbao.Być może jestem w błędzie,bo specem od hiszpańskiej piłki nie jestem.Może ktoś dobrze zorientowany odniesie się do tej nieszczęsnej pozycji Martineza?

EDIT:Dzięki Doktor.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2012, 20:32 przez ryba_82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 cze 2012, 20:23

W zeszlym sezonie Bielsa wielokrotnie wystawial go na pozycji srodkowego obroncy,a Hiszpan odplacal sie bardzo dobrymi wystepami.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 06 cze 2012, 20:35

Daaaamian pisze:Martinez jako środkowy obrońca? :o
Dr.Football1 pisze:wielokrotnie
Wielokrotnie to zbyt mało powiedziane. Za Bielsy Javi Martinez zagrał znacznie więcej meczów jako środkowy obrońca niż jako defensywny pomocnik.
Taką rolę pełni zazwyczaj również w reprezentacji.
(nie, żebym myślał, że tego nie wiesz Doktorku, chciałem tylko napisać odpowiednio dobitnie :) )

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Re: Manchester City (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 cze 2012, 20:49

Dzięki za wyjaśnienie. Nie miałem pojęcia.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 cze 2012, 17:07

Martinez sie moim zdaniem marnuje na obronie.Kurde on za Barrego obok yaya i zza Silvą...no bajka.Fenomenalny chłopak ale tylko na DM, na stoperze moim zdaniem sporo traci i brakuje mu paru rzeczy na chwile obecną.W pomocy imponuje przeglądem pola i ruszeniem z piłką.Nie dziwie sie że wiele klubów go chce- perła, juz kiedys Doktorowi pisałem że to idealny piłkarz do MU.Jeden z nielicznych graczy który zrobił na mnie ogromne wrażenie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”