Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 68

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 30 gru 2005, 0:27

Toudinho pisze:Mam nadzieje że utrzyma tą dyspozycje do meczu z Blaugraną,
Ja też mam taką cichą nadzieje...liczę, żę będzie to najciekawszy pojedynek z danych...można zaryzykować stwierdzenie, że jest to troche taki przedwczesny finał tych rozgrywek...Barca jest teraz, co tu ukrywać, na topie..a jak to z Chelsea bywa, oni zawsze grają swój normalny, przyzwoity poziom, dlatego trudno ostatecznie rozszyfrować zwyżki czy też spadki formy...gra na pewno będzie stała na najwyższym z możliwych poziomie....i tylko mogę sobie i Wam życzyć, żeby wygrał najlepszy..
Pozdrawiam...
BTW: Od kiedy to Toudinho jest takim zaciętym fanem The Blues ?? :twisted: czyżby działała zasada "wróg mojego wroga jest moim przyjacielem" czy może jakiś nieformalny pakt?? :> ładnie tak za plecami szermać :twisted:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 30 gru 2005, 0:45

adekk pisze:BTW: Od kiedy to Toudinho jest takim zaciętym fanem The Blues ?? czyżby działała zasada "wróg mojego wroga jest moim przyjacielem" czy może jakiś nieformalny pakt?? ładnie tak za plecami szermać

W tym meczu jestem bezstronny, chce zobaczyć dobre widowisko i mam andzieje ze zwycięsca tej pary zdobędzie CL, a co do Joe Cole'a to podoba mi się jego gra jest troszeczke niedocenany, i zawsze robiu duzo zamieszania...

Awatar użytkownika
AspHalt
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AspHalt » 30 gru 2005, 16:30

J. Cole to bardzo dobry zawodnik, można by powiedziec ze to zawodnik uniwersalny :P Potrafi grac w ataku, pomocy, a jak trzeba to wróci i zabierze piłke komu trzeba :) A co do jego techniki, to czytalem kiedys wywiad z Lampardem i dziennikarz zapytał go własnie o to kto jest najlepszy w te klocki w Chelsea. Frank odpowiedział, ze najlepiej wyszkoleni technicznie, najlepsze zwody, triki wykonuja własnie J.Cole i Arjen Robben. Tylko dodał, że oni nie wykorzystuja tych umiejetnosci, tzn jakis wymyslnych zwodow, sztuczek w meczu, realizują założenia taktyczne.
Myśle, że ciekawej dla oglądajacych byloby jakby Mourinho dał tym zawodnikom wiecej swobody, ale mam nadzieje, ze portugalczyk wie co robi ;)

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 30 gru 2005, 16:36

AspHalt pisze:Tylko dodał, że oni nie wykorzystuja tych umiejetnosci, tzn jakis wymyslnych zwodow, sztuczek w meczu, realizują założenia taktyczne.

Oj niewiem :) Robben dosyc czesto wykorzystuje rozne zwody szczegolnie gdy drybluje lewa strona murawy, J.Cole takze lubi dosrodkowac z krzyzaka. Pozwalaja sobie nato gdy Chelsea prowadzi dla ozywienia publicznosci.

AspHalt pisze:a jak trzeba to wróci i zabierze piłke komu trzeba

Ostatnio tak wrocił z Fulhamem i byl karny :P Mimo to i tak jest jednym z najlepszych pilkarzy w Chelsea i dobrze ze dostaje wiecej szans gry w pierwszej 11 niz na poczatku sezonu.

smiglersson
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smiglersson » 30 gru 2005, 20:56

Mam nadzieję, że Chelsea nie zdobędzie tytułu mistrzowskiego. Byłby to totalny kataklizm dla innych SUPER zespołów angielskiej ekstraklasy. :P

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 30 gru 2005, 20:59

smiglersson pisze:Mam nadzieję, że Chelsea nie zdobędzie tytułu mistrzowskiego. Byłby to totalny kataklizm dla innych SUPER zespołów angielskiej ekstraklasy.

A ja sadze ze Mistrzostwo jest juz rostrzygniete. Pozostale druzyny walcza o drugie miejsce w Premiership.

Awatar użytkownika
Gem16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 30 gru 2005, 22:05

A ja sadze ze Mistrzostwo jest juz rostrzygniete. Pozostale druzyny walcza o drugie miejsce w Premiership.
Obawiam się, że to nie będzie ostatni sezon w którym ciekawiej będzie wyglądać walka o miejsca opd drugiego w dół tabeli bo Chelsea w połowie sezonu edzie mial sporawą przewagę nad rywalami. Zauważyłem, że rywale osłabiają swój skład ( chociażby arsenal) a Chelsea kupuje i kupuje. :roll:

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 31 gru 2005, 16:43

Chelsea pewnie dąży po kolejne trofeum. Dzisiaj podopieczni Mourinho pokonali u siebie Birmingham City 2-0. Wynik w 24 minucie otworzył aegrntyński napastnik "The Blues" Hernan Crespo, który to wykorzystał błąd Taylora. Dużą zasługę przy tym golu miał Robben, który to silnym strzałem zaskoczył bramkarza gości. Bramkarz co prawda zdołał sparowac strzał, tak niefortunnie, że piłka spadła wprost pod nogi Crespo.

Wynik spotkania jeszcze w pierwszej połowie ustalił Arjen Robben, który to wykorzystał dobre podanie od Islandczyka, Gudjohnsena i umieścił piłkę w siatce przyjezdnych. Gospodarze pokazali dzisiaj dobry futbol zasłużenie wygrywając. Gdyby nie Taylor jego koledzy wracali by do Birmingham z jeszcze gorszymi minami.

Czołówka Tabeli: Il. meczy, bramki zd. oraz st. i pkt

1. Chelsea Londyn 20 43:9 55
2. Manchester United 19 36:16 41
3. Liverpool FC 17 25:9 37
4. Tottenham Hotspur 20 29:18 37
5. Wigan Athletic 19 25:21 34
6. Arsenal Londyn 19 27:15 33

Mikusinski Ci dyktuje z liversports i chelsea.pl czy może sam taki twórczy jesteś? // Niggaz

A wiesz Niggaz, że sam taki twórczy jestem ;) Na Chelsea.pl nie ma jeszcze o tym newsa (przynajmniej mi się nie wyświetlał), a livesports nie działa u mnie poprawnie..
Ostatnio zmieniony 31 gru 2005, 17:36 przez herdek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 31 gru 2005, 17:22

herdek pisze:Mikusinski Ci dyktuje z liversports i chelsea.pl czy może sam taki twórczy jesteś? // Niggaz

Na chelsea.pl niema takiego tekstu :P

A co do meczu. Cieszy forma Crespo, ktory po kiepskim poczatku sezonu wkoncu zaczol strzelac. Gol dzisiaj ostatnio z Fulham. Moze wkoncu sie rozstrzela i powalczy oto aby zdobyc korone krola strzelcow w PL jesli tylko Mourinho bedzie mu dawal szanse na gre od poczatku. Mam nadzieje ze jak Hernan bedzie dalej w takiej formie to Jose nie sprzeda go w okienku ziomowym. Znowu swietnie zagral Robben. W tym sezonie to chyba najlepszy lewo skrzydlowy na wyspach. Dzisiaj gol, z MC dosrodkowanie, po ktorym padl gol. Chelsea narazie kroczy po kolejne mistrzostwo pokonujac kazdego kto im stanie na drodze mam nadzieje ze zostanie tak do konca sezonu i bede mogl sie cieszyc z 3 mistrzostwa na koncie The Blues. Dobrze by bylo jesli Chelsea powalczyla by o LM. To by bylo chyba najlepsze 100-lecie klubu :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 sty 2006, 13:33

Drugi dzień nowego roku a już dziś Premiership gra kolejna kolejke. Co prawda najwieksza jatka dopiero jutro ale dziś na Upton Park też może być ciekawie.

Całkiem mi z głowy wypadło że zaraz Chelsea gra swój mecz :wink: Rywalem "The Bluse" bedzie fabryka talentów z "boskim" Royem Carollem w bramce czy młodym Antonem Ferdinendem w obronie - w ataku brylują Harewood i Zamora no i Teddy "Old" Sheringham. Choć ostatni leczy uraz :(

Ten mecz ma jednego faworyta. Ale zawsze mi sie przypomina mecz Wigan - Chelsea z poczatku sezony. Gdy beniaminek podszedł do meczu w imie hasła "Bij mistrza" i dopiero w 92 minucie Crespo w ławki uratował Chelsea.

Ostatnie spotkanie Chelsea wygrywała, dobra forma Crespo, Robbena czy też Cola, Cech w ostatnim meczu popełnił strasznego babola :P (cos ala Jurek ) ale to był wypadek przy pracy. Ciekawe czy Mourinho dziś wystawi w ataku Hernana czy Czołg Drogbe odpoczatku. Chyba jeszcze przed PNA bedzie chciał skorzystać z Drogby.

Mecz na Upton Park wcale nie musi być łatwy dla Chelsea. I mam taka nadzieje. Pamietam ostatnie spotkanie West Ham - Newcastle - Sroki wygrały co ostatnio jest ewenementem bo forme prezentują mizerną. Ale wygrał tylko dla tego że West Ham chyba sam nie wierzył że może wygrać. Bo w moim odczuci byli lepsi. Przegrali 4;2 (hattrick Owena) ale nie musieli przegrać. Syndrom beniaminka :lol: nie wierzyli że są lepsi :wink:

Stawiam wynik 1:1 :!: :twisted:

Po bramkach Yossia Benayouna (to w ramach sympati jeszcze z czasów La Liga :roll:) i Joe Cole.

A jak Chelsea wygra to po walce :wink: i max jednym golem :wink:

P.S. Już pewne że w Chelsea zagra z Duffem i Robbenem - jest Geremim ale w obronie na prawej flance ... :roll: jest Essienem - wraca Lampard do gdy. Zaczyna budować nowy rekord :) W ataku Drogba :twisted:
Ostatnio zmieniony 02 sty 2006, 13:45 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sty 2006, 13:40

*_For_zaza_Milan_* pisze:Ciekawe czy Mourinho dziś wystawi w ataku Hernana czy Czołg Drogbe odpoczatku
Ma zagrać Hernan
*_For_zaza_Milan_* pisze:w akatu brylują Harewood i Zamora no i Teddy "Old" Sheringham. Choć ostatni leczy uraz
własnie - Teddy się leczy i jego występ jest prawie niemożliwy
*_For_zaza_Milan_* pisze:Stawiam wynik 1;1

Po bramkach Yossia Benayouna (to w ramach sympati jeszcze z czasów La Liga ) i Joe Cole
*_For_zaza_Milan_* pisze:Ostatnie spotkanie Chelsea wygrywała, dobra forma Crespo, Robbena czy też Cola
tym razem Joe sobie nie pogra, jest zawieszony :wink:
w jego miejsce najprawdopodobniej wskoczy Damien Duff

więc nie stawiej u buków, ze Cole trafi :lol:
Myślę, że Chelsea jest zdecydowanym aworytem, wygrli 3 mecze [te "świateczne"] natomiast WHU zdobyło tylko 1 pkt. W temacie z typami pisąłem kto nie zagra. WHU jest mocno osłabione, napsatnicy i 2 obrońców może nie grać - więc wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na Chelsea, choć to derby - więc nie mówmy hop. Ja postawiłem, ze pierwszą bramkę strzeli Chelsea - obym się nie mylił. Remis może być - byleby Chelsea "napoczęła" wynik

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 sty 2006, 13:47

Już wiem że nie gra Cole :wink: ale Mourinho nie wystawił tez np. Gallasa. Za niego Geremi na flance :)

Yossi Benayoun gra to on może napocząć Chelsea na 1:0 a nie ma Cole to Robben na 1:0 :lol: hehe dobre.

Edit Essien na deskach :!: 10 minuta :!: ale mu wszedł kapitan "Młotów" Reo - Coker :( :( w staw skokowy - coś strasznego ze tez takie barany grają w piłke :( za Essiena Gudjonsen ...

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 02 sty 2006, 14:25

*_For_zaza_Milan_* pisze:Essien na deskach 10 minuta ale mu wszedł kapitan "Młotów" Reo - Coker w staw skokowy - coś strasznego ze tez takie barany grają w piłke za Essiena Gudjonsen ...

Trafila kosa na kamień...wiem ze nie mozna tak mówić ale takze dopuszczal się brutalnych fauli jego rywale odziwo wychodzili 'zywi' ze starc z nim ciekawe czy nic mu niebedzie...

Frank na króla stzrelców :wink:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 02 sty 2006, 14:58

Ten kapitan West Hamu powinien za ten faul wylecieć z miejsca z boiska a nawet żółtka nie dostał. Rozumiem że to Anglia ale i tak dziwne to trochę :? Ale z drugiej strony jak napisał Toudinho trafiła kosa na kamień :twisted:

rocker82
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rocker82 » 02 sty 2006, 15:38

www.nietentemat.prv.pl
:wink:

Komu bana komu bo idę do domu? // Niggaz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”