Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 69

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 sty 2006, 16:02

No czerwień dla Cokera jak nic :!: aż dziw bierze że mu nikt w morde nie wywalił bo to mogło sie skończyć źle (a może się skończyło źle ?) Makelele ręczki świeszbiły widać było że ma zamiar sam wymierzyć sprawiedliwość :wink:

Ale po kolejki - West Ham 1: 3 Chelsea

Crespo wszedł w czasie meczu:) i zszedł w czasie meczu :( a był najlepszy na boisku. Pierwsza połowa zawodła mnie - za dużo taktyki - West Ham chyba nie wierzyło w korzystny wynik. Lampard wykorzystał bład Yossiego Benayouna ( miał strzelać a nie podawać :lol:) taka nudna gra troche z dystansem :wink:

Jednak zaraz po przerwie ten mecz zrobił się 3 razy ciekawszy :twisted: od stanu 1;1 zaczeła się gra :) Troche obrona Chelsea zaspała :) Byli w szatni jeszcze ;] Wejscie Crespo który w pierwszym kontakcie z piłka zagrał klepe i ją wykończył okazał sie najlepsza decyzja Mourinho w tym meczu. Potem mógł jeszcze dwa razy pokonać Carolla. Jak by mu wyszedł ten strzał z odchyleni po długim było by max. Od 2;1 zaczeła się gra z pierwszej połowy z tym że Chelsea zaczeła grać tylko z kontry co im wychodzim świetnie. ładnie Drogba uderzył na 3;1 - tak po długim zmieścić ją to nie było łatwe. Carvalho w ataku od 80 minuty :lol: Robben dziś czarował ładnie - w swoim style. Często wiązał nogi obrońca West Hamu. Mało widoczny Lampard ale swoje strzelił.

Troche dużo faul a mało kartek. Geremi na drugi raz sobie rączki przywiąże by nie machać nimi :)

Ogółem Chelsea była lepsza choć zagrała z rezerwą - dopiero zaczeli grać od 1:1 w piłke na wyższym poziomie. Jeszcze się okaże że Chelsea zgarneła 3 pkt a traci Essiena i Crespo ...

Awatar użytkownika
AspHalt
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AspHalt » 03 sty 2006, 17:31

Przeczytałem dzisiaj, ze kontuzja Essiena wydaje się dośc poważna i jego występ w PNA stoi pod wielkim znakiem zapytania :? Dokładniejsze informacje na ten temat beda podane jutro wieczorem, po dokładnym badaniu.
Crespo chociaż nie grał do końca meczu to nie ma jakiejs poważnej kontuzji i bedzie mógł grać w nastepnym spotkaniu, chociaż myślę, że Jose pozwoli mu odpocząć.

BBC sport informuje, o transferze Maniche'a. Portugalczyk miał powiedziec, ze jest zachwycony ofertą Chelsea i odlicza juz dni do momentu w ktorym dołączy do piłkarzy z Londynu. Byc moze teraz gdy kontuzjowany jest Essien transfer ten dojdzie do skutku...

Awatar użytkownika
AspHalt
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AspHalt » 05 sty 2006, 17:17

Dzisiaj Chelsea TV podała oficjalny komunikat, ze Maniche został zawodnikiem Chelsea. Narazie na zasadzie wypozyczenia do konca sezonu. Jesli po tym czasie Chelsea bedzie chciała odkupić portugalczyka jego cena wynosi 5 mln funtów.

Hmmm jesli tylko na wypozyczenie to ok ( wlasnie teraz bedzie potrzebny bo kontuzja Essiena ma go wykluczyc z gry na ok 8 tyg.) ale czy na stałe to wypowiem sie, gdy zobacze kilka spotkań z jego udzialem :)

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 05 sty 2006, 17:56

Jak dlamnie to dobrze ze go tylko wypozyczyli. Napewno jest bardziej doswiadoczony niz Essien i napewno potrafi strzelac bramki. Moze sie sprawdzi, a moze nie. Mamy juz zaduzo pomocnikow wiec dlatego wole zeby bylo to wypozyczenie niz transfer. Moze jesli sie sprawdzi i okaze sie wartosciowym graczem, Chelsea zdecyduje sie go sciagnac na stale na Stamford Bridge.

Awatar użytkownika
AspHalt
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AspHalt » 08 sty 2006, 13:19

Chelsea - Huddersfield 2:1 brameczki strzelili C.Cole i Gudjohnsen, dla drużyny Pawła Abbotta strzelil Gary Taylor-Fletcher. Mecz pod dyktando niebieskich, troche brak szczescia ( np poprzeczka Hutha), dobry wystep SWP, niezly wystep Bridga, ogólnie rezerwa grała dobrze, spokojnie, tylko tak jak pierwsza druzyna - ostatnio mało skutecznie, ale liczy sie zwyciestwo :P

Czy tutaj naprawde nie ma kibiców Chelsea :?: Z soba mam dyskutować i wymieniac poglady/uwagi :?:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 08 sty 2006, 14:23

Chelsea to moja 2 ulubiona druzyna...a na temat tego meczu za wiele sie nie wypowiem bo nie widzialem...mam tylko dostep do meczy Premiership.

jak widac Joe Cole utrzymuje forme, Gudi wkoncu strzelil...lawa rezerwowych mocna choc strata bramki nie powinna miec miejsca.

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 08 sty 2006, 14:46

Rezerwy zagraly dobrze. Gol C.Cola troche przypadkowy ale wazne ze wkoncu cos trafil. Huth pokazal ze umie grac, a mecz z Charltonem to bym zwykly wypadek. Byl blisko strzelenia gola bo trafil w poprzeczke, mam nadzieje ze teraz niektorzy kibice sie doniego przkeonaja. Gudi tez wkoncu cos trafil, mam nadzieje ze Ci wszyscy napastnicy beda w dobrej formie w tym miesiacu bo za pare dni Drogba wyjezdza na PNA. Za tydzien mecz ze slabym Sunderlandem wiec mozliwe jest ze Mourinho znowu wystawi paru pilkarzy z lawki :)

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 12 sty 2006, 20:27

Nie żebyn byl jakimś tam wieeelkim kibicem Chelsea ale widze żę coś ten temat "ostarzał"....Czyżby wszyscy kibice 'The Blues' opóścili pilka.pl?? :lol: . Ja chcialem się spytać wtajemniczonych co z
Wright-Phillipsem :?: Tak sie wszyscy cieszyli że przychodzi kolejny młody, perspektywiczny młody gracz a tu klapa... Zagrał pare razy i stracił miejsce na rzecz Joe Cola. Słyszałem że ma przejść do jakiegoś średniaka angielskiego...Czyżby pierwszy syndrom zmarnowania kariery przez klub z Londynu :?: nieeeee.....

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 12 sty 2006, 20:47

ZameR pisze:. Ja chcialem się spytać wtajemniczonych co z
Wright-Phillipsem Tak sie wszyscy cieszyli że przychodzi kolejny młody, perspektywiczny młody gracz a tu klapa... Zagrał pare razy i stracił miejsce na rzecz Joe Cola. Słyszałem że ma przejść do jakiegoś średniaka angielskiego...Czyżby pierwszy syndrom zmarnowania kariery przez klub z Londynu nieeeee.....
słyszałem ze ma odejsc do innego klubu, poprostu nie sprawdził sie w Chelsea i zrobi lepiej jak odejdzie bo ławka to chyba nie dla niego :!:
niedługo pewnie ktos jeszcze odejdzie bo ci co mają ambicje piłkarskie ( a nie polecieli na kase) bedą chcieli zmienic klub i pokazac ze umią jeszcze grac w piłke :wink:

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 12 sty 2006, 20:48

ZameR pisze:Czyżby wszyscy kibice 'The Blues' opóścili pilka.pl??

Poprostu nic sie ostatnio nie dzieje w Londynie :).
ZameR pisze:Ja chcialem się spytać wtajemniczonych co z
Wright-Phillipsem

Hmm do J.Cole mu brakuje i to duzo, jak narazie gra w meczach ze slabszymi przeciwnikami. Oczywiscie trenuje z The Blues i zasiada na ławce prawie w kazdym meczu, ale przy takiej formie Cole trudno bedzie mu sie przebic do pierwszej 11.
ZameR pisze:Słyszałem że ma przejść do jakiegoś średniaka angielskiego...Czyżby pierwszy syndrom zmarnowania kariery przez klub z Londynu

Nie ma nigdzie przejsc poprostu Mourinho powiedział ze jesli ktos niechce grac w Chelsea to moze odejsc tyczylo sie to Bridge, SWP i Johnson'a. Jak narazie nikt oprocz Bridge nie narzekal. Pozyjemy zobaczymy :)

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 13 sty 2006, 13:22

Coś słyszałem że Roman chce wykupić bramkarza Real Madryt Castilla, mowa o Casilla, klauzule odstepnego ma dość wysoką 12 mln, watpie by ten transfer doszedł do skutku, ostatnio Casilla byl kontuzjowny i nie grywal za duzo w RMC, ma 19 lat i w krotce moze stac sie godnym nastepca Ikera...

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 13 sty 2006, 17:22

Tak Chelsea sie nim interesuje tak samo jak Liverpool i Valencia. Ale Real powiedzial ze niema zamiaru narazie go nigdzie sprzedawac. The Blues ostatnimi czasy inwestuja w mlodziez, chca zrobic jedna z najlepszych szkolek na swiecie. Mourinho powiedzial ze jesli Casilla zostanie sprowadzony to za pare lat gdy Cech bedzie juz starszy zastapi go w bramce Chelsea. Troche mnie to dziwi bo Petr ma dopiero 23 lata a roznica wieku miedzy nimi to tylko 4 lata :?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 14 sty 2006, 8:59

Wydawać by się mogło ze Glen Johnson opuści chelsea i powędruje do francji. Powiedzcie mi panowie czy to jest typowy waleczny angielski obronca czy tez może troszkę technicznie umie pograć :)
Skoro lyon sie do niego przymierza to chcialem się blizej zainteresować jego osobą , a nie mialem okazji go nigdy na żywo ogladać

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 19 sty 2006, 11:28

j1mmy pisze: Powiedzcie mi panowie czy to jest typowy waleczny angielski obronca czy tez może troszkę technicznie umie pograć Smile
Glen Johnson z tego co pamiętam był oceniany jako taki Ashley Cole na prawej stronie. W West Hamie wiodło mu się nieźle, ale po przyjściu do Chelsea chyba trochę nie dał rady. Rywalizacja z takimi piłkarzami jak Gallas, a później Paulo Ferreira było chyba ponad jego siły. Mam nadzieję, że odejdzie z Chelsea żeby się solidnie rozwinąć bo do póki co na Stamford nie ma szans wywalczenia sobie pierwszej 11.

Lyon?.... tam by pasował. Tylko, że też miałby niezłego przeciwnika do gry w podstawowym składzie - Revelliera. Z tego co słyszałem światowa druga półka (już wkrótce może i pierwsza :))

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 19 sty 2006, 11:50

no zgadza sie ale o reveliera upomina sie milan a diata to zadna konkurencja ;p
Ale aulas sie wypowiadal ze lyon postaiw na wychowankow i dobrze :)
Chelsea nie chce go oddac bo ise boja ze lyon za bardzo do lm sie wzmocni

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”